Gość: Magdalena77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:05 Czy można zrobić fondue serowe dodając szampan zamiast białego wina? Proszę, poradźcie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Fondue+szampan? 30.08.04, 15:08 a co za dużo po urodzinach zostało :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Fondue+szampan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:11 Magda, Ty sie w tym szampanie to kąpiesz? (ps. jak wsyzło - jeśli - jedzonko?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena77 :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:20 No pycha. I bardzo dobrze komponują się pieczarki, nie sądziłam że aż tak dobrze. Naprawdę mi zostało tego szampana, to była litrowa butla na nas dwoje. No więc jak myślicie z tym fondue? Mąż się zgodził:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:24 moim zdaniem tak (zwlaszcza ze i tak bedzie Wam smakowalo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Fondue+szampan + migdały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:28 www.cdkitchen.com/recipes/recs/315/Almond_Champagne_Fondue43706.shtml jak widac mozna bez problemu "Alcohol, such as wine, champagne, or beer added to cheese fondue enhances flavor and prevents curdling" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena77 Do hania55 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:38 Hania, nie szkoda bo to była taka duża butla. I wykorzystałam ją już naprawdę efektywnie;) Tak jak radzono na tym forum. Zaczęłam w piątkowy urodzinowy wieczór i zostało tak akurat do fondue. Pozdrawiam Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Do hania55 30.08.04, 15:44 A, to taki trzydniowy szampan ;-) Fakt, do picia juz sie raczej nie nada. Ale litrowa butelka na dwoje - co to jest? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena77 Re: Fondue+szampan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:27 Też jestem takiej myśli. A szampan był (mogę tak wreszcie napisać) naprawdę dobry. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna_jl Re: Fondue+szampan? IP: 84.98.20.* 30.08.04, 19:16 ja robie risotto z resztka szampana. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Fondue+szampan? 30.08.04, 21:33 No jak trzydniowy to tym bardziej hehe:)))Babelki uciekly,a cala reszta zostala o co w tym chodzi-czyli odrobina kwasku i goryczki))))Sprobuj i podziel sie smakowymi wrazeniami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena77 Re: Fondue+szampan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:20 Dzień dobry. Fondue z resztką szampana było pyszne, ale powiem szczerze: już nigdy więcej oszczędzania na dobrych trunkach. Szkoda nam było wypić od razu, więc raczyliśmy się po troszkę i w rezultacie ciągle czuliśmy niedosyt a ostatnia reszteczka do picia się już nie nadawała. Chytry dwa razy traci. Następnym razem wypijemy naprawdę tyle na ile będziemy mieli ochotę. Dziękuję za wszystkie posty. Serdecznie pozdrawiam. Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś