Dodaj do ulubionych

Autorski mój makaron

21.09.04, 15:46
Zrobilem dzis co nastepuje

Makaron kolanka ugotowałem (innego krótkiego nie było, a do długich cały koncept nie pasował). W trakcie na masle przesmazyłem 2 wyciśnięte ząbki czoasnku i pocięte listki szałwii.
Dodałem pokrojone na duże kawałki wątróbki drobiowe. Chwile przesmazyłem i dodałem pokrojone pomidory bez skórek (tu na przyszłośc, przed pomidorami dobrze by było podlać białym winem - gdyby było).
Poczekałem, aż zgęstniało, posoliłem, popieprzyłem i wymieszałem z makaronem.

Jestem z siebie dumny, choć pewnie Linn zaraz napisze, ze taka potrawa to istnieje i np. chłopi w Ligurii to tradycyjnie ją jadają.
Ale to MOJE i tak będzie :)
--
"MacDonalds W Tokio to okrutna zemsta za Pearl Harbour"
Si Hayakawa
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka