Gość: u IP: 193.178.143.* 27.09.04, 15:14 Znacie, kojarzycie? Szukam czekoladowego wiersza - wszystko jedno, czy z gryziona, czy z pita czekolada. Pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwu Re: czekolada w poezji 27.09.04, 15:17 Czekolada już sama w sobie jest poezją... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: czekolada w poezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:24 www.nowkur.terramail.pl/poezja/wlodarczyk.htm zanzanczam - rozpowszechniane za zgoda autorki... pewnie mnie wsadza! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chloee Re: czekolada w poezji 27.09.04, 15:30 "Czekolada" Garcon Hot chocolate please Pierwszy łyk... Pierwsze pragnienie zaspokojone Śmietanka rozpływa się w ustach Czekolada paruje Wokół unosi się słodkawy aromat... Drugi łyk... Znajomy bliski smak i ... to coś Wydaje się inny choć zawsze ten sam Trzeci łyk... Ciągłe wmawianie sobie że dziś jest smaczniejsza Że więcej śmietanki i ten niepokój to tylko urojenia Czwarty łyk... Coś chyba jest jednak nie tak Coś się bezpowrotnie zmieniło Może to nie ta filiżanka co zawsze Piąty łyk... Nieprzyjemna myśl o kolejnych Czekolada już nie taka słodka Zimna Śmietanki od dawna już nie ma Szósty łyk... Ile jeszcze zanim dotrę do dna Do tego zbrylonego nie rozpuszczonego cukru Siódmy łyk... Rutyna zabija nawet największe przyjemności O -już widzę dno... I brunatny ziarnisty osad Dziś nawet czekolada jest w proszku Ósmy łyk... Z utęsknieniem wyczekuję końca Tera ta przesadnie zagęszczona substancja W niczym nie przypomina niegdysiejszego nektaru bogów Dziewiąty łyk... A właściwie łyczek bo nie mam już na nią ochoty Brzydzę się Kiedy się to właściwie skończy... Garcon To samo proszę Przykro mi ale pan już wypił swoją czekoladę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa proza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:50 Czekolada Abyście nie miały wyrzutów sumienia przy czekoladzce CZEKOLADA TO WARZYWO..... I JEST ZDROWA Czekoladę produkuje się z ziaren kakaowca, ziarno jest zdrowe. Cukier robi się z trzciny cukrowej albo buraka cukrowego (oboje należą dokategorii warzywa i dlatego czekolada jest warzywem). Jeśli pójdziemy krok dalej, przekonamy się, że: cukierki czekoladowe zawierajš mleko. Mleko jest zdrowe. Dlatego i cukierki czekoladowe są zdrowe. Maczane w czekoladzie rodzynki, wiśnie, cząstki pomarańczy należą do owoców. Zdrowo jest jeść owoce, dlatego jedzcie ich ile wlezie. Pamiętajcie, że: STRESSED (być zestresowanym) czytane w spak daje DESSERTS (słodycze) Wyślij ten e-mail 4 kobietom, a w ciągu tygodnia schudniesz 2 kilo. Jeśli wyślesz tego maila wszystkim swoim znajomym(potencjalnym)czokoladoholikom zchudniesz w tydzień 5 kilo. Jeśli wykasujesz ten e-mail błyskawicznie przytyjesz 10 kilo. I właśnie dlatego ci go wysyłam, nie chcę ryzykować!!!" i co czekoholiku? :D Odpowiedz Link Zgłoś