omango 08.10.04, 12:47 ...kupilam i nie za bardzo mi smakuje... prosze poradzcie do czego go dodawac, aby nie okupowal szafki... dzieki! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lis_ka Re: olej sezamowy 08.10.04, 12:48 Ja tym masuję moje dziecko (poważnie!) też kupiłam i jakoś do niczego mi nie pasował. Używam zamiast oliwki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: olej sezamowy IP: *.bb.online.no 08.10.04, 12:49 Do marynat, do potraw z woka, dodawac pod koniec smazenia. MOzna lez nim posmarowac kurczaka piekacego sie w pioekarniku, pycha. No i swietnie sie komponuje z pieczarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: olej sezamowy 08.10.04, 13:27 no i do chinszczyzny. Ale najlepiej do piersi z kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kags Re: olej sezamowy IP: *.futuro.pl 08.10.04, 13:53 ja tez uzywal do chinszczyzny, ale symbolicznie, bo mi sie przypomina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: olej sezamowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:03 A jasny czy ciemny palony? Ten ciemny dodaje sie do wielu potraw pod koniec smażenia i do niektorych zup np.Won Ton,a jasny moze sluzyc do smażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
7777777s Re: olej sezamowy 09.10.04, 18:27 ten olej z pieczarkami to jak zrobić? też mam nadwyżki oleju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynight Olej olejowi nie rowny IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.04, 19:56 Ja dostalam ten olej od znajomego pare lat temu. Ma brazowy kolor. Od samego jego zapachu przechodza mnie dreszcze i robi mi sie niedobrze. A olej jest zacny, bo z dobrej i niestety drogiej firmy niemieckiej. Dzisiaj kupilam malutki olej firmy mazola. Kolor ma jasnutki, zapach znosny a i w smaku do zaakceptowania. Zamierzam dodawac wlasnie tak jak ktos pisal, po koniec gotowania do chinszczyzny. Byc moze posiadasz rowniez te wersje "skoncentrowana" oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Olej olejowi nie rowny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 09:08 Ja bardzo lubie olej sezamowy ciemny. Skrapiam nim salatki i np. gotowanego brokula lub kalafiora. Czasem tez kanapki ;-) Stosuje go rowniez do dan z kaszy i warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś