siostraheli 24.09.04, 21:21 z natki pietrzuszki Zabrzmialo intrygujaco na: poznajmy sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lomas Re: do Lomas: co to sok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 23:35 No nie wiem czy powinnam się przyznawać jak go robię:) Bo używam do tego termomiksa: wrzucam cytrynę, wiązkę natki pietruszki z łodyżkami, ok szklanki wody niegazowanej, miksuję i mam sok.Czasem dodaję cukier. Ale chyba można zrobić sok z natki w sokowirówce, znajoma tak robi sok z pokrzyw , ale chyba potrzeba wielkich ilości natki. Pozdrawiam i polecam sok jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: do Lomas: co to sok 24.09.04, 23:38 dzieki, musze sprobowac, dodam jeszcze tabasco Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: do Lomas: co to sok 24.09.04, 23:39 No ale chyba można zmiksować tak jak ty o tym mówisz i następnie odsączyć, wycisnąć, odwirować? Odpowiedz Link Zgłoś
lomas Re: do Lomas: co to sok 24.09.04, 23:43 Ja robie z woda, taki skoncentrowany nie za bardzo mi smakuje. Być może nie powinnam tego sokiem nazywać bo jest to zmiksowana na amen pietruszka z wodą i cytryną. Nic już z tym nie robię, pływają sobie takie drobinki zielska. A w sokowirówce no to wiadomo, tylko na szklankę soku cała masa tej pietruszki potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś