Dodaj do ulubionych

Czego nie lubicie robić w kuchni???

07.09.04, 23:21
No właśnie - czego?
Kroić ,zmywać,wycierać ,a może gotować???

Ja nie lubię sprzątać po imprezach,świętach
To przekładanie z półmisków,misek do pojemników
Obserwuj wątek
    • cynamoon6 Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 07.09.04, 23:25
      Obierac ziemniakow
      i wogole obierac czegokolwiek
      i czasem nie lubie czekac az sie ugotuje/upiecze

sprzatac tez nie lubie ale ciagle sprzatam bo jeszcze bardziej nie lubie jak
      jest brudno ;-)
      • Gość: leniuszek Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.09.04, 23:40
        Kwasić ogórków
        • Gość: Hela Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.bb.online.no 08.09.04, 00:08
          Wyjmowac ze zmywarki, wycierac okruchow i rozkladac miksera.
          • ka2 Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 08:53
            he, he, to tak jak ja
            ostatnio wpadłam na pomysł, że najlepiej mieć dwie zmywarki. i myć na zmianę.
            do jednej pakować brudy, a z drugiej sobie wyjmować to co potrzebne w danej
            chwili ;)
            • abere8 Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 09.09.04, 10:38
              ka2 napisała:

> he, he, to tak jak ja
              > ostatnio wpadłam na pomysł, że najlepiej mieć dwie zmywarki. i myć na zmianę.
              > do jednej pakować brudy, a z drugiej sobie wyjmować to co potrzebne w danej
              > chwili ;)

Nie Ty pierwsza wpadlas na taki pomysl, bo tutaj w NZ maja czesto takie
              szuflady zmywarkowe jedna nad druga (kazda jest osobna zmywarka) i wlasnie
              mozna tak robic - uzywac na zmiane. Niestety ja mam tylko jedna taka szuflade,
              wiec musze wkladac i wyjmowac prawie codziennie, bo mala jest.
          • Gość: smakosz Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 20:05
            zmywać misek po wyrobionym cieście
    • Gość: Pichciarz Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.proxy.aol.com 08.09.04, 00:12
      Definitywnie zmywać.
    • Gość: Nobullshit Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 08.09.04, 00:31
      Od niecałego roku mam nową kuchnię (w nowym mieszkaniu),
      a w niej lodówkę, której nie trzeba rozmrażać, i zmywarkę,
      więc dwie najbardziej znielubione czynności odpadły.

Za to nic się nie da poradzić na upiorność wydłubywania farfocli
      z praski do czosnku - chyba żeby jej nie używać.
      • emka_1 Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 00:51
        igiełką wydłubywać? ohyda, a lodówka samorozmrażająca też niestety wymaga mycia.
        choć to niby trwa parenaście minut sama myśl o myciu lodówki mrozi krew:(

mycie maszynki do tarcia jarzyn jest paskudnym zajęciem - rozłożyć, wyciągnąć
        resztki, umyć, złożyć i wstawić do szafki. dłużej sie to robi niz trwa samo
        tarcie, ale z drugiej strony, gdyby trzeć ręcznie...

w zasadzie najbardziej nie lubięchować tego co zostało wyciągnięte, a gdy
        zostaje na wierzchu, to nie lubię tego jeszcze bardziej :)
        • adli Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 08:36
          Lodówka - od kilku miesięcy nowa na szczęście,więc "przyjemność" rozmrażania
          nie będzie tak uciążliwa ,jak w przypadku starej.
        • dziuunia Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 12:56
          emka_1 napisała:

> igiełką wydłubywać? ohyda, a lodówka samorozmrażająca też niestety wymaga
          mycia
          > .
          > choć to niby trwa parenaście minut sama myśl o myciu lodówki mrozi krew:(

Też tak mam,zawsze odkładam jak mogę mycie lodówki.Jeszcze to wyjmowanie
          półek,zawsze wyjmę bez kłopotu,ale później jest problem z włożeniem.

>
          > mycie maszynki do tarcia jarzyn jest paskudnym zajęciem - rozłożyć, wyciągnąć
          > resztki, umyć, złożyć i wstawić do szafki. dłużej sie to robi niz trwa samo
          > tarcie, ale z drugiej strony, gdyby trzeć ręcznie...

Horror!Malakser,a jeszcze gorzej sokowirówka!Nienawidzę jak w tym sitku
          metalowym w sokowirówce zostają jakieś warzywne kłaczki,więc stoję i
          płuczę,szorując na zmianę szczoteczką do warzyw i szczoteczką do zębów;)

>
          > w zasadzie najbardziej nie lubięchować tego co zostało wyciągnięte, a gdy
          > zostaje na wierzchu, to nie lubię tego jeszcze bardziej :)

Mam dokładnie to samo.W dodatku w zeszłym roku powiększyłam blat kuchenny do 3
          metrów,więc miejsca do stawiania rzeczy jest aż naddto,a szafki puste;)

No i poza tym nie lubię też zmywać(zmywarki nie mam:().
        • niebieskax Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 13:22
          mycie maszynki do tarcia jarzyn jest paskudnym zajęciem - rozłożyć, wyciągnąć
          > resztki, umyć, złożyć i wstawić do szafki. dłużej sie to robi niz trwa samo
          > tarcie, ale z drugiej strony, gdyby trzeć ręcznie...
          Ja trę recznie :) - potwornie nie chce mi sie wyciągać, uzywać, rozkładać, myć,
          czekać aż wyschnie, składać i chować
      • zuzinkas Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 11:54
        kup w Ikei polecam, nic nie trzeba wydlubywac bo ma takie "zabki" wchodzace w
        dziurki i nic sie nie zapycha
        • emka_1 Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 13:23
          no właśnie w te ząbki włazi, dziurki mozna wypłukać i od razu czyste, a między
          ząbkami farfocle zostają wbite na amen:(. praska z ikei, seria stalowa
          satynowana (obieracz do jarzyn, nóż do sera, nóż do pizzy i coś tam jeszcze)
      • jutka1 Nobullshit -- ws. farfocli :-) 27.09.04, 16:38
        Gość portalu: Nobullshit napisał(a):

> Za to nic się nie da poradzić na upiorność wydłubywania farfocli
        > z praski do czosnku - chyba żeby jej nie używać.
        ja uzywam szczoteczki do zebow (szczoteczka od czosnku, nie ta sama, co w
        lazience :-)))
        • Gość: Alicja Re IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.10.04, 11:49
          Niecierpie nic robic w kuchni w pospiechu.Kiedy mam presje czasu nad soba ,nic
          mi nie wychodzi.
    • sliwka1977 zmywać, zmywać i jeszcze raz zmywać!!!!! 08.09.04, 08:48
    • ka_thy Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 08:56
      Nie lubię sprzątac okruchów, wyciągac ich z wszelkich zakamarków, bo niby sie
      kroi chleb na deseczce a okruchy sa potem wszędzie. I jakoś nikomu nie
      przeszkadzają a ja jestem chora jak je znów widzę. Marzę o takim podręcznym
      odkurzaczu na akumulator do wciągania tych okruchów :)

Aha i nie lubię wynosić śmieci!!
      • ka_thy Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 09:29
        Jeszcze mi się przypomniało jak przeczytałam na sasiednim forum o młynku - nie
        cierpię wyrzucać tych farfocli, które osiadają na sitku zlewozmywaka :((((
      • dziuunia Odkurzacz stołowy 08.09.04, 13:08
        A nawet dwa:)
        www.dworek.jaroslaw.pl/philips/fc6067.htm
        www.dworek.jaroslaw.pl/philips/fc6050.htm
        • ka_thy Re: Odkurzacz stołowy 08.09.04, 14:04
          Znam, znam. Oglądałam również na żywo, w sklepie.
          • linn_linn Re: Odkurzacz stołowy 03.10.04, 13:51
            Wygodny. Sama moze bym go nie kupila, ale dali mi go za punkty w supermarkecie.
            Dobrze miec pod reka.
        • marill1 Re: Odkurzacz stołowy 03.10.04, 19:30
          Nie pomyślałam. Musze go mieć!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Aneta zmywać, zmywać, zmywać!!!! IP: 81.15.254.* 08.09.04, 09:27
      Tak jak w temacie: nie lubię zmywać.
      • Gość: jo.hanna sprzatac po sobie i.... IP: 5.5R5D* / *.amgen.com 08.09.04, 10:02
        Zdecydowanie nie lubie sprzatac po sobie: wkladac miski, lyzki, noze itp rzeczy
        do zmywarki. No i uswiadomilam sobie, ze nie lubie gotowac codziennie, jakby z
        obowiazku. Lepiej sie czuje gotujac "artystycznie", gdy mi przyjdzie wena
        tworcza
        • Gość: szopen Re: sprzatac po sobie i.... IP: 204.79.89.* 08.09.04, 10:22
          Zmywac.
          Wiec nie zmywam, albo baaaardzo rzadko.
        • Gość: JolaB Re: sprzatac po sobie i.... IP: *.gazownia.szczecin.pl 08.09.04, 10:26
          • taka_tam nie znoszę i definitywnie odmawiam: 08.09.04, 11:25
            mycia kuchenki, garów i czyszczenia wyciskarki do czosnku...
        • Gość: JolaB Re: sprzatac po sobie i.... IP: *.gazownia.szczecin.pl 08.09.04, 14:25
          Nie cierpię obierać ziemniaków i wyjmować naczyń ze zmywarki.
          Meczy mnie gotowanie obiadów w dni powszednie : tj wymyślanie co
          ugotować ,zakupy w biegu , gotowanie w biegu.W weekendy gotuję z przyjemnością.
    • dodwig2 Sztućce 08.09.04, 11:33
      Najbardziej nie cierpię mycia sztućców, wolę unyć najbrudniejszy (np rondel po
      sosie) gar niż widelce lub łyżeczki lub tym podobne,
    • agaa78 Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 11:38
      A ja chciałam zauważyć jak trudno człowiekowi dogodzić...nie lubił zmywać to
      wynalazł zmywarkę.A teraz wyjmowanie czystych naczyń ze zmywarki mu
      przeszkadza;)))))

Ja nie znosze mycia garów, wiec od niedawna mam zmywarke i jeszcze uwazam ja za
      zbawienie.

Pozdrawiam
      • Gość: krasnowo Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 12:37
        Mam trójkę dzieci i jednego męża - do niedawna na zmywanie naczyń zużywaliśmy
        ponad dwie godziny dziennie - jak tylko zaświta mi myśl, że nie lubię wyjmować
        naczyń ze zmywarki to przypominam sobie tamte czasy.
        Nie lubię wyjmować farfocli i flaczków z sitka zlewozmywakowego - brrr
    • Gość: Bezik Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:58
      No to was zaskoczę - Lubię zmywać ;))
      za to nie cierpię ( albo raczej cierpię ;(( ) przy tarciu czegokolwiek na tarce-
      tarka to mój wróg ;((
      Pozdrawiam
      • Gość: xyz Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 13:55
        obierania ziemniaków
        mycia kuchenki i okapu
    • niebieskax Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 14:25
      Nienawidzę rozpakowywać zakupów i upychać po szawkach, do lodówki itp...
    • hania55 Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 14:53
      Nie znoszę obierać ziemniaków i zmywać. Na szczęście w zmywaniu wyręcza mnie
      zmywarka, a ziemniaki jemy bardzo rzadko. Jeśli już są, mąż bohatersko
      obiera :-)
    • Gość: truskawa Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:14
      nie znoszę myć patelni i wszystkiego co jest tłuste... bleeee , zmywac naczyć
      też nie lubie ale juz nie aż tak;) okruchów tez nie lubię , nie lubię wynosić
      śmieci , myć pieca i zlewu ...
      za to uwielbiam obierac ziemniaki , mogłabym siedzie ci obra cz 10 kilo , to
      chyba jakies zboczenie , a wszyscy sie z emnei śmieją:)
    • simona20 Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 18:57
      Najbardziej nie znoszę trzeć na tarce. Bardzo wolno mi to idzie, rozpryskuje
      się po całej kuchni, że o bólu ręki to nie wspomnę. Robot kuchenny moim
      marzenie. Nie lubię też obierać ziemniaków.
      A co dziwne, to bardzo lubię sprzątać, zmywać naczynia, polerować je, ścierać
      okruszki ze stołu, myć podłogę. Po prostu sprawia mi przyjemność patrzenie na
      porządek i czystość.
      Ale oczywiście najbardziej lubię gotować.

Simona
    • Gość: jola. Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:43
      Nienawidzę myć piekarnika!!!
      • heldej Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 21:43
        Oj ja też, ale..
        Najbardziej nie lubię myć okna w kuchni...tyle odsuwania,zdejmowania.
        "Geniusz" zaprojektował okno na całej ścianie,ale pewnie nie tylko ja tak mam.
    • Gość: lomas Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:44
      Najbardziej na świecie nie znoszę w kuchni myć garów i panierować .
      • siostraheli Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 08.09.04, 22:35
        ja najbardziej nie lubie wyjmowania ze zmywarki, bo to loteria. Chyba sie juz
        zestarzala biedaczka i coraz czesciej wyjmuje brudne naczynia, ale ta epopeje
        opisalam juz w jakis czas temu w watku o zmywarce.
        • Gość: izzi Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 08.09.04, 23:02
          Zniosę wszystko-śmieci, maszynkę do mięsa, do czosnku itd.-ale mój hit-cierpię,
          gdy mam ubijać kotlety!!Odwlekam, robię sobie herbatę, omal pastylki od bólu
          zażywam, boli mnie każdy nerw, mięsień ,zgroza!!Nawet pisać o tym nie mogę!!
          • Gość: aniel Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:17
            moja czarna lista-
            1 tarcie na tarce- rozwiazanie: wszystko co moge kroje)
            2 mycia sztuccy- rozwiazanie: niestety myje, choc jak moge to zrzucma na kogos
            innego ta przyjemnosc :)
            3 czekanie az sie upiecze ciasto- niepewnosc czy wyjdzie
            4 smazenie nalesnikow, plackow ziemniaczanych, racuchow i innych wymagajacych
            stania nad patelnia-rozwiazanie: nie robie

praske do czosnku mam taka z zabkami wiec to nie problem
            • monia_77 Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 09.09.04, 10:49
              Ja nie cierpie zmywac ale tylko wtedy gdy np. mam zawalony zlewozmywak po
              wizycie gosci i ogrom talerzy mnie przeraza. Normalnie staram sie zmywac na
              bierzaca i nie stanowi to dla mnie problemu, wrecz uspokaja.

Tarcia na tarce wrecz nienawidze. Jak mam trzec buraki to wole isc do mamy na
              taki obiadek. Po prostu mam ostra bardzo tarke z Ikei i ciagle sie kalecze i
              boje sie jej;-)

Nie lubie myc lodowki i jej rozmrazac, bo mimo iz rozmraza sie sama to raz na
              jakis czas trzeba, z tym ze ten czas to umnie juz chyba rok;-( od rozmrozenia
              oczywiscie, bo lodowke myje jak jest wlaczona.

No i nie lubie wyrzucac smieci, bo mam ssyp w bloku ktory jest zawsze tak
              wysyfiony caly, ze sie brzydze. Znosze wiec smieci do smietnika na dol, ale ta
              czynnosc mnie tez odstrasza.

• Gość: geolozka Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:01
      A ja nie lubie sprzatac i zmywac, natomiast kocham gotować. Najlepiej wychodzą
      mi dania, które wymyslam w sposób spontaniczny. Te z przepisów zawsze
      schrzaniam:)0000
    • Gość: kags Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.futuro.pl 10.09.04, 17:32
      zdecydowanie zmywac, a jeszcze bardziej wycierac sciereczka do sucha, lub
      usuwac plamy po wodzie ze szkla - brrrr... myc piekarnika jak juz sie zasyfi na
      amen ;), plyty ceramicznej... no i zmywac podlogi...
    • Gość: Agnieszka Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 19:46
      1.Mycia okna w kuchni(w niej spędzam najwięcej czasu............. i jak pije
      poraną kawę to widzę to ,iż zarasta w bród)
      2.Następna czynność jest powiązana z górna czynnością-mycia szybek w szafkach
      kuchennych(jest ich 10 -typ mleczne).Nie rozumiałam Pana w sklepie jak je
      kupowałam -gratuluje wyboru -będzie pani miała niezłe mycie.Pomyslałam - ale z
      niego brudas -teraz Jego rozumiem -każdy odcisk palca widać,każda kropla to
      zaciek.
      3.Mycia maszynki po kawie.
      4.Toster -mimo ,iż ma podstawkę na okruszki zawsze coś się nakruszy.
      5.Kubki po herbacie (pije tylko mieszanki własnego mieszania)a ,że lubie mocną
      jest tych fusów.Zbiera się ich zawsze jakoś dziwnie dużo i wędrówka do kibelka
      zawsze mnie wytrąca.
      6.Nie lubię jak na zjazdach rodzinych cała rodzina zbiera się w kuchni(no tu
      jest najfajniej,ale tu ładnie,Aga no powiedz co u ciebie,co ci pomóc,a
      pamietasz jak byłyśmy małe...........)Uwielbiam wspominki w kuchni, ale nie jak
      mam ich na stanie 10 głów,a ja podaje gorące i nawet dobrze łyżki nie mogę
      oblizać.Odkrywają moje sztuczki kulinarne lub moje wpadki.Wtedy nie lubie robić
      nic w kuchni bo czuje się jak na scenie.Jestem spocona jak mysz.
      7.Myć mikrofali.
      8.Nasypywać przypraw do moich słoiczków ,butelek,rurek ozdobnych ,solniczek -
      zawsze ich brakuje we wnątrz kiedy się spiesze.

• iwu Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 27.09.04, 14:49
        Moje zmory to:
        1. Mycie okna kuchennego.
        2. Szorowanie kuchenki i piekarnika.
        3. Mycie lodówki.
        4. Obieranie ziemniaków.
        Resztę jakoś przeżyję.
    • Gość: Alicja Nienawidze dusic cebuki IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.09.04, 14:43
      Nie cierpie tego robic,zawsze cos odwroci moja uwage i mi sie spali. Tak sie
      stalo teraz nie nawidze, szklilam cebulke i czosnek do spaghetti z tunczykiem
      i....przypiekla sie na ciemno brazow, zamiast zeszzklic.Musze robic od nowa.
      To samo mi suie dzieje jak rumienie bulke tarta na masle np. do kalafiora.
      Wiem, ze powinnam stac przy tym, ale wlasnie wtedy mam cos do zrobienia i
      zapominam. Nie ma gorszych czynnosci w kuchni nize te.
    • kerstink Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 27.09.04, 14:51
      Ja nie lubie sprzatac po innych, szczegolnie, jesli wlasnie maz sprzatal ...
      K.
    • blum Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 27.09.04, 15:03
      Obierać warzyw i kroić w drobną kosteczkę albo słupki. Kiedyś w tajemnicy
      używałam dlatego warzyw mrożonych, na szczęście mąż lubi siekać i robi to z
      nieprawdopodobną prędkością. Aha, nie lubie układać ciast, wędlin na
      półmiskach - koszmar decyzji i jeszcze bardziej mam dwie lewe ręce niz zwykle.
      Lubie układac naczynia w zmywarce i wyjadać surowe ciasto z makutry.
      annablum
    • kragmel Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 27.09.04, 16:25
      zdejmować skórki z pomidorów. kiedyś myślałam, że nie lubię innych rzeczy, ale
      teraz, po przerobieniu kilku kilogramów sprezentowanych pomidorów na sos, wiem
      lepiej ;)
      zmywać bardzo lubię. jak byłam młodsza to zmywałam u znajomych po imprezach,
      eh...
    • Gość: Gość: wir Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.10.04, 12:20
      Nie cierpie wynoszenia przetworów do piwnicy. Za mała piwnica a za dużo
      niepotrzebnych rzeczy. Wynoszenie słoików wiąże się z usuwaniem rowerów i innych
      rzeczy z przejścia. Ciekawa jestem jak wy sobie z tym radzicie.
    • saiss Re: Czego nie lubicie robić w kuchni??? 03.10.04, 15:50
      Sprzątać...na szczescie jest podział - jak ja brudze ( tzn. tworzę kulinarne
      dzieła), to Mama pomaga mi sprzątac :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka