Dodaj do ulubionych

Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!!

IP: 212.247.111.* 31.08.04, 19:49
Obserwuj wątek
    • Gość: monczka Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! IP: *.acn.waw.pl 31.08.04, 19:51
      a mozesz napisac cos wiecej?
    • Gość: odp Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! IP: 212.247.111.* 31.08.04, 19:59
      zakupiłem kilka razy ten produkt, gdyż chciałem mieć w domu coś smacznego i
      szybkiego w przygotowaniu. niestety. jak to czesto bywa, przy wchodzeniu firmy
      na rynek było wszystko ok., lecz bardzo szybko okazało sie, iż produkt nie
      trzyma żadnych norm. przede wszystkim po zakupieniu produktu po paru dniach
      stawał sie potwornie śmierdzącym bombażem mimo zachowania odpowiednich waruków
      przechowywania i posiadania terminu ważności.
      jeśli jest ktoś tym zainteresowany służę pełna dokumentacja dotyczącą bombażu
      tego produktu, oraz wynikami badań laboratoryjnych. ( odp@gazeta.pl )
      • Gość: nasti Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:57
        Gość portalu: odp napisał(a):

> zakupiłem kilka razy ten produkt, gdyż chciałem mieć w domu coś smacznego i
        > szybkiego w przygotowaniu. niestety. jak to czesto bywa, przy wchodzeniu firmy
        > na rynek było wszystko ok., lecz bardzo szybko okazało sie, iż produkt nie
        > trzyma żadnych norm. przede wszystkim po zakupieniu produktu po paru dniach
        > stawał sie potwornie śmierdzącym bombażem mimo zachowania odpowiednich waruków
        > przechowywania i posiadania terminu ważności.

bardzo enigmatycznie to napisales.. co to jest "ten produkt"? z twojej
        wypowiedzi wynika, ze to cos tajemniczego ma byc smaczne i szybkie w
        przygotowaniu. czy byly to w takim razie jakies konserwy? jesli nie, to co
        rozumiesz przez "bombaz"?

tutaj piszesz, ze kupiles kilka razy, i ze po paru dniach stawal sie on
        smierdzacym bombazem (wiec kilka razy?) a w nastepnym swoim poscie napisales, ze
        mieszkasz w szwecji i w zwiazku z tym kupiles wiecej sztuk. ciekawi mnie to, bo
        co prawda "produkt" tej firmy kupilem ostatnio jakies 3 lata temu, ale byla to
        wedzona poledwica i calkiem smaczna :)
        • odp Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! 31.08.04, 23:39
          chodzi tu o pakowane próżniowo w torbę z folii aluminiowej mięso np. karkówka,
          schab przygotowane do sporzycia po podgrzaniu w ciepłej wodzie.
          okreslenie "bombaż" odnosi odnosi sie tu do efektu, wywołanego pod wpływem
          gazów wytwarzanych przez np. bakterie beztlenowe.
          poza tym prom ze i do Szwecji kursuje dwa razy dziennie, wiec z przyjechaniem
          nie ma problemu i zrobieniem zakupów.
    • funana Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! 31.08.04, 20:06
      Drogi odp,
      czyżbyś uprawiał czarny PR? jakoś Twój post mi śmierdzi jak i ten wzmiankowany
      bombaż...Nie żebym była za lub przeciw wędlinom,jeśli dobrze kojarzę, Z
      Mazurskiej Chałupy-nigdy tego nie jadłam...
      • dziuunia Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! 31.08.04, 20:38
        Poza tym jeżeli odp nie używa proxy to pisze ze Szwecji.Czyżby tam sprowadzano
        zepsute mięsko Z Mazurskiej Chałupy?I jaki zwykły klient robi badania
        laboratoryjne zakupionego produktu?
        • Gość: odp Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! IP: 212.247.111.* 31.08.04, 21:27
          do dziuuni.
          własnie dlatego mnie to tak ruszyło, mieszkam w Szwecji, i chciałem mieć co
          dobrego (bo polskiego) do jedzenia. i dlatego nie jedna sztuka, a wiecej.
          a badania laboratoryjne to moj zawód, wiec nie jest to nic nadzwyczajnego
          przynajmniej dla mnie.
          pozdrawiam
      • Gość: odp Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! IP: 212.247.111.* 31.08.04, 21:23
        po pierwsze: co to jest czarny PR?
        po drugie: masz watpliwosci? możesz do mnie napisac i zapytać.
        po trzecie: udokumentowałem ze względu na sprawę. nie komuś wystawiac złej
        oceny na forum publicznym bez odpowiedniego udokumentowania. jest to kwestia
        odpowiadzialności za słowa.

