Gość: Magda.no IP: *.tebo.net / 195.116.220.* 04.10.04, 12:56 Czy wiecie może jaka to firma? Zdjęcie: poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/itemid97/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiki Re: Talerze Pascala IP: 62.233.185.* 04.10.04, 15:35 Kiedys mial takie fajne kwadratowe talerze i one byly z IKEI.........co do tych ze zdjecia to nie jestem pewna, ale sadze, ze rowniez. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Talerze Pascala IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.04, 16:03 A bynajmniej bynajmniej, żadna Ikea, to jest Villeroy & Boch seria New Wave. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Talerze Pascala IP: 217.11.133.* 04.10.04, 16:08 Paskal jest zbyt trendowaty i szpanerski, żeby na Ikei potrawy wykładał. Poniżej Villeroya pewnie nie schodzi, choć stawiałbym na coś z jeszcze wyższej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Talerze Pascala 04.10.04, 16:10 Gość portalu: bruno napisał(a): > Paskal jest zbyt trendowaty i szpanerski, żeby na Ikei potrawy wykładał. > Poniżej Villeroya pewnie nie schodzi, choć stawiałbym na coś z jeszcze wyższej > półki. Trednowaty i szpanerski? No niby tak, ale jaki to szpan zadawac trend Knorrem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Talerze Pascala IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.04, 16:13 hehe :)) zadawać trend Knorrem... dobre, dobre. No tak, to akurat żaden trend, to się wspomaga Villeroyem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Talerze Pascala IP: 217.11.133.* 04.10.04, 16:16 firma K sponsoruje. W dodatku weź pod uwagę, że "wchodzą w opcje hołming" (tfu - staram się znaleźć w nowej leksyce) ci, którzy do tej pory robili klabing lub w najlepszym wypadku gryling z biringiem. No to jak ktoś taki może obejść się BEZ ułatwiaczy firmy K, skoro hasło "bulion" nic im nie mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
giezik jeszcze o hołmingu i trendach 04.10.04, 16:22 tak sobie mysle a propos dawniejszego wątku, ze ten hołming to sprytne było zagranie ze strony tych wszytskich chcący być na topie. No bo jakos tak sie stało, ze hołming popularny stał sie w chwili gdy recesja mackami wszystkich oplatała, zwolnienia sie zaczynaly, ciecie premii, redukcje pensji. Bywanie w knajpach stawalo sie wiec zbyt kosztowne i tu powstal ruch bedacy alternatywą i sie sam z siebie wykreował... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: jeszcze o hołmingu i trendach 04.10.04, 16:24 a może bardziej chodziło o pokazanie jak się mieszka i jakim sprzętem, garnkami, talerzami, kieliszkami... dysponuje? taki niewinny pozór - zaproszenie gości na wspólne gotowanie, a pochwalić się można umywalka od versacze; papierem toaletowym projektowanym przez... to tak w ramach spiskowej teorii dziejów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: jeszcze o hołmingu i trendach IP: 217.11.133.* 04.10.04, 16:25 a całe pokolenia marketingowo-bezmyślnie urządzały prywatki, spotkanka, imprezy, potańcówki, kolacyjki, wódeczki etc. zamiast zideologizować pojęcie, dorobić do tego teorię i anglosaską nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: to jak różnica miedzy szczurem i chomikiem(nt 04.10.04, 17:04 a teraz pan od piaru chomika zaprasza na hołming :P Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Talerze Pascala 04.10.04, 16:17 > A bynajmniej bynajmniej, żadna Ikea, to jest Villeroy & Boch seria New Wave. I z tego co zauważyłam ostatnio w sklepie to jakoś strasznie duuuużo kosztują. A jeśli się nie mylę, to z tej serii są też super filiżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Talerze Pascala 04.10.04, 16:20 Na pewno dużo. mam talerze z serii Tipo (prezent) i chciałam dokupić. Niestety na chęciach się skończyło, gdyż jeden duży talerz to ok. 170zł, tylez samo talerz głęboki :( za wysokie progi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Talerze Pascala 04.10.04, 16:27 No niestety, dobrze pamiętałam te ceny:( Cóż, dla mnie to też na razie za wysokie progi:P Ale zawsze jak jestem w Starym Browarze to się przyglądam tym talerzom i myślę, że kiedyś też będę miała jakieś fajne:) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Talerze Pascala 04.10.04, 16:30 Za takie pieniądze, to można np. w chodzieskiej fabryce porcelany zamówić coś bardziej oryginalnego. My tak zrobilismy. Wybraliśmy fason, dobraliśmy wzór i zestaw obiadowo-kawowy na 12 osób (+waza, miski, platery, pojemniki na przyprawy)kosztował ok. 800zł. A wiemy, że nikt takiego nie ma :)) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Talerze Pascala 04.10.04, 16:38 ?? tzn. że nie wybieraliście z gotowych tylko wybraliście jaki byście chcieli? bo nie jestem do końca pewna czy dobrze rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Talerze Pascala 04.10.04, 17:15 wow! nie wiedziałam, że tak można. Zapamiętam sobie. Co prawda dopiero jestem na etapie tworzenia kuchni (meble+agd), ale i na zastawę przyjdzie czas. Przyznam się, że nie wpadłabym na to, że tak się da. Jeszcze tylk pytanie techniczne (tak na przyszłość:) : jedzie się do fabryki i wszystko można tam załatwić, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Talerze Pascala 05.10.04, 08:05 tego Ci nie powiem. Ja wybieralam w sklepie, a Mama zajela sie cala logistyczna strona przedsiewziecia. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Talerze Pascala 04.10.04, 17:00 Nie chciałabym stłuc 170 złotych. Zwłaszcza cudzych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Talerze Pascala IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.04, 16:48 A i owszem, kosztują niemało. Filiżanki też mi się podobają, ale już podstawki pod nie - nie za bardzo. Tutaj seria do obejrzenia: www.villeroy-boch.com/index.php?id=428&C=DE&L=de&user_ocrprefix=2525 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Talerze Pascala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 16:54 ostatnio bylam w restauracji, gdzie dania podawano wlasnie na tej zastawie. Talerze swietnie prezentuja sie na stole, tak samo jak kazda potrawa na nich podana (smak byl tez doskonaly, ale to nie zasluga zastawy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.no Re: Talerze Pascala 04.10.04, 21:38 Dzieki za odpowiedź - faktycznie to jest ta seria. Żeby było śmieszniej to oglądałam stronę tej firmy kilka dni temu i nie zauważyłam tej zastawy! A piękna jest. Cóż, na razie będę jak od paru lat jadła z kwadratowych IKEA... Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik porcelana Chodzież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:15 mua żonka potwierdzila, ze mozna samemu (jakas jej kolezanka podobnie zrobila) mysle ze najlepiej dopytac sie bezposrednio www.porcelana.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mafalda Re: porcelana Chodzież IP: 213.17.165.* 05.10.04, 11:44 Kwadratowe talerze, ale trochę inne niż te Pascala znalazłam u polskich producentów: www.lubiana.com.pl/index.php/oferta/porcelanadladomu/victoria/ www.karolina.info.pl/dakar.html www.porcelanaslaska.pl/06.html www.ergo.com.pl/ergo_ceramika/bialylen_str.html www.porcelana-krzysztof.pl/ramka_nowe.html Większość można kupić tu: www.porcella.pl Są też tu: www.witeks.com.pl Pozdrawiam, Mafalda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Talerze Pascala IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 05.10.04, 12:59 A ja przeczekuję tę "kwadratową modę". To znaczy, podobają mi się takie talerze bardzo, ale jako dzieła sztuki. Są dla mnie zbyt eleganckie, nie tworzą ciepłego, miłego natroju beztroskiego ucztowania. To wszystko IMHO, oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Talerze Pascala 05.10.04, 13:01 no ja przeczekuje, zeby sie nie dac powszechnemu pędowi Zawsze takie chcialem choc raczej czarne niz biale i poczekam az bedzie krolowało cos innego :) Odpowiedz Link Zgłoś