Dodaj do ulubionych

pojawiły sie na targach podgrzybki -cena

07.09.04, 13:37
w Warszawie 20 zl/kg.
Obserwuj wątek
    • ka2 Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 07.09.04, 13:39
      na Śląsku to samo
    • funana Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 07.09.04, 14:01
      a w Krakowie, jak twierdzi mama 15-18 zł. A rydze już są? W ubiegłym roku mama
      mi zrobiła rydze w Krakowie, bo tam kg kosztował 18 a w Wa-wie pod Halą Banachą
      30. Giezik-gdzie kupujesz grzyby w Wa-wie?
      • giezik Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 07.09.04, 14:05
        dzis slyszalem jak mowila kobieta na bazarku (Saska Kepa - to od razu dopowiedz na pytanie, gdzie), ze rydze pod Hala Miroska byly po 48 zl (co jest przesadą jednak)
        • funana Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 07.09.04, 14:09
          No jest to przesadą, powiem więcej przegięciem. Mama będzie miała co robić w
          Kraku-jak sie dowiem po ile w Krakowie rydze i inne dam znać. Hm...myślałam, że
          zamrożę:-(( Sama też zbieram grzyby, ale żadnego rydzowego miejsca nie znam.
          • giezik rydze marynowane 07.09.04, 14:12
            Co ciekawe marynowane kupowalem 2 tyg temu po 4 zł/sloiczek (300 ml)
        • pinos Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 07.09.04, 14:27
          Czesc Giezik, Goclaw sie klania..
        • hania55 Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 07.09.04, 16:34
          48 zeta? Niedługo taniej będzie białe trufle kupować :-(
          Rydze najtaniej udało mi się kupić zeszłej jesieni pod Kielcami (na trasie) -
          za 1 kg zapłaciłam 25 zł.
    • emka_1 Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 07.09.04, 14:24
      w krakowie (pl. imbramowski) w zeszły piatek rydze były po 25, ale mało
      sprzedawców (2 stoiska), a te które sprzedawali wielkie były:(
    • wedrowiec2 Podgrzybki w Szczecinie - 12 zł/kg 07.09.04, 14:55
      Jeszcze taniej można kupić grzyby przy drodze biegnącej w kierunku morza, na
      odcinku przechodzącym przez Puszczę Goleniowską.
      • Gość: 100 Re: Podgrzybki w Szczecinie - 12 zł/kg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:17
        Dzisiaj w Katowicach , na bazarku ,podgrzybki po 10,- Kupiłam i zamroziłam .
    • Gość: sz u nas tyle Kurki kosztują (i borowiki czasem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 18:38
    • Gość: mnkra Re: mrozenie grzybow IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.09.04, 18:45
      Prosze powiedziec, czy przed zamorozeniem grzyby nalezy podgotowac,czy udusic
      na masle,czy surowe od razu zamrozic?
      • Gość: 100 Re: mrozenie grzybow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:20
        Właśnie dzisiaj mroziłam . Lekko je opłukałam pod bieżącą wodą , osuszyłam i
        większe pokroiłam , a małe w całośći poukładałam na tacce i zamroziłam . Potem
        przełożyłam do plastikowego pudełka po lodach i czekają sobie na zimę . Przed
        użyciem ich nie rozmrażam . Wrzucam od razu na masło albo do gorącej wody .
      • funana jak zamrażam grzyby 07.09.04, 19:45
        Ja wrzucam umyte grzyby na wrzącą osoloną wodę dosłownie na minutę,po czym
        odcedzone studzę, jak najlepiej osuszam i najpierw wkładam do zamrażalnika
        partiami na tacach wyłożonych folią. Potem z już amrożone wkładam do woreczków
        lub pudełek plastikowych.Przygotowane w ten sposób grzybypo rozmrożeniu są
        jędrne a podczas przechowywania nie skleją się.
        funana
        • Gość: Mkra Re: jak zamrażam grzyby IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.09.04, 09:59
          Dzieki za rady.Do tej pory zapas grzybow na zime robilam w ten sposob, ze
          dusilam je na masle,lekko solac i piepraz a nastepnie pasteryzowalam w
          sloiczkach. Tez sa smaczne iz aromatem. Teraz jest w Malopolsce duzo grzybow i
          zrobie mrozone wedlug waszych rad.
    • funana Rydze po 20 w Krakowie!! 10.09.04, 11:13
      I stało się-w Warszawie rydze po 45, a w Krakowie po 20 (na Kleparzu). No i
      znowu rodzicielka jest skazana na robienie rydzów w tym roku...
    • Gość: giezik a dziś 16 (no txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:58
      • jesienny_pan zazdroszcze ! 10.09.04, 14:05
        u nas lasy nie-rydzowe
        za to pogrzybek czarny łepek gosztuje grosze
    • em_es Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 10.09.04, 12:02
      W Tarnowie chyba po 10 pln za takie pudełko plastikowe jak np. kiwi czy inne
      brzoskwinie sprzedają, ale nie dam głowy, że dobrze pamiętam bo polowałam
      akurat na kurki do jajecznicy (też były po 10 pln za pudełko).
      Były też rydze ale mało i nieładne, nie pamiętam ceny.

MS
      • Gość: Nina Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:15
        W Poznaniu na Rynku Jeżyckim po 9 zł
    • emka_1 Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 10.09.04, 14:52
      dzisiaj podgrzybki po 16, prawdziwki 25, kurki 20, rydze nieobecne:(
      na pl.imbramowskim w krakowie
      • siostraheli Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena 10.09.04, 20:17
        Dzis na straganie w Bytomiu: podgrzybki i maslaki - 10zł/kg a rydze i kurki
        12zł/kg. A le to i tak lezy w miescie, gdzie jest 55% bezrobocie. Tu raczej
        wino bardziej idzie
    • Gość: ania-m Re: pojawiły sie na targach podgrzybki -cena IP: *.ds14.agh.edu.pl 10.09.04, 20:33
      O la la, nie wiedzialam ze tyle oszczędzam samodzielnie zbierając grzyby
      (chociaz rydzy nie uswiadczysz;))...a do tego przyjemność chodzenia po lesie;)
      Mam jeszcze pytanie do kupujących grzyby: jak sprawdzacie czy grzyby u
      sprzedawców są nierobaczywe?? Kroicie na miejscu czy jak??Przeciez nie wszystko
      widac z zewnątrz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka