Dodaj do ulubionych

Kurczaki w fastoodach

IP: *.centertel.pl 20.06.16, 14:32
Pod takim tytułem był wczoraj program w telewizji Focus.
Chodzi o produkcje nuggetsow oraz hodowle drobiu. Wyjaśniono skąd się biorą w Europie śmiesznie tanie kurczaki oraz dlaczego mogą być takie tanie. Dlaczego zadziwiająco szybko tyją i "są tłuste". Fokus często powtarza swoje programy. Program jest naocznym uzupełnieniem i uzasadnieniem do wątku o otyłości. Ci forumowicze, którzy uważali, ze mi odbija, mogą zobaczyć jak faszeruje się mięso woda. Waga mięsa zwiększa się o 30% gdy producent jest "uczciwy", ale można więcej. Popatrzcie w sklepach na ociekające woda, wielkie schaby i ogromne piersi, po tym filmie ogarniecie, co codziennie zjadacie i dlaczego polskie dzieci tyją na potęgę, choć dziesięć lat temu były w gronie najszczuplejszych.
Obserwuj wątek
    • marbor1 Re: Kurczaki w fastoodach 20.06.16, 15:10
      Kim, jak to jest że ci szczupli też kupują te piersi z kurczaka, te schaby ociekające wodą, jedzą je i są szczupli? Jedzą je po prostu w ograniczonych ilościach, umiarkowanie., czyli nie żrą.
      Ja też kupuję to mięso, bo nie ma na rynku innego. Przetwarzam je na posiłki, ale moi domownicy są szczupli.
      Amerykanie ostatnio dokonali epokowego odkrycia, że otyłość jest zaraźliwa. Może właśnie
      w tym jest problem?
      • Gość: kim Re: Kurczaki w fastoodach IP: *.centertel.pl 20.06.16, 20:00
        Okrycie jest stare (ladnych pare lat).
    • trypel Re: Kurczaki w fastoodach 20.06.16, 16:36
      To tyje sie od wody? Szok. Rewolucyjna teza.
    • Gość: x Re: Kurczaki w fastoodach IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 20.06.16, 18:41
      "Popatrzcie w sklepach na ociekające woda, wielkie schaby i ogromne piersi, po tym filmie ogarniecie, co codziennie zjadacie i dlaczego polskie dzieci tyją na potęgę, choć dziesięć lat temu były w gronie najszczuplejszych."

Jakbym słyszał świadków Jehowy.
      A tak naprawdę, to proszę o wskazanie źródła tych rewelacji o szczupłych polskich dzieciach 10 lat temu i tyciu dzisiaj na potęgę. TV Focus nie wystarczy.
      Takie pseudonaukowe rewelacje wymagają krytycznego spojrzenia.
      P.S. Amerykanie nie wylądowali na Księżycu ;)
    • Gość: kim Re: Kurczaki w fastoodach IP: *.centertel.pl 20.06.16, 20:08
      Do osób, które już krytykują, a nie widziały programu: nie widzieliście a z góry odrzucacie. Typowa reakcja psychologiczna, gdy informacja zanadto koliduje z wewnętrznym "odwiecznym" przekonaniem. Ludzie tak odrzucali samochody, samoloty, kuchenki gazowe i to ze ziemia się kreci dookoła Słońca oraz milion innych faktów. Trypel dodatkowo wyciągnął błędne wnioski. Oczywiście nie wie o czym mówi, ale duch krytykanta górą.
      Obejrzyjcie - pogadamy.
      • trypel Re: Kurczaki w fastoodach 20.06.16, 20:43
        Dlaczego błędne?
        Z Twojej wypowiedzi wynika ze dzieci tyją bo kurczaki szprycuje sie woda.
        Ja sie zgadzam i z tyciem i ze szprycowaniem ale z jednego nie wynika drugie :)
        • bene_gesserit Re: Kurczaki w fastoodach 20.06.16, 20:53
          Otoż to - czarno na białym napisane, że mięso jest pompowane wodą, i od tego napompowanego mięsa się tyje. To mnie bawi tak samo, jak rozpaczanie, że w kiełbasie jest zamiast mięsa błonnik albo soja - przeciez im więcej warzyw, tym lepiej :)
          • Gość: x zgadzam się, np. tzw. produkty light, to nic IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 20.06.16, 21:09
            innego, niż normalne, tylko rozcieńczone. Doda się wzmacniaczy smaku i jest OK.
            Tłuszcz jest zastąpiony cukrem i wszystko gra.
        • Gość: kim Re: Kurczaki w fastoodach IP: *.centertel.pl 21.06.16, 01:27
          Trypel i Bene - poniosło was i odebraliście sobie zdolność logicznego rozumienia.
          Przeczytajcie ze zrozumieniem mój pierwszy post: "dlaczego kurczaki tyją". Kurczaki. Dwa zdania, oba o kurczakach. Ani słowa o dzieciach. Z kolei woda w mięsie to oszustwo na wadze (w programie dotyczy nuggetów, w Polsce - codzienności).
          O głównym problemie, który przekłada się na dzieci i na was, i na mnie, dowiecie się dopiero z filmu, bo w moim poście nie ma na ten temat ani jednego słowa. Nie byłoby sensu zachęcać "obejrzyjcie", gdyby program został opowiedziany.
          • Gość: x ktoś śledzi twój sposób myślenia? IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 21.06.16, 07:51
            Przełącz na inny kanał i zobaczysz coś innego. Nie daj się zwariować, chociaż mój apel jest spóźniony.
          • trypel Re: Kurczaki w fastoodach 21.06.16, 10:04
            Czy Ty na pewno czytasz to co piszesz:
            "Program jest naocznym uzupełnieniem i uzasadnieniem do wątku o otyłości. Ci forumowicze, którzy uważali, ze mi odbija, mogą zobaczyć jak faszeruje się mięso woda. Waga mięsa zwiększa się o 30% gdy producent jest "uczciwy", ale można więcej. Popatrzcie w sklepach na ociekające woda, wielkie schaby i ogromne piersi, po tym filmie ogarniecie, co codziennie zjadacie i dlaczego polskie dzieci tyją na potęgę, choć dziesięć lat temu były w gronie najszczuplejszych."

Z Twojego tekstu (nie z programu) wynika jednoznacznie i logicznie ze za tycie dzieci odpowiada woda która szpikowana jest mięso.
            • Gość: x co mi zrobisz, jak Cię złapię? ;) IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 21.06.16, 11:44
              sjp.pl/trypel
              • trypel Re: co mi zrobisz, jak Cię złapię? ;) 21.06.16, 11:49
                Dzieki!!
                Zawsze mi brakowało jakiegoś takiego poczucia tożsamości. Teraz już wiem - jestem odmiana Diatomitu!!!
                :)
      • Gość: x jakie autorytety zrobiły ten program? IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 20.06.16, 21:04
        Co w telewizorze pokażą, to musi być święte? Wyluzuj i pokaż, że masz trochę rozsądku.
        Wiesz co to jest lobbing?
        Przeżyłem szalone krowy, ptasią grypę, ze świniami też coś było, robaki w rybach, w dzieciństwie stonka mnie atakowała, a teraz mądrości forumowe mnie powalają :D

P.S. Ty też coś odrzucasz: Nowoczesną produkcję żywności hehehe
        • Gość: kim Wieksze od ciebie X z Niemiec IP: *.centertel.pl 22.06.16, 22:27
    • Gość: kim Do Marbor1 IP: *.centertel.pl 23.06.16, 11:23
      Odpowiedzią na Twoje pytanie (dlaczego jedni tyją na potęgę a inni jedzą to samo i trzymają właściwą wagę?) jest sytuacja z terenów skażonych: nie wszyscy mieszkający na takim terenie zachorują na raka czy na białaczkę jednak wzrost zachorowań jest wyraźny, masowy.
      Pod wpływem tego wątku jeszcze częściej przyglądam się ludziom na ulicach i naprawdę włosy mi stoją na głowie z przerażenia. Piętnaście lat temu nie było tylu grubasów. To jest epidemia, a epidemia ma przyczyny. Za leczenie tych wszystkich osób będziemy wszyscy płacić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka