Dodaj do ulubionych

Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny........

10.08.14, 20:10
Wyrzucają na kompost paprykę, a jak cena u Was.????
U mnie w sklepach od 3-5 zł.
Kalafior od 2-3zł a główkę.
Nie są to ceny niskie aby dużo jeść,a nie mówiąc aby robić leczo w słoiki,z
zamarynować kalafior lub paprykę?
Czy jeszcze ceny pójdą w dół? Wśród takiej obfitosc ?
Obserwuj wątek
    • Gość: klik W dół? Chyba śnisz... nt IP: *.gdynia.mm.pl 10.08.14, 20:20
    • marbor1 Re: Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny... 10.08.14, 21:40
      Uważam, że to nie są wysokie ceny. Ile w takim razie zapłaciłabyś plantatorowi?
      • re12nia Re: Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny... 10.08.14, 21:48
        Plantatorzy ,aby się opłaciło to sprzedają po 1.60 za kg papryki,a teraz sprzedają po 1 zł. A czy jest tanio,skoro zarabiam najniszą- nie wszyscy mają średnią krajową?
        • Gość: klik Zmień pracę. IP: *.gdynia.mm.pl 10.08.14, 23:32
          re12nia napisała:

> Plantatorzy ,aby się opłaciło to sprzedają po 1.60 za kg papryki,a teraz sprz
          > edają po 1 zł. A czy jest tanio,skoro zarabiam najniszą- nie wszyscy mają średn
          > ią krajową?
          Czyli, że mają Ci oddawać za na przykład 50% mniej? Ty zdrowa na umyśle jesteś? Zgłoś się do opieki społecznej skoro spełniasz warunki.
          • re12nia Re: Zmień pracę. 11.08.14, 11:13
            > Czyli, że mają Ci oddawać za na przykład 50% mniej? Ty zdrowa na umyśle jesteś?
            > Zgłoś się do opieki społecznej skoro spełniasz warunki.
            Nie śądziłam że pytając się jaka cena warzyw,poruszę w Was takie krytykować i zajadłość. Co nie podoba się wielce wielmożnym,że chciałabym tanio kupić i przetworzyć na zimę
            Jest to nie smaczne że ukrywając się pod komputerem,jest się anonimowym i takim bezszczelnym. Widać tę kulturę ludzi.

.
            • Gość: klik Ty naprawdę jesteś nie z tego świata.nt IP: *.gdynia.mm.pl 11.08.14, 11:14
              • re12nia Re: Ty naprawdę jesteś nie z tego świata.nt 11.08.14, 11:17
                A Ty Gdyni,i z tego świata!
        • marbor1 Re: Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny... 11.08.14, 09:37
          Jeśli było cię stać na kupno komputera i opłacać co miesiąc za dostęp do internetu, to znaczy że stać cię na to. Natomiast nie stać cię na kupno papryki.
          Ja jestem emerytką i nie dostaję jakiejś SB-ckiej emerytury. Gdyby nie starczało mi na życie,
          to pierwszą decyzję jaką bym podjęła, to rezygnacja z komputera.
          • lynyang Re: Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny... 11.08.14, 10:06
            Nie ma to jak z rana poczytac co maja do powiedzenia krytykanci. ;) brawo! Miejcie swoje dochody! Grzmijcie nad tymi ktorzy szukaja oszczednosci! A to wstyd? Dla mnie zaden!
            Najbardziej logicznym wydaje sie robienie zapasow, kiedy cos jest tansze. Przetwory sa idealnym tego przykladem ! Jak ktos robi sporo, nic dziwnego ze czeka az bedzie taniej! Wiec po co te trollowe komentarze, skoro nic poza krytyka nie wnosza? Ahh.. a moze Pani miala dzisiaj zly dzien i najlatwiej wyzyc sie na forum? ;)
            • lynyang Re: Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny... 11.08.14, 10:25
              A papryka we wrzesniu jest najtansza. Kalafior w zeszlym roku kupowalam 1,20 szt. Kapusty nie kupuje. ;)
    • Gość: x nowe odkrycia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.14, 11:26
      re12nia napisała:

> Wyrzucają na kompost paprykę, a jak cena u Was.????
    • mhr2 wspaniale osoby do polityki, 11.08.14, 11:42
      re12nia napisała:

> Wyrzucają na kompost paprykę, a jak cena u Was.????
    • bene_gesserit Re: Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny... 11.08.14, 12:53
      Jeśli chcesz tanio, i to na masowe przetwory, nie kupuj w detalu. Zorientuj się, gdzie masz najbliższą giełdę, podjedz samochodem i kup parę skrzynek (koszty benzyny możesz podzielić z również przetworową sąsiadką, która np pojedzie po śliwki).
      • Gość: klik Paliwo za drogie, sąsiadka wredna no i powinni jej IP: *.gdynia.mm.pl 11.08.14, 13:30
        przynieść do domu, podstawić pod nos i jeszcze przerobić. Nie widzisz, że to typowa "roszczeniówka" z pretensjami do całego świata?
        • bene_gesserit Re: Paliwo za drogie, sąsiadka wredna no i powinn 11.08.14, 14:49
          Nie, nie widzę. Widzę natomiast, ze ty jesteś obrzydliwie nieprzyjemny i bez wątpienia jesteś na forum po to, zeby sobie odbijać tu problemy z reala.
        • Gość: Pipi Re: Paliwo za drogie, sąsiadka wredna no i powinn IP: *.205.162.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.08.14, 18:30
          Chłop Ci nie dał w nocy i musisz się wyżywać na innych. Może gdzieś znajdziesz chłopa i wtedy Ci minie!
          • marbor1 Re: Paliwo za drogie, sąsiadka wredna no i powinn 12.08.14, 20:50
            >Chłop Ci nie dał w nocy i musisz się wyżywać na innych. Może gdzieś znajdziesz chłopa i wtedy Ci minie.

Podejrzewasz, że klik jest pederastą? No po nim bym się tego nie spodziewała.
            • Gość: gosc Re: Paliwo za drogie, sąsiadka wredna no i powinn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.14, 14:16
              Sprawdz znaczenie slowa pederasta. Chyba co innego mialas na mysli.
              • marbor1 Re: Paliwo za drogie, sąsiadka wredna no i powinn 13.08.14, 15:36
                Wiem, ale w popularnym pojęciu języka polskiego, pederastia oznacza homoseksualizm [w wydaniu męskim]. O ile wiem to klik jest mężczyzną, a Pipi proponowała mu znalezienie sobie chłopa do wyżycia, stąd mój wpis taki był a nie inny.
      • re12nia Re: Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny... 11.08.14, 19:28
        Kupiłam paprykę po 2 zł,pomidory a cebula z ogródka,jutro będę robiła leczo do słoików. Będzie w zimnie bez problemów. Jeszcze tydzień i będę robiła sałątki z kalafiorem do słoików.

Przepraszam wszystkich za temat,nie sądziłam że tak dużo złych słów padnie na tym forum.

• lynyang Re: Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny... 12.08.14, 07:59
          Och tam. ;) przejmujesz sie tym? Ja wcale. ;) nie unikniesz krytykanctwa i najczesciej od osob ktore same idealne nie sa.. i wiesz... zwolnili z pracy? Nie idzie w zyciu? Najlepiej krytykowac innych na forum. Wtedy poprawia sie samopoczucie. ;) hihi - oczywiscie trollom.

więc papryka u Ciebie po 2 zl? Az wyskocze na bazar i sprawdze ;)
    • lynyang Re: Piana wystąpiła Ci na gębie. Obetrzyj się.nt 12.08.14, 08:02
      Ojej na prawde? Lepiej miec piane na twarzy, niz jak w Twoim wypadku miec ja zamiast mozgu.
      • Gość: klik Re: Piana wystąpiła Ci na gębie. Obetrzyj się.nt IP: *.gdynia.mm.pl 12.08.14, 10:47
        ynyang napisał(a):

> Ojej na prawde? Lepiej miec piane na twarzy, niz jak w Twoim wypadku miec ja za
        > miast mozgu.
        Naprawdę? Gdybyś była w posiadaniu narządu, o którym wspomniałaś, użyłabyś go do napisania tej żałosnej riposty, zgodnie z zasadami polskiej pisowni. "Na prawdę" to się ewentualnie możesz natknąć, chociaż i tak jej nie dostrzeżesz.
      • ania_m66 Re: Piana wystąpiła Ci na gębie. Obetrzyj się.nt 12.08.14, 13:30
        jeeezu, kup sobie moze jakis slownik jezyka polskiego, co?

lynyang napisał(a):

> Ojej na prawde? Lepiej miec piane na twarzy, niz jak w Twoim wypadku miec ja za
        > miast mozgu.
    • Gość: x obfitości mamy, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.14, 15:15
      re12nia napisała:

> Czy jeszcze ceny pójdą w dół? Wśród takiej obfitosc ?

czego oczekujesz?

• coralin Re: Nadmiar papryki,kapusty i kalafiora a ceny... 17.08.14, 12:56
      Papryka już po 2 zł. Przetwarzam na zimę tylko pomidory i co roku udaje się kupić końcem sierpnia podłużne, z mała ilością pestek po 1 zł w okolicznym warzywniaku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka