gucio60 02.03.16, 13:45 Halo znawcy od diety. Chcemy sie troszke odchudzic, zastanawiamy sie nad 5 posilkami dziennie i nijak nam to pasuje do rozkladu dziennego. Poprostu nie ma kiedy jesc te 5 posilkow. Jak to zrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olivkah Re: Dieta 02.03.16, 14:24 To jedz trzy albo dwa. Nie ma żadnych dowodów na to, że lepiej jest jeść 5 posiłków dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Dieta 03.03.16, 08:35 Jedzac 5 razy zjesz mniej niz trzy albo dwa. Jak mozna zjesc dwa posilki dziennie?? To jak u mnie w pracy ludzie jedza zupe, drugie danie z miesem i deser i sa syci do wieczora. Syci i otyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x mój pies jadł jeden raz dziennie IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 03.03.16, 10:16 i nie narzekał Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: mój pies jadł jeden raz dziennie 03.03.16, 13:45 rozmawiales z nim ? Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Dieta 04.03.16, 01:10 Właśnie nie. Nie chcę spamować i reklamować nikogo, ale poczytaj sobie o panu, który nazywa się Tobiasz Wilk. Jest dostępna książka, profil "No cardio"... Generalnie założenie faceta jest takie, że żeby schudnąć trzeba po prostu zapewnić sobie deficyt kaloryczny. A wbrew pozorom łatwiej ten deficyt uzyskać dzieląc zapotrzebowanie kaloryczne na trzy posiłki, a nie na pięć.... Takich teorii jest więcej, generalnie obala większość popularnych teorii i - o cudzie! - to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Dieta 04.03.16, 10:20 Chodzi obserwowanie swojego ciała. Głodówka tez jest dobra. Jednak więcej jest głosów osób które mówią ze nie jedzą śniadań itp nie czują głodu do południa a kiedy się ich pyta o posiłki i ilości to jedzą dużo. Często organizm nie trawi bo za dużo dostaje i różnych porach. Trzeba trochę zadać sobie trudu żeby poznać swoje ciało Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Dieta 04.03.16, 14:34 Tylko, że to w tym systemie nie chodzi o głodówkę. Jesz 3-4 normalne posiłki. Upierdliwe jest tylko liczenie kalorii tak, żeby zachować deficyt kaloryczny - trzeba załapać jak to się robi i zrozumieć, o co w tym chodzi. Nie wiem, czy nie wymaga to więcej wysiłku niż zabieranie jedzenia w pudełku do pracy. Natomiast jak się to rozgryzie, to faktycznie dla mnie ten system jest dużo wygodniejszy: nie wpycham w siebie tego "niezbędnego" śniadania, którego rano wcisnąć nie jestem w stanie, mogę jeść popołudniu. Pierwszy system żywienia, który mi przypasował. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Dieta 04.03.16, 16:27 Głodówke robi się żeby pobudzic organizm do spalania Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Dieta 04.03.16, 19:43 Nic w ten sposób nie pobudzisz. Diety typu 800, 900, 1000 kcal i głodówki to jest wróg metabolizmu. Właśnie spalanie zwalnia i nawet po powrocie do normalnego odżywiania metabolizm długo jeszcze jest zwolniony, a niewykorzystany pokarm odkładany do tkanki tłuszczowej. Metabolizm podkręca trening siłowy (duża intensywność, wolne ciężary), a trzyma nawet do 48h po treningu. Jednym z lepszych jest trening FBW. Im więcej tkanki mięśniowej tym więcej kalorii będzie spalał nasz organizm nawet w stanie bezczynności. Metabolizm podkręca także trening interwałowy i tabata, dobrze wpływające na EPOC. A gdy metabolizm z natury jest wolny, najlepiej podkręci do dokładając węgle i dodając trening siłowy, a nie jakieś wasze głodówki cudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Dieta 05.03.16, 16:28 Czytam książkę Zareby i wg niego głodówki są potrzebne. Zresztą nie on jeden pisze o glodowce i jak ważny jest dobór składników posiłków. Mnie nigdy siłownia nie pociągala. Chodzę na zdrowy kręgosłup bo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dieta 04.03.16, 10:44 znana.jako.ggigus napisała: > To jak u mnie w pracy ludzie jedza zupe, drugie danie z miesem i deser i s > a syci do wieczora. Tak! kiedys jadlo się niedziel! Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Dieta 04.03.16, 16:52 Gigus, a toś powiedziała! Nie chodzi o jeden posiłek złożony z pięciu dań zjedzony na raz, ale o normalnie zbilansowane posiłki. Guciu, jak podobałby Ci się taki przykład? Sniadanie drugie śniadanie (np jabłko) obiad podwieczorek p. kisiel z owocami kolację Posiłki tak skomponuj, aby ich podstawą były warzywa, do II śniadania i podwieczorku dołóż owoc kolacja raczej bez pieczywa. Zobaczysz, będziesz na pewno zadowolona. . Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Dieta 05.03.16, 12:18 No wiesz, u mnie koledzy w pracy jedzą w południe, a potem nic do wieczora i kiedyś im przyjrzałam, co mają na talerzu. Ale ci ludzie często nie jedzą rano śniadań, w południe lecą do stołówki, jedzą jak wyżej podałam, są syci i ospali. Snują się do czwartej, a potem narzekają, że są grubi. A ja jem wg Twoich parametrów. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dieta 05.03.16, 13:15 quba napisał: > drugie śniadanie (np jabłko) mnie nigdy nie polecam, inny organizm! "leben und leben lassen" Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dieta 05.03.16, 13:45 znana.jako.ggigus napisała: > A co się dzieje po jabłku? poza tym nIc, jadac z twarogiem szybkie kalorii tracji! Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Dieta 02.03.16, 14:29 Ważne, żeby jeść regularnie, wtedy organizm nie gromadzi na zapas bo wie, że w odpowiedniej chwili dostanie swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jak to nie ma? IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 02.03.16, 14:40 rano sniadanie, 11:00 drugie sniadanie ok. 13:00 obiad 16:00 podwieczorek ok. 18:00 kolacja. Jest jeszcze czas na podkurek o 22:00. Przy odchudzaniu wazny jest ujemny bilans energetyczny. A poza tym z takimi pytaniami to na forum o odchudzaniu, my tutaj sobie niczego nie odmawiamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x tutaj sie dowiesz: IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 02.03.16, 14:45 forum.gazeta.pl/forum/f,1137,Odchudzanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Dieta 02.03.16, 16:29 Ale dlaczego nie pasuje? Chcesz z domownikom usiąść do stołu za każdym razem żeby wspólnie zjeść? My jemy wspólnie tylko kolację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Dieta IP: *.gdynia.mm.pl 02.03.16, 20:20 Mamy Ci zorganizować rozkład dnia? No bez jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dieta 03.03.16, 11:05 gucio60 napisał: > Poprostu nie ma kie > dy jesc te 5 posilkow. jak i co chcesz jesc? Odpowiedz Link Zgłoś
olivkah Re: Dieta 06.03.16, 12:03 W tym badaniu www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24838678 jedna grupa cukrzyków na diecie odchudzającej jadła 6 posiłków dziennie, druga 2. Przy takiej samej ilości kalorii grupa z dwoma posiłkami więcej schudła i bardziej im się poprawiły wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dieta 11.03.16, 10:54 olivkah napisała: > Przy takiej samej ilości kalorii grupa z dwoma posiłkami więcej schudła kalorii ta sama, ciekawe, co jedli? Odpowiedz Link Zgłoś
evro44 Re: Dieta 12.03.16, 17:59 Ja tam rozumiem problem, jak się pracuje od świtu do nocy bez żadnych forów u pracodawcy to mozna zapomnieć o obiedzie, drugim śniadaniu i przegryzkach pomiędzy.Ggigus napisała o obiedzie w pracy. Uwież, że znakomita większość nie ma takiej możliwości aby cokolwiek przekąsić w tym czasie. masz zapier.... i nie pytać się o to jak się nazywasz. Także diety pt. jedz co 3 godz albo rozłóż sobie na 5 posiłków to dla elyt. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dieta 13.03.16, 09:54 evro44 napisał(a): > Uwież, że znakomita większość nie ma tak > iej możliwości aby cokolwiek przekąsić w tym czasie. gdzie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Dieta 14.03.16, 09:03 Problem w tym, ze sa ludzie, ktorzy nie moga jesc w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Dieta 15.03.16, 13:30 Nie znam nikogo kto ma. Na papierosa tez nie nie wychodzą? Bo w PL papieros to wyższy przywilej. Jakby zliczyć wszystkie dymki to sporo czasu się uzbiera. Wg mnie ktoś kto narzeka jest niezorganizowany i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Dieta 15.03.16, 13:52 Moj post byl odp na pytanie mhr2, bo isntienia przerw nie zaprzeczam. I masz racje - ludziom latwiej wyjsc na papierosa niz na norm. przerwe. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Dieta 14.03.16, 05:29 Co masz robic w pracy? Mamy 21 wiek chcialem przypomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Dieta 14.03.16, 09:04 Przerwy w pracy sa zagwarantowane. Praca bez przerw nb. nie ma po prostu sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x żuczki myślą, że przerwy to dla elyt IP: *.hsi11.unitymediagroup.de 14.03.16, 10:19 dała im przykład poseł Pawłowicz, która nie korzysta z przerw i je w trakcie obrad SEJMU. Odpowiedz Link Zgłoś
evro44 Re: Dieta 15.03.16, 15:16 Pracowałam (tzn. siedzenie za biurkiem)przez ostatnie 11 lat w firmie, gdzie była zagwarantowana przerwa śniadaniowa 15 min. Powiedz mi czy widziałaś tucz gęsi? Pewnie tak, więc ja i inne osoby jedzące wolno wyglądały jak te gęsi. Oczywiście w grę wchodziła jakaś kanapka, owoc albo sałatka bo o odgrzewaniu czegokolwiek nie było mowy. Jeżeli nie zmieściłaś się w przerwie i przegryzałaś coś potem oczywiście nie przerywając pracy to szef stawał nad tobą jak kat pytająco patrząc na zegarek. Oczywiście w trakcie wspomnianej przerwy nie przerywałaś czynności zawodowych tzn. odbierałaś telefony, szukałas dokumentów bo akurat ktoś coś potrzebował lub rozmawiałaś z interesantami przegryzając kanapkę. To tyle w temacie. I nie była to kwestia złej organizacji tylko widzimisię owego bossa. Sporo osób tutaj nie ma pojęcia jak pracuje się w większości firm a kodeks pracy służy za papier toaletowy. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Dieta 16.03.16, 07:51 pracowalas 8 godz? to masz prawo do przerwy 15 min. i masz prawo do przerw w ogole. Obojetnei czy szef patrzy czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dieta 16.03.16, 10:11 evro44 napisał(a): > Oczywi > ście w grę wchodziła jakaś kanapka, owoc albo sałatka zdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiamal321 Re: Dieta 16.05.16, 10:51 U mnie dieta tak czy tak zawsze kończy się efektem jojo. Mimo, że staram się jeść te 5 posiłków dziennie (i nie podjadać), a są to naprawdę małe posiłki! I też już nie wiem co mam robic ;( Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Dieta 17.05.16, 12:38 klaudiamal321 napisał(a): >, a są to naprawdę małe posiłki! niekiedy myślisz male;) Odpowiedz Link Zgłoś