Gość: ania IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.04, 12:30 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baky Re: pieczenie prosiąt 28.10.04, 12:32 Ty pieczesz? Ktoś piecze? Gdzie? Kiedy? Ile prosiąt? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: pieczenie prosiąt 28.10.04, 14:10 bardzo ważne pytania - bo może to forma zaproszenia na wyżerkę??? Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: pieczenie prosiąt 28.10.04, 14:16 brunosch napisał: > bardzo ważne pytania - bo może to forma zaproszenia na wyżerkę??? Tak mi się własnie wydaje. No, bo przecie nie na jakiś nowy triller do kina - pod takim tytułem... Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: pieczenie prosiąt 28.10.04, 14:22 "Milczenie owiec 2" czyli "Pieczenie prosiąt" Morderca nosi teczkę ze skóry porwanych prosiąt Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 i ma... 28.10.04, 14:24 traumę z dzieciństwa, bo widział szlachtowane prosiaczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: i ma... 28.10.04, 14:29 a nie nie, traumę ma stary, posępny policjant-wegetarianin, który poszukuje dewianta porywającego prosięta... Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 hmmm 28.10.04, 14:30 dewiant ma znak szczegolny: prosięcy ogonek... (wynik jedzenia przez jego matke glutaminianu w ogromnych ilosciach) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: hmmm 28.10.04, 14:33 ale o tym wie tylko cieć-ludożerca, pilnujący parkingu... Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 a cieć... 28.10.04, 14:35 ma w swoim kantorku tajemniczą klapę w podłodze, pod nią natomiast małą amatorską hodowlę dzikich świń (czarnych)... świnie są wściekłe, bo nie moga szukać trufli:) Ps. fajnie mi się bredzi:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: a cieć... 28.10.04, 14:45 cieć-ludożerca szczuje nimi pętających się po parkingu potencjalnych złodziei aut, pijaczków i wegetarian, na których szczególnie się zawziął... Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 pewnego dnia... 28.10.04, 14:48 na parkingu zjawia się obrońca pieczonych prosiąt... cieć (dajmy mu na imię Mietek) Mietek już chce go poszczuć swoimi wściekłymi prosiakami...gdy nagle... Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: pewnego dnia... 28.10.04, 14:53 Myszen, nie prowokuj :))) gdy nagle zza winkla wyskakuje posępny policjant-wegetarianin, z dzikim pędzie dobiega do obrońcy pieczonych prosiąt i obezwładnia go pęczkiem koperku. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 poczym...(po czym???:)) 28.10.04, 15:20 wykrzykuje triumfalnie przepis na pulpeciki w sosie ogórkowo-marchewkowym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED potem jest sikuel i sikuel sikuela i sikuel sikuel IP: 193.0.117.* 28.10.04, 19:16 a sikuela et ad nauseam :) oink oink Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: potem jest sikuel i sikuel sikuela i sikuel s 28.10.04, 20:17 a prikłel? "niepokalane poczęcie" (prosiaka rzecz jasna) a na plakacie sikłela prosięta z jabłkami w pyskach;) (chyba jednak ryjkach):))) Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: i ma... 28.10.04, 14:31 brunosch napisał: > a nie nie, traumę ma stary, posępny policjant-wegetarianin, który poszukuje > dewianta porywającego prosięta... I śnią mu się po nocach zakręcone ogonki... Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: i ma... 28.10.04, 14:47 budzi się wtedy z kołtunem we włosach i zaciśniętymi pięściami. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: pieczenie prosiąt 28.10.04, 14:28 brunosch napisał: > Morderca nosi teczkę ze skóry porwanych prosiąt Mało tego... Chodzi po knajpach i jada "na krzywy ryj"! Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: pieczenie prosiąt 28.10.04, 14:29 nie dośc że na krzywy ryj to jeszcze jak prosię:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...żołądk IP: 193.0.117.* 28.10.04, 14:06 a... Odpowiedz Link Zgłoś
florunia Re: pieczenie prosiąt 28.10.04, 13:18 ciśnie mi się na usta puszczanie ..... bynajmniej nie baniek, ale spiekłam raka i nie napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: pieczenie prosiąt IP: *.proxy.aol.com 28.10.04, 14:13 dirigbox.notlong.com www.clipsahoy.com/clipart2/as2698.gif Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: pieczenie prosiąt 28.10.04, 17:18 zawsze mi sie marzylo upieczenie prosiaka. Ale nie mam skad go wziac! To znaczy u Chinczyka mozna podobno kupic, raz nawet znajomi przyniesli takiego, upieczonego juz, do nas w ramach Swieta Dziekczynienia. Mam cudowne zdjecia z tej imprzey, 10kg indyk wygladajacy jak karzelek przy podrosnietym juz nieco prosiaczku, cudo! Pokazalbym Wam, ale nie mam ich jak do FK zalaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: No proszę, 28.10.04, 17:58 ups, za wcześnie. No proszę, zajrzałam do tego wątku, bo myślałam, że tyle osób piecze prosięta. Przyznam, że lekko mnie to zaniepokoiło, ta wizja prosiąt rozpierzchających się na wszystkie strony... A tu taka literatura. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 tak, smiejcie sie smiejcie 28.10.04, 18:18 zobaczymy jak sie bedziecie smiali jak za pare miesiecy pojawi sie na ekranach film z Jeanem Reno w roli Mietka...wyobrazcie sobie te plakaty (Jean z prosiaczkiem pod pacha), degustacje trufli w kinach, wzrost produkcji wedlin... ach ludzie!!! bedzie piknie;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Ależ 28.10.04, 18:28 gdzieżbyśmy się śmieli śmiać, do kina na degustację trufli pędem i w podskokach pognam. Byleby tylko nie podłożyli jakiejś świni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: pieczenie prosiąt IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.10.04, 18:44 W życiu bym nie zjadł prosiaka. Mam kaca moralnego, gdy zdarzy mi się zjeść kawałek dorosłej świni (o co łatwo w Polsce, bo Polacy to świniożercy), a co dopiero takie małe chrumkające świńskie dziecko! Świnie to jedne z najinteligentniejszych zwierząt domowych. Inteligencją przewyższają psy. Badania naukowe dowodzą, że jako jedne z niewielu istot żywych na ziemi posiadają tzw. teorię umysłu, tzn. wiedzą, co myślą inne świnie. A tak w ogóle to pooglądajcie sobie filmy o śwince Babe. W niedzielę była właśnie powtórka "Babe - świnki w mieście". Odpowiedz Link Zgłoś
florunia Re: pieczenie prosiąt 29.10.04, 09:19 filmy o śwince babe są dla mnie akurat bardziej niestrawne niż schabowy, ale faktycznie takie świńskie niemowlę nadziane na patyk z otwartym ryjkiem i wyłupionymi oczami to dla mnie widok makabryczny. jakbym patrzyła na ofiarę mordu leżącą na stole. jednak kotlet jest bardziej anonimowy, jakkolwiek nie zmienia to faktu że też był kiedyś świnią. ech Odpowiedz Link Zgłoś