jesli mozesz odpowiedz mi na pytanie pierwsze.
        pozdrawiam
        • funana Co to czarny PR 01.09.04, 10:13
          Czarny PR to rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji na temat
          firmy/produktu celem zaszkodzenia jej. Jeśli wystawiasz na widok publiczny,a
          tym jest Internet tego typu wiadomości, to może zamieśc przy okazji wyniki
          badań, choc jak rozumiem, są one Twoje i subiektywne, a nie jakiejś niezależnej
          instytucji.Jeszcze raz powtarzam, nie znam produktów o których piszesz, ale nie
          podoba mi się taki sposób działania.
          funana
          • miras75 Re: Co to czarny PR 01.09.04, 10:51
            Kupiłem "pyszny schab" foliowany tej firmy. Dzięki za efekt. Wstyd przy
            gościach, taki smród.
            A ty (do funy) jesli nie znasz produktu to czemu tak bronisz tą firmę???
            Może powinnaś najpierw dokonać zakupu i osobiście sprawdzić? Polecam otwieranie
            przy otwarym oknie ;-)))

• Gość: pkn Re: Co to czarny PR IP: *.macau.ctm.net 01.09.04, 11:26
            zgadzam sie z Toba, Funano. to rzeczywiscie dosc dziwny sposob dzialania...
            wypowiedzi niejasne, troche niespojne. dziwne tez, ze nagle zjawily sie nowe
            krytykujace osoby (witaj69, miras75) ktorych posty tutaj sa ich jedynymi postami
            :) nagle sie zalogowali bo znalezli taki ciekawy watek i tak dokuczyla im ta
            firma? :) z reszta, szanowny odp tez nigdzie nie pisal poza tym watkiem.... dziwne
            • Gość: ella hehe, no cos smierdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 12:43
              moze nie tylko wedliny :-)
      • odp Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! 31.08.04, 21:52
        do funana.
        nie wiedziałem, ze można sie logować. czy teraz lepiej?
        :-)
        pozdrawiam
        • Gość: nasti Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:57
          Gość portalu: odp napisał(a):

> zakupiłem kilka razy ten produkt, gdyż chciałem mieć w domu coś smacznego i
          > szybkiego w przygotowaniu. niestety. jak to czesto bywa, przy wchodzeniu firmy
          > na rynek było wszystko ok., lecz bardzo szybko okazało sie, iż produkt nie
          > trzyma żadnych norm. przede wszystkim po zakupieniu produktu po paru dniach
          > stawał sie potwornie śmierdzącym bombażem mimo zachowania odpowiednich waruków
          > przechowywania i posiadania terminu ważności.

bardzo enigmatycznie to napisales.. co to jest "ten produkt"? z twojej
          wypowiedzi wynika, ze to cos tajemniczego ma byc smaczne i szybkie w
          przygotowaniu. czy byly to w takim razie jakies konserwy? jesli nie, to co
          rozumiesz przez "bombaz"?

tutaj piszesz, ze kupiles kilka razy, i ze po paru dniach stawal sie on
          smierdzacym bombazem (wiec kilka razy?) a w nastepnym swoim poscie napisales, ze
          mieszkasz w szwecji i w zwiazku z tym kupiles wiecej sztuk. ciekawi mnie to, bo
          co prawda "produkt" tej firmy kupilem ostatnio jakies 3 lata temu, ale byla to
          wedzona poledwica i calkiem smaczna :)
    • witaj69 Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! 31.08.04, 23:59
      Mnie przytrafilo sie to samo. Kupilem golonke tej firmy w Auchanie i nie dalo
      sie tego ruszyc nastepnego dnia. Byla nie do podgrzania, ale do d...
      :-)))
      Ale ja kupilem tylko raz.
      • mojave Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! 01.09.04, 11:50
        ja kupilam dwa razy golonko tej firmy i było dobre.
    • Gość: marghe_72 Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! IP: *.acn.waw.pl 01.09.04, 11:53
      ja bardzo przepraszam, co to jest MAzurska Chałupa?
      m.
      • funana do Marghe 01.09.04, 11:55
        z tego co sie zorientowałam marka jakiś wędlin.
        • brunosch Re: do Marghe 01.09.04, 13:17
          Miras kupił chleb.
          jesli firma zajmuje sie wszystkim równo, to znaczy, że do rymu.
    • Gość: Roy Re: Uwaga na produkty "Z mazurskiej chalupy"!!! IP: *.119.adsl.wplus.ru 01.09.04, 12:39
      Tez kiedys kupilem zachecony wygladem, ale niestety w sklepie jem oczami wiec
      kupilem zbyt duzo jedzenia, zeby sie nie zmarnowalo szynke (dobre pol kilo)
      wlozylem do zamrazarki, po kilku dniach wyjalem i wlozylem do lodowki, po
      rozmrozeniu na talerzu bylo ok pol szklanki wody. Od tego czasu nic nie kupuje
      z mazurskiej chaty.

Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka