Dodaj do ulubionych

dziwne w Lidlu

IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.16, 18:43
Z okazji ostatniego tygodnia francuskiego Lidl sprzedawał 10 marca salami z orzechami, którego termin przydatności kończył się 13 marca br. Czy to normalne? Cy to możliwe, że Francuzi sprzedali, a Lidl kupił takie wędliny na "ostatnich nogach"? Czy nie powinny one być specjalnie oznaczone i przecenione? Czy nie jest tak, że następnym razem sprzedadzą nam trochę perkalu i koralików?
Obserwuj wątek
    • Gość: x spozyc przed uplywem czy minimalny okres IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 15.03.16, 19:30
      przydatnosci do spozycia?
      Dwa rozne pojecia.
    • Gość: kim Re: dziwne w Lidlu IP: *.play-internet.pl 15.03.16, 23:56
      Nie to nie jest normalne. Od dawna nam sprzedają perkal i koraliki. (vide watek o suszonych pomidorach).

Z doświadczenia wiem też, że lepiej unikać produktów, które maja oryginalne opakowanie na Europe Zachodnia, a jakimś cudem trafiają do Polski opatrzone tylko nalepka z polskim opisem. Zwykle jest to badziewie, które z jakiegoś powodu nie nadawało się do sprzedaży w lepszym świecie, wiec trafia do Murzynów Europy.
    • Gość: felicja Re: dziwne w Lidlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.16, 15:58
      To salami jest tak francuskie jak ja baletnica.Wszystko z linii Deluxe pakowane Jankowice- Tarnowo Podgórne.
      • Gość: paczka143 Re: dziwne w Lidlu IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.16, 17:00
        No ale skąd to ma wiedzieć prosty człowiek, który tak sobie wszedł do sklepu i coś kupił. No i przecież nie każdy sklep robi tak jawnie klientów w konia. Robiłam dziś zakupy w dwóch marketach, w żadnym z nich na froncie nie leżało nic z kończącym się terminem. Każdą jedną rzecz co chciałam kupić, sprawdziłam.
      • linn_linn Re: dziwne w Lidlu 17.03.16, 17:34
        Moze byc np. produkowane we Francji, a paczkowane w Polsce.
    • Gość: nn Re: dziwne w Lidlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.16, 13:40
      Dlaczego nie zapytałaś w Lidlu tylko pytasz na forum?
      • Gość: x w sklepie sie wstydzi odezwac, za to IP: *.hsi11.unitymediagroup.de 22.03.16, 16:36
        na forum mozna anonimowo marudzic ;)
        • Gość: paczka143 Re: w sklepie sie wstydzi odezwac, za to IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.16, 08:33
          Dlaczego anonimowo? Dlaczego niby się wstydzę? Chciałam tylko nieśmiało zasugerować, że te huczne obchody Tygodnia takiego albo Tygodnia owakiego w Lidlu mają czasem drugie, brzydkie oblicze. Nie czepiaj się człowieku, wiosna idzie...
          • anka125 Re: w sklepie sie wstydzi odezwac, za to 03.04.16, 11:57
            Bez obaw! Kupuję takie salami bardzo często i pomimo końca terminu przydatności(to tylko sugestia) u mnie potrafi poleżeć w lodówce jeszcze jaki8ś czas.Nawet 2-3 tygodnie.
            I...jest świetne!Jeszcze ani ja ani nikt z moich znajomych którzy to jedli ( nie pierwszy raz zresztą bo korzystam z obniżek cen Lidlowych bardzo często) się nie zatruł :)
            Więc - bez obaw :)
        • Gość: klik Ty za to się przedstawiasz z imienia i nazwiska... IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.16, 22:03
          Brawo! Jakaż odwaga...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka