Gość: Basia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:48 Czy po rozmrożeniu będzie tak samo smaczny? Może ktoś ma doświadczenie i się nim podzieli ze mną:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ija Re: Czy można zamrozić ser żółty? IP: *.bakernet.com.pl 10.09.04, 16:50 Ja zamrazam takie kawalki, co juz ladnych plasterkow sie nie ukroi, a potem rozmrazam, jak potrzebuje troche na tarce zetrzec - w smaku OK, a inaczej by splesnial w lodowce :-( I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Czy można zamrozić ser żółty? IP: 81.15.254.* 10.09.04, 21:08 Ja też czasami zamrażam ser. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienny_pan sera sie nie zamraża 10.09.04, 21:17 ... bo bo rozmrozeniu zmienia sie smak na tyle, ze tylko dla KOTKA Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: sera sie nie zamraża 10.09.04, 22:49 Bogactwa smaku po zamrozonym serze nikt sie raczej nie spodziewa, ale chyba lepiej wykorzystac takowy do grzanek, zapiekanek itp nizli wyrzucic. Tez mroze ser, tyle ze starty, poporcjowany i mam gotowy na pizze. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: sera sie nie zamraża 10.09.04, 22:59 A po co mrozić? Ser żółty się nie psuje, tylko dojrzewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz też nie rozumiem PO CO TO MROZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 23:02 naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: sera sie nie zamraża 11.09.04, 01:51 Ok, dojrzewa, tyle ze zanim dojrzeje to zeschnie:) Zreszta nie mowimy jak sadze o przednich gatunkach sera, tylko takich zoltych co to wiekszosc kladzie na bulke z maslem:) Nie znasz tutejszych serow, wszystkie ale to wszystkie nie przeszly procesu produkcji do konca i nic im nie pozostaje po dluzszym pobycie w lodowce ( inne miejsce nie wchodzi w gre, nie tylko z powodu temperatury ) jak zamrozenie. Zreszta ja jestem barbarzynca serowy i uzywam raczej w stanie roztopionym na cieplo, bo taki lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaisa Ja mroze IP: *.chello.pl 11.09.04, 14:39 Ja mroze bo regularnie dostaje w prezenice cheddar produkowany w pl na export, dostaje od znejomej pracujacej w firmie. niejestem w stanie przejesc 5 kg sera wiec mroze jest ok po rozmrozeniu ale sie kruszy troche bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalok! Re: Ja mroze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 18:59 sera to ortodoxyjnie nie powinno sie nawet przechowywac w lodówce bo tam zbyt zimno czasem jest podkrecone gałeczką latem oczywiscie nie ma wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś