Dodaj do ulubionych

Davidoff - kawa rozpuszczalna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 09:10
Czy jest różnica w kawie sprzedawanej w opakowaniu ciemnym i jasnym kawy
rozpuszczalnej Davidoff ?
Ja nie rozróżniam smaku a chyba jest.
Moja zona twierdzi,ze clepsza jest ciemna .
Kto mi powie Dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: goldi Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 04:19
      Zona ma racje ciemna jest lepsza poniewaz jest mocniejsza,a jasna slabsza.Tak
      samo jak z papierosami Davidoff czerwone sa mocne,a jasne sa light.Niestety
      malo kto wie,ze marka kawy Davidoff nalezy do Tschibo i jest produkowana w
      Markach pod Warszawa.
      • Gość: arek Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 06:53
        Serdeczne dzieki
        a może wieszktóra z rozpuszczalnych kaw jest najmocniejsza i najlepsza?-
        Kronung?
        Pozdrawiam
        • beat Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna 06.09.04, 09:21
          Mi najbardziej smakują te z nazwą Gold (Nesca, Jacobs)
          A tak na marginesie to słyszałam że wszelkie rozpuszczalne są rakotwórcze bo
          przetwarzane (czy coś w tym stylu) W pracy więc zadowalam się rozpuszczalnikami
          ale w domu preferuję rytualne zaparzanie mokki:)))
        • ka2 Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna 06.09.04, 09:28
          jak dla mnie Kronung jest jednym z nielicznych kandydatów do wątku pt.
          Obrzydlistwa
          • monia_77 Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna 06.09.04, 13:17
            Ja uwazam za Jacobs Kronung jest najlepsza z kaw Jacobs. Najgorsza jest
            Nescafe, jak na moj gust.
            • ka2 Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna 06.09.04, 18:53
              no i oto chodzi, że nie to jest dobre co jest dobre, ale to co komu smakuje
    • marghot Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna 06.09.04, 13:23
      Co prawda rozpuszczalnej nie piłam. Ale w mielonej dla mnie jest róznica. mam
      wrażenie, że ta biała jest delikatniesza. Choć przyznam, że obie nie podbiły
      mego serca (gardła i żołądka).
      • Gość: arek Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 18:16
        Sprawdziłem dokładnie opakowanie moj Davidoff podobno jest robiony przez Tchibo
        ale w Czechach
        Ale jak jesteście za kawą mielon a to jaka mnie smakuje Lavatza( chyba się tak
        pisze) ale tu jeszcze problem ekspresu
        Sprzedawca w Euro mówł, że dla kawy to wszystkie ciśnioniowe ekspresy sa dobre
        różnica jest jak chcesz zrobić Cappucino lub Cafe Latte
        • ka2 Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna 06.09.04, 18:49
          łomamusiu
          ale która lavazza ?
          przecież to jak z kawami jacobsa - lavazza rosa jest kwaśna jak jacobs kronung,
          dlatego nie lubię ani jednej ani drugiej
          za to lavazza qualita oro mi smakuje ale wolę pellini ( ale espresso )
          nie ma czegoś takiego jak najlepsza kawa dla wszystkich
          • Gość: miki Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 18:55
            Ja głosuje za lavazza oro
            jest też arabika ale też są jaj różne gatunki
            Davidoff robiony jest właśnie z arabiki
    • Gość: gosc Re: Davidoff - kawa rozpuszczalna IP: *.centertel.pl 28.03.18, 10:46
      Davidoff - ohydna kawa. Wlasnie sie skusilismy na rozpuszczalna. ODRADZAM. Bardzo kwasna, do tego wyrazny smak czegos przypalonego. Fuuuuuj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka