barba50 24.10.04, 19:30 Bardzo się denerwujesz? Wszystko będzie jak najlepiej! Daj jutro znać jak było. Ściski Barbara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myshen82 Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 24.10.04, 19:48 jestem nie w temacie chyba, ale tez trzymam kciuki jakby co;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ IP: *.acn.waw.pl 24.10.04, 20:48 "Każą" trzymac to trzymam. m. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 24.10.04, 20:50 W mijającym tygodniu wielu forumowiczów trzymało kciuki za mnie. Teraz ja potrzymam za Cynamoom. Prosze napisać kiedy skończyć, bo trudno jest pisać z zaciśniętymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ - ja też IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 24.10.04, 20:53 Nie bój się, to nie boli. I daj znać, jak poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myshen82 Re: jeśli to nie tajemnica napiszcie za co trzyma IP: *.icpnet.pl 24.10.04, 21:06 no właśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: jeśli to nie tajemnica napiszcie za co trzyma 24.10.04, 21:11 cynamoon się broni, a dokładniej grafik dyplomowych będzie bronić. wszyscy trzymają, cynamoon sobie łamie wszystko co tam ma złamać. w zasadzie powinna dostać tradycyjnego kopa na szczęście:) Odpowiedz Link Zgłoś
lomas eeee to formalność Cynamoon :) 24.10.04, 21:29 no to wirtualnie wielkiego kopa na szczęście posyłam :) i właśnie przypomniałam sobie swoją obronę było strasznie miło do czasu gdy nie wyszłam za drzwi sali i nie uświadomiłam sobie ze już nie jestem studentką :( Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: jeśli to nie tajemnica napiszcie za co trzyma 24.10.04, 21:35 eh...na pewno będzie dobrze:) To ja jeszcze trzymam kciuki, żeby było mało stresująco:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakusia Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ IP: *.h.pppool.de 24.10.04, 21:39 powodzenia :) pani magister... in spe :) juz calkiem niedlugo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahra Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 21:46 Trzymam kciuki!!! Ja będę to samo przeżywała w środę;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
jottka noto 24.10.04, 21:48 może dość tych pieszczot i ustalmy konkrety - kiedy i gdzie czczenie nowych magów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 24.10.04, 21:47 Ja popieram kopa, choć będzie zdalny i telepatyczny. Trzymaj się ipamiętak o czerwonych hgatkach...albo niebieskiej podwiązce...albo... Nvm Trzymam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanilka Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ IP: *.aster.pl 24.10.04, 22:09 Spoko - dasz radę. Na wszelki weź ciastka owsiane dla komisji i zobaczysz, że pójdzie jak z płatka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
surtout Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 24.10.04, 22:36 Cynamoon! Tylko nie rób ściągawek na dłoniach! Ja zrobiłam sobie z dat - historia UE (już pod salą egzaminacyjną - niepotrzebnie, ale TAK mnie nerwy jadły) i mój promotor zobaczył je na późniejszej opijawie. Trochę się zdziwił... ;))) TRZYMAM KCIUKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 22:35 i ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ IP: *.bb.online.no 24.10.04, 22:39 Niech nam zda Cynamoon z wyroznieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 24.10.04, 22:50 Przypomniała mi się moja obrona. Byli na niej znudzony promotor i jeszcze bardziej znudzony recenzent. Poinformowali mnie, że prof X (dyrektor Instytutu) bardzo żałuje, ale nie może być obecny. - Wyobraziłam sobie, jego żal :))) - chłop z wozu, itd, tyle że jeden bukiet kwiatów mi się zmarnował. A potem zadali mi ze dwa pytania, oba z pracy, i było po wszystkim. Ale to w ogóle były niezbyt poważne studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Thnxs. I pytanko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:26 Wlasnie nalog przygnal mnie przed monitor, a tu taka niespodzianka!!! Jestescie kochani! Jeszcze sie nie boje ale jutro bede sie bala, bo jedna z grafik jest po prostu zla, bardzo, bardzo nieudana. Pomijajac zle wykonanie rysunku, matryca byla zbyt porysowana i niestety to widac ;-( Mam nadzieje, ze mi pozwola zostac magistrem. Dostalam wczesniej pytanie od promotorki. Pomyslalam, e..., przeczytam przed zasnieciem. Tymczasem siedze juz nad tym 2 godziny i chyba gorszego nie mogla wybrac! Nawet nie pamietam, kiedy to o co maja pytac pisalam, toz to collage z roznych ksiazek byl! A jeszcze pytanie od recenzenta, a tego nie znam... I wreszcie, trudnosc polega na tym, ze prace owa zaczelam pisac 2 lata temu (2 rodzialy przez wakacje) rok temu kolejne 2 (tez przez wakacje), w tym roku jeden (ale to juz dawno bylo) plus wstep i zakonczenie. Musze wiec teraz przeczytac cala a spac mi sie chce okrutnie. Ale mam nadzieje, ze jakos to pojdzie do przodu. Zwlaszcza, ze maja mnie tam juz wyraznie dosyc na tym Wydziale ;-) No i bede sie sama bronic,bo obrony grupowe juz byly ;-) a wiec nie ma mowy o wtopieniu sie w tlum, ponoc ma to sie odbyc w malutkim pokoiku dziekana, ktory o 10:30 ma akurat przerwe na kawe (licze na to, ze bedzie szybko, bo on jest szybki) A wlasnie, jak to jest z tymi kwiatami? Musze kupic dla promotorki od pracy mgr, dla promotora od dyplomu i dla kogos jeszcze? Recenzent? Dziekan? Nobull, to ciekawie mialas. Moje studia mozna okreslic jakkolwiek, ale powazne to byloby grube naduzycie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Thnxs. I pytanko. IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 25.10.04, 00:38 U nas kwiaty kupowało się dla osób obecnych na obronie: promotora, recenzenta i dyrektora instytutu. I czasem jeszcze dla sekretarki, jeśli były to jej godziny urzędowania i jeśli w czymś nam pomogła. Ogólnie wyglądało to dość głupio, bo nie szło się z tymi kwiatami na obronę (niby że nie zakładasz z góry, że zdasz). Po obronie wypraszali człowieka, żeby się niby naradzić, potem go prosili do środka, żeby powiedzieć, że zdał, wtedy człowiek wypadał na korytarz, łapał kwiaty i wpadał z nimi do środka. :)) Niepoważność moich studiów polegała na tym, że przez cały czas ich trwania na różnych zajęciach padało pytanie: "Czy bibliotekoznawstwo jest nauką?" Skoro trzeba o to pytać, to pewnie nie jest... Sorry, rozpisałam się, bo mnie wspomnienia naszły (to już, chwała Bogu, prawie 15 lat). Dobrze będzie. A ten pomysł Wanilki, żebyś wzięła swoje ciasteczka, nie jest głupi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ IP: 64.213.237.* 25.10.04, 03:04 Cynamoon-moja obrona byla 29 lat temu i tylko pamietam, ze byl to najlatwiejszy z egzaminow na studiach. Zycze powodenia-Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 25.10.04, 03:54 Ja juz chlodze babelki :) Odpowiedz Link Zgłoś
szycha80 na pewno bedzie dobrze Cynamoon! 25.10.04, 07:51 tym bardziej, że na pewno zrobisz sobie sama prezent na urodziny, które masz w środę! :) powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: na pewno bedzie dobrze Cynamoon! 25.10.04, 09:26 Mnie egzaminował ojciec kolegi. Kolega powiedział: Nie pękaj, mój ojciec wszystkich pyta z ..., będzie dobrze. No to ja się wyryłam, tym bardziej, że faktycznie wszyscy wychodzili i mówili, że K pyta z... A tez zdawałam osobno, bo wszyscy pozdawali przed wakacjami. Wchodzę, a pan K zadaje pytanie z czego innego! Już myślałam, że te kwiatki co leżą na korytarzu pójdą do kosza, ale wybrnęłam. Będzie OK, posyłam kopa na szczęście. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: na pewno bedzie dobrze Cynamoon! 25.10.04, 09:43 Nie przejmuj sie, oni sami nic nie wiedza ci artysci w komisjach. Pytaja glownie, co pani czuje, kiedy pani maluje. Na pewno bedzie okej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Padre Re: na pewno bedzie dobrze Cynamoon! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 09:48 Będzie dobrze. Powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pynjeck Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 25.10.04, 09:50 Cynamoon, tez trzymam! Za twoj dyplomb:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 25.10.04, 09:56 To i ja sie dopisuje:)Nich egzamin pojdzie tak lekko jak pieczenie twych ukochanych buleczek:) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch No i jak? 25.10.04, 10:18 I jak? Obrona to na ogół miła chwilka. Nie po to dręczą się ze studentem parę lat, żeby sobie tego nie sfinalizować obroną na plus. I jeszcze jedno - na ogół obrońca wie duuuużo więcej od promotora o swoim temacie pracy. Trzeba się chyba nieźle zacukać, żeby źle poszło. Ale zdaj relację, jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Dajcie się Kobiecie dowlec do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:40 No i przecież po drodze wszyscy inni tez muszą ją wyściskać. Nie tylko nasza ona.. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
karelgott Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 25.10.04, 10:34 jesli jeszcze nie jest za późno to oczywiście dołączam sie i ja. Na pewno wszystko bedzie ok, bo jak to zazwyczaj bywa strach ma wielkie oczy, a po fakcie sie okazuje ze wcale nie było tak strasznie. POWODZONKA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel JUŻ mgr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:36 Kciuki trzymałam, ja sie bronie w lipcu (byc moze, taki mam plan :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lis_ka Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 25.10.04, 11:43 Na pewno juz jest MGR:) Trzymajmy jeszcze troszeczkę te kciuki.' Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 25.10.04, 11:57 te pytania 'to już?' to tak jakbyśmy na jakieś dziecko czekali:)) ale się przyłączam: czy to już? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Juz!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 12:26 Uffff......... Tro9che sie opoznilo, bo grafiki przynioslam ze soba i jeszcze musialm je powiesci na scianie. jak tylko tam weszlam, promotorka zadal mi pytanie i okazalo sie, ze jak zwykle gadanie jest moja najmocniejsza strona. Tak nawijalam, ze musieli mi przerwac, zeby pytanie mogla zadac recenzentka. Pan dziekan nie chcial natomaist zadawac pytania:-) Oni i tak sie nie znaja na tym co bylo tematyka pracy ;-))) Potem ogladanie tych moich wypocin graficznych. 5 z nich bylo ok, ale 6- zenada (nawet dalam jej tytul "Udreka" :-). Cos tam powiedzialam na temat ich powstawania a nastepnie promotorka od pracy mgr zapytala, czemu ta 6 taka inna. Wypalilam blyskawicznie: Bo ona jest inna technika robiona! He he. Potem wyprosili mnie z sali a jak znowu zawolali to doznalam ciezkiego szoku, bo dostalam p i a t k e !!! Dziekan stwierdzil, ze coprawda oceny podczas studiow mialam zbyt niskie, jadnak praca mgr jest wspaniala (wszyscy rowno zachwyceni) i dyplom piekny! I ze z przyjemnoscia mnie sluchali i ogladali (hi, hi) Powiedzieli, ze dostalabym wyroznienie, ale ze po terminie i karnie to nie mozna. Ludzie, uszczypnijcie mnie! Spodziewalam sie 0ceny nr 3. Przez cale te studia nie zrobilam nic dobrego i zawsze sie wleklam w ogonach, a moje grafiki przeszly do historii jako najstraszniejsze:-) A wogole to jestescie kochani i czuje sie jakbym miala wielka, wloska rodzine. Teraz zapraszam wszystkich na lampke szampana. I strasznie, strasznie wam dziekuje za wsparcie, to bardzo wyjatkowe uczucie, gdy ma sie tyle wirtrualnych dobrych dusz wokol siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.04, 12:28 Widac trzymanie kciukow pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.04, 12:28 Gratuluję piątki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Juz!!!!!!!!!!!! 25.10.04, 12:30 A potwór miał trzy pazury i nie pisał... JA WIEDZIAŁEM, ŻE TAK BĘDZIE!!! Cynamoon! Wielkie gratulacje, choć jak widzisz, wszyscy równo stawialiśmy, że to będzie rewelacja. No to daj pyska! Pani Magister! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Popłakałam się.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 12:35 ze szczęścia, że pani magister tak zaraz do komputera przyleciała, coby nas powiadomić i uspokoić. Gratulacje z Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
simona20 Re: Juz!!!!!!!!!!!! 25.10.04, 12:45 Fantastik!!! Gratuluję serdecznie. Simona Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Witamy w gronie magistrów :D 25.10.04, 12:54 No serdeczne gratulacje. I piątka?Fiu fiu :) Zasłużyłaś na porządne oblewanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: Juz!!!!!!!!!!!! IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 25.10.04, 13:01 Wielkie, serdeczne gratulacje !!! To co - mgr artysta plastyk ? czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja gratulacje! 25.10.04, 13:27 Przypomnialam sobie swoja obrone. Eh, to byli czasy... niepowtarzalne Odpowiedz Link Zgłoś
karelgott Re: Juz!!!!!!!!!!!! 25.10.04, 14:04 no prosze prosze. szacuneczek za tą 5. pani magister :) a jednak nie taki diabeł straszny ;) gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Juz!!!!!!!!!!!! IP: 64.213.237.* 25.10.04, 16:37 Budze sie , siadam do komputera i pierwsze co przyszlo mi do glowy-jak poszedl egzamin? Gratuluje. Nie taki diabel straszny-prawda? Witam w gronie magistrow. Czy latwo bedzie Ci znalesc prace? Mam nadzieje, ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Juz!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 20:31 Gratuluję i cieszę się niezmiernie z dwóch powodów. Że zdałaś i że będę mógł więcej Twoich postów czytać na Forum. Zawsze życzliwy mif Odpowiedz Link Zgłoś
em_es To ja też gratuluje !!! 27.10.04, 11:46 I wspominam swoją obronę - studiowałam na wybitnie męskim wydziale, a sama obrona była nie byle jakim przeżyciem. :) Jeszcze raz gratuluje - zwłaszcza tej ulgi że juz jest PO :) MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Gratulacje! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 25.10.04, 13:09 Może zawiesisz którąś magisterialną grafikę w naszym blogu, żebyśmy wiedzieli, co oblewamy? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: gratulacje Cynamoon! :) n/t 25.10.04, 13:25 Brawo dla Tej Pani (Magister) Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: gratulacje Cynamoon! :) 25.10.04, 13:47 Brawo, brawo!!! A teraz proszę nam pokazać te prace, pani magister! Gratulacje! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: gratulacje Cynamoon! :) 25.10.04, 13:58 Pieknie dziekuje za gratulacje. A wiesz, Iwu, musze sobie te prace zeskanowac, zeby miec w kompie, to Wam jakos pokaze ;-) Krasnowo- magister sztuki. Gdybym sie bronila w terminie, to bym byla magister wychowania plastycznego czy jakos tak , wiec chociaz w tym wzgledzie poslizg sie oplacil :-) Czcic bede stekiem z lososia i ruskim "szampanem" Wlasnie zaraz juz. I jaksi lody sa na deser ale zupelnie mi sie nie chce i opychac slodyczami z wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: gratulacje Cynamoon! :) 25.10.04, 14:00 > Gdybym sie bronila w terminie, to bym byla magister wychowania plastycznego Czy Ty studiujesz w Cieszynie? Chyba tylko tam jest taki kierunek (w każdym razie BYŁ). Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: Brunosch 25.10.04, 14:18 W Lublinie tez jest. Najpierw byl to Instytut Wychowanai Artystycznego na UMCSie. Potem Wychowanie Artystyczne a teraz jest Instytut Sztuk Pieknych. Te wszysstkie nazwy to za mojej kadencji.Oni tak co 2 lata zmieniaja i reformuja wsio ;-) Pewnie zmierzaja by byc Akademia ;-))) Jak to sie zdarzy, to chyba Maria Curie_Sklodowska, patrona Uniwersytetu, spadnie z cokola bo to juz koniec swiata bedzie :-))) (No, chyba ze wczesniej uniwersytet skonczy dziewica- jest taka legenda, ze wtedy Maryska zejdzie z cokola hi, hi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka gdyby nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 13:56 Cynamoon pokazała im uwiecznione pomięte prześcieradło (z całym szacunkiem dla prac pani magister), to i tak dostała by piątkę, bo wszyscy wiedzą, jak pysznie udziela się na FK. Komisja ma pewnie swoje nicki wśród nas;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanilka Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.04, 15:30 Zdrowie Pani Magister Cynamoon!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barba50 Re: Trzymam kciuki! /dla Cynamoon/ 25.10.04, 15:35 No to i ja gratuluję! Wszyscy pytają czym uczcisz dyplom, więc ja oświadczam, że ja uczczę go ugotowaniem pulpetów w sosie ogórkowo-marchewkowym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka gratulacje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 15:39 i takie małe życzenie, żeby mi się też udało jeszcze w tym roku... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: gratulacje!!! IP: *.bb.online.no 25.10.04, 15:51 Lukrecja to uczcij, shotem z lukrecjowki! I gratuluje serdecznie! Bazylko, za Ciebie tez bedziem trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: gratulacje!!! 25.10.04, 15:54 Hela, mam resztke ouzo :-) Bedzie jak znalazl! A swoja droga, gdyby tak faktycznie wyprodukowac naalewke na zelkach lukrecjowych? ;-) Hmmm... Musze sprobowac! Barba, smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: gratulacje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:00 znam kogoś, kto już to zrobił :-) weszłam w posiadanie dużej ilości lukrecji, nikomu nie smakowała, więc została przerobiona na nalewkę co by o niej nie mówić, była lepsza niż sama lukrecja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: gratulacje!!! 25.10.04, 16:10 bazylka, serio? No to ja juz teraz juz MUSZE zrobic! Tylko sobie zorganizuje transport z Wawy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: gratulacje!!! 25.10.04, 15:51 Bazylko, uda sie! Ja bede trzymala kciuki za Ciebie. I za Zahre w srode... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: gratulacje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:02 trzymajcie, trzymajcie nie dajcie mi gotować, wyrzućcie z forum, zachęćcie do mrożonych pierogów i pizzy na telefon, to może się wyrobię ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: gratulacje!!! 25.10.04, 16:06 Bazylko, roztargniona istoto, a Ty pamiętasz temat swego dzieła? ;))) Kciuki będę trzymać za to, żeby Ci się daty obrony nie pozajączkowały, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: gratulacje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:13 brunoschku, mimo całej twojej złośliwości dziękuję za trzymanie kciuków i przyjmij życzliwą interpretację, że roztargnienie na forum jest spowodowane skoncentrowaniem na sprawach naukowych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: gratulacje!!! 25.10.04, 16:26 A kiedy będziesz walczyć? I z jakiej dziedziny, jeśli można spytać. *** A to forum jest rewelacyjne do zagłuszania nerwowości okołonaukawej. Udało mi się do ostatniej chwili wklepywać tu jakieś przepisy, aż nadeszła chwila głoszenia różnych ćmojów-bojów, czyli prezentacji efektów intensywnego wysiłku intelektualnego kilku ostatnich miesięcy ;) Bardziej zakłopotany byłem tym, czy nie pomyliłem proporcji, niż robieniem ludziom wody z mózgu ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: gratulacje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:42 walczę cały czas - obrona, jak już ktoś tu napisał - jest tylko formalnością, a prawdziwa walka odbywa się teraz, kiedy próbuję to wszystko złożyć w całość no i mam nadzieję, że zakończę cały proces na przełomie listopada/grudnia a zostanę magistrem historii :-) trochę to śmieszne, bo związki mojej dyscypliny z historią są raczej czysto instytucjonalne Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: gratulacje!!! 25.10.04, 22:14 do Cynamoon: strasznie fajnie, pani mgr, że tak dobrze poszło :) a do bazylki: a co studiujesz? pytam, że tak to ujmę, nie bez kozery, bo też mam związki czysto administracyjne z historią. ale będe mgr etnolog ;) kiedyś. może w grudniu. jak ktoś mnie kopnie do napisania ostatniego rozdziału. bleh bleh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka do kragmela ;-) IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 26.10.04, 11:04 kragmelu, to samo co ty i nawet w bardzo bliskich związkach :-) niejedno razem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: do kragmela ;-) 26.10.04, 19:59 no ładnie. teraz będę podejrzliwie patrzeć na wszelkich zaprzyjaźnionych etnologów i pod nosem mamrotać "bazzzzzylka", sprawdzając reakcje ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: do kragmela ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:32 no dobrze, ja wiem, kim ty jesteś, więc też nie będę się ukrywac mamy na koncie sporo wspólnych kilometrów po macedonii i parę smederevek :-) o ile dobrze pamiętam, to w prilepie dostałam od dejana numerek 20 dla odróżnienia od pozostałych dwóch koleżanek o tym samym imieniu ;-) ciepło? Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: do kragmela ;-) 26.10.04, 21:45 zrobiłam wysiłek umysłowy, selekcję negatywną i od dziś mówcie mi: szerloku ;) mnogu pozdrav :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: do kragmela ;-) IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 27.10.04, 02:56 To mi przypomina, jak koleżanka z liceum i studiów zidentyfikowała mnie tu na forum, stwierdzając, że chyba nie ma na swiecie dwóch osób, które interesują się irlandzkim średniowieczem i mają kota Petera. (A Wasza etnologia oczwywiście w pierwszej chwili pokręciła mi się z entomologią - nie mówi się już etnografia?) Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: do kragmela ;-) 27.10.04, 07:39 mnie nietrudno zidentyfikować, bo ja mam wszędzie taki sam nick i wcale się nie ukrywam :) wg najnowszych trendów etnografia to metoda pracy etnologa, czyli mniej więcej to w jaki sposób opisuje to, co zbadał a o motylki to mnie wszyscy posądzają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: do kragmela ;-) IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 27.10.04, 10:21 gratuluję ;-) no popatrz, jakie to pokrętne ścieżki pozwalają nam się "spotkać" zamiast po prostu na korytarzu w instytucie a przy okazji - skoro też zamierzasz się jeszcze w tym roku obronić, to może zrobimy razem jużpo wszystkim jakiś bankiecik tematyczny (w końcu ty już jesteś od tego specjalistką ;-) jak oni nam tu tak wszyscy będą trzymać kciuki... a w ogole to wyślę ci maila wieczorem, bo teraz nie mam czasu, ale ostatnio powstał pewien pomysł zupełnie niekulinarny, do którego chcę cię wciągnąć pozdrav! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: do kragmela ;-) 27.10.04, 13:32 Gość portalu: bazylka napisał(a): > a przy okazji - skoro też zamierzasz się jeszcze w tym roku obronić, to może > zrobimy razem jużpo wszystkim jakiś bankiecik tematyczny of kors :) > a w ogole to wyślę ci maila wieczorem, bo teraz nie mam czasu, ale ostatnio > powstał pewien pomysł zupełnie niekulinarny, do którego chcę cię wciągnąć bardzo chętnie :) na gazetowy albo onetowy adres proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 bazylko!! 27.10.04, 12:25 znałam kiedyś Dejana, był z Prilepu:) ciekawe czy ten sam... pracował w kafejsce internetowej i znał francuski? Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: bazylko!! 27.10.04, 13:24 myshen, o ile ma zawodna pamięć dobrze akurat działa, to ten sam :)) a co cię tam zagnało? Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 kragmel... 27.10.04, 13:30 Poznalam go we Francji, pracowalismy jako wolontariusze na Lazurowym Wybrzezu, odnawiajac jakis stary akwedukt:) ponad trzy tygodnie... wysle ci zdjecie na poczte, powiedz czy to ten sam:) ale jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: kragmel... 27.10.04, 13:35 no właśnie siedzę w stuporze, z przerwami na parskanie śmiechem. bazylka pozna go na pewno, bo lepiej zna. ja już jej to zdjęcie podrzucę :) Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 już wysłałam:) 27.10.04, 13:41 hehehe:) potem zapytam, skąd wy go znacie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: doszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:11 doszło. ale ci jeszcze nie powiem, czy to ten, bazylki zapytam ;) w Prilepie byłyśmy niejako w pracy: robiłyśmy badania terenowe przed napisaniem licencjatu. a kawiarnia internetowa była przez nas stale okupowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka dejan IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 27.10.04, 16:33 oj, kragmelko, trochę mylisz w kafejce internetowej pracował inny miły młody człowiek, ale to nie był dejan dejan słabo się posługiwal komputerem i nie umiał mi wysłać maila :-) nie sądzę też, żeby mówił po francusku swoją drogą zdjęcie warto wysłać innej naszej wspólnej koleżance, która ostatniego lata poznała w macedonii jakiegoś nowego dejana znacznie bardziej światowego ale ja też chętnie sobie obejrzę ;-) zaraz ci wysyłam maila na gazetę to będziesz mogła mi odpisać ze zdjęciem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 widać niejeden Dejan w Prilepie:))) 27.10.04, 16:38 zobaczymy co z tego wyniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: gratulacje!!! IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 26.10.04, 11:06 a no i nie będziesz magister etnolog, bo takiego nie ma bedziesz magister historii o specjalizacji etnologicznej, o ile się nie mylę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahra Re: gratulacje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:40 jeszcze raz gratulacje;-)))) Mam nadzieje, ze mnie nie zezra nerwy... Odpowiedz Link Zgłoś