tuti 04.11.04, 18:58 no chyba z niczego to sie farszu do krokietow zrobic ne da, he? zrobilabym nalesniki ( z przeznaczeniem krokietowym) ale nie bardzo mam czym je nadziac.. chyba ze macie jakies super pomysly a jak nie, to z czym podac barszczyk? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siostraheli Re: czerwony barszczyk z..?help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 19:37 Cos by tam trzeba wsadzic, pieczarki z cebulka albo farsz z suszonych grzybow albo z kiszonej kapusty. Mozna barszcz podac z fasola jaś albo z jajkami w koszulkach, to najprostsze rozwiazanie albo z krokietami ziemniaczanymi, jak sie komus chce robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: czerwony barszczyk z..?help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:01 Ja kiedys nadzialam nalesniki usmazona cebula do ktorej potem wbilam jajko, plus przyprawy (pieprz, papryka, cayenne, pieprz ziolowy). Tez mialam barszcz i ochote na krokieciki i pusta lodowke. Bylo calkiem zjadliwe i szybkie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: czerwony barszczyk z..?help IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 05.11.04, 09:51 krokiety/paszteciki z farszem z mięsem jak do pierogów a w ogóle to barszczyk jest bardzo dobry z ugotowanymi ziemniaczkami z cebulką (podane osobno, na talerzyku i barszczyk do popicia - tak, jak ziemniaki z kwaśnym mlekiem) Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: czerwony barszczyk z..?help 05.11.04, 10:29 Do barszczyku można też zrobić grzaneczki na patelni: buła w kostkę, tłuszczyk z czosnkiem, na to buła, podsmażyć i do barszczyku! Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash A ja dziś planuję połączyć 05.11.04, 10:35 Barszczyk czerwony z plackami ziemniaczanymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: A ja dziś planuję połączyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 10:52 Barszczyk tez jest dobry z placuszkami z ciasta nalesnikowego do ktorego mozna wkroioc np. cebule albo pieczarki albo jakies warzywa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anima Po prostu ruskie IP: *.resetnet.pl 05.11.04, 18:57 Często w mojej rodzinie podaje sie ruskie pierogi z okraską lub bez. Jedni wrzucaja je do talerza z barszczem, inni jedza na osobnym talerzyku.ale też z barszczem. pozywne i syte.- Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: czerwony barszczyk z..?help 05.11.04, 19:01 mozesz zrobic tez farsz do krokieto taki jaki robi sie do ruskich pierogow pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: czerwony barszczyk z..?help 05.11.04, 19:06 Da się zrobić z niczego farsz do krokietów. "Nic" oznacza jajka, suchą bułkę, cebulę i ewentualnie odrobinę natki pietruszkowej (niekonieczna). Z jednego jajka i mąki robisz naleśniki ile Ci wyjdzie. W zależności od tego gotujesz 1, 2 albo nawet i 3 jajca na twardo. Suchą bułkę moczysz i odciskasz - jak do sznycli. Jajka na twardo siekasz w drobniutką kosteczkę, mieszasz z bułką. Cebulkę siekasz drobniutko, smażysz na złoto na maśle i dodajesz do jajka z bułką. Mieszasz, żeby powstał farsz, dodajesz jeszcze posiekaną natkę pietruszki, ale bez niej też się obejdzie. Mieszasz wszystko jeszcze raz, smarujesz tym naleśniki, zwijasz w krokiety, możesz upanierować w bułeczce, możesz nie, przysmażasz na patelni, popijasz barszczem i oblizujesz palce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu klasyka IP: *.miechow.com / 195.136.181.* 05.11.04, 20:24 jak dla mnie - z fasolą jaśkiem Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: klasyka 05.11.04, 21:36 Moze byc dowolna mieszanka fasolek. Brszcz jest też pyszny z bialyz serkiem, pokrojonym w kostke i wytarzanym w majeranku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powerpuffgirl ciasto cebulowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:01 ja uwielbiam z ciastem cebulowym! na kruchym spodzie, podsmażona cebula+bekon+jajka+piana z białek dużo czarnego pieprzu, sól, kardamon i do pieca =) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq ... a jaki ten czerwony barszczyk ? 07.11.04, 14:58 A ten barszczyk to jaki podajecie ? jako zupę w kubku czy też jak gorące wino? Ja uwielbiam właśnie winny pachnący czosnkiem i grzybami i do tego to juz można wszystko a nawet sam pić aż sie uszami wylewa! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś