Dodaj do ulubionych

Natka i te sprawy.....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 07:59
Macie pod ręką na parapetach,co oprócz natki rośnie w waszych doniczkach?
chciałabym założyć zimowy kuchenny ogródek,ale brak mi pomysłu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sqka Re: Natka i te sprawy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 08:15
      U nas mięta, bujna. Rachityczna bazylia, ale Mąż ma do niej żal, bo w lecie
      pomagała malutkim muszkom skryć się przed jego morderczym spojrzeniem.
      I ciągle za mało tych listeczków do podskubywania.
      • Gość: kragmel Re: Natka i te sprawy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 08:46
        natka (ale bez korzenia :), bazylia, szczypiorek chiński (czosnkiem smakuje) na
        przemian ze zwykłym, rzeżucha, kiełki kiełkują (rzodkiewka głównie). w zimie
        doniczkowe kiepsko rosną, więc pozostaje regularna hodowla rzeżuchy i kiełków.
    • brunosch Re: Natka i te sprawy..... 22.10.04, 08:53
      Pytanie przy okazji:
      - czy zimą bazylia w doniczce będzie rosła? Letnia hodowla bazylii na balkonie
      już padła, ciekawe czy jak zasadzę nową partię i wniosę do ciemnawej kuchni to
      będzie rosło, czy nie? Jottka pisała, że bazylia do przesady lubi słońce, tu
      wystarczyć jej będzie musiała żarówka...
      • mariusz_d1 Re: Natka i te sprawy..... 22.10.04, 08:58
        U mnie bazylia rosła całą zimę ale nie w kuchni (ciemnawo) tylko w pokoju na
        słonecznym parapecie.
        • Gość: Sqka Re: Natka i te sprawy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 09:08
          Też myślę, coby bazylię w pokoju przygarnąć. W kuchni marnieje w oczach.
    • marghot Re: Natka i te sprawy..... 22.10.04, 08:55
      Mozna zasadzic cebule - bedzie szczypiorek; polecam bazylie, oregano, tymianek -
      warunkiem jest nasloneczniony parapet.
      • Gość: florcia Re: Natka i te sprawy..... IP: 62.233.155.* 22.10.04, 12:43
        marghot i jeśli zasieję te zioła, które wymieniłaś powiedzmy w tym tygodniu to
        naprawdę wyrosną z nich roślinki i się uchowają przez zimę? strasznie chcę
        założyć sobie taki parapetowy ogródek ale myślałam, że będę musiała poczekać do
        kwietnia, a Ty mi tu nadzieję taką dajesz ;)
        i drugie pytanie - czy takim ziółkom przeszkadza minimalne wietrzenie zimą? bo
        Mój lubi palić w kuchni i otwiera przy tym procederze okno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka