Dodaj do ulubionych

czerwony barszczyk z..?help

04.11.04, 18:58
no chyba z niczego to sie farszu do krokietow zrobic ne da, he? zrobilabym
nalesniki ( z przeznaczeniem krokietowym) ale nie bardzo mam czym je
nadziac.. chyba ze macie jakies super pomysly

a jak nie, to z czym podac barszczyk?
Obserwuj wątek
    • Gość: siostraheli Re: czerwony barszczyk z..?help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 19:37
      Cos by tam trzeba wsadzic, pieczarki z cebulka albo farsz z suszonych grzybow
      albo z kiszonej kapusty. Mozna barszcz podac z fasola jaś albo z jajkami w
      koszulkach, to najprostsze rozwiazanie albo z krokietami ziemniaczanymi, jak
      sie komus chce robic.
      • Gość: Cynamoon Re: czerwony barszczyk z..?help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:01
        Ja kiedys nadzialam nalesniki usmazona cebula do ktorej potem wbilam jajko,
        plus przyprawy (pieprz, papryka, cayenne, pieprz ziolowy).
        Tez mialam barszcz i ochote na krokieciki i pusta lodowke.
        Bylo calkiem zjadliwe i szybkie ;-)
        • Gość: bazylka Re: czerwony barszczyk z..?help IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 05.11.04, 09:51
          krokiety/paszteciki z farszem z mięsem jak do pierogów
          a w ogóle to barszczyk jest bardzo dobry z ugotowanymi ziemniaczkami z cebulką
          (podane osobno, na talerzyku i barszczyk do popicia - tak, jak ziemniaki z
          kwaśnym mlekiem)
          • eirinn Re: czerwony barszczyk z..?help 05.11.04, 10:29
            Do barszczyku można też zrobić grzaneczki na patelni: buła w kostkę, tłuszczyk
            z czosnkiem, na to buła, podsmażyć i do barszczyku!
    • mwookash A ja dziś planuję połączyć 05.11.04, 10:35
      Barszczyk czerwony z plackami ziemniaczanymi
      • Gość: Cynamoon Re: A ja dziś planuję połączyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 10:52
        Barszczyk tez jest dobry z placuszkami z ciasta nalesnikowego do ktorego mozna
        wkroioc np. cebule albo pieczarki albo jakies warzywa ;-)
        • Gość: anima Po prostu ruskie IP: *.resetnet.pl 05.11.04, 18:57
          Często w mojej rodzinie podaje sie ruskie pierogi z okraską lub bez. Jedni
          wrzucaja je do talerza z barszczem, inni jedza na osobnym talerzyku.ale też z
          barszczem. pozywne i syte.- Pozdrawiam
    • quba Re: czerwony barszczyk z..?help 05.11.04, 19:01
      mozesz zrobic tez farsz do krokieto taki jaki robi sie do ruskich pierogow
      pozdrowka
    • minerwamcg Re: czerwony barszczyk z..?help 05.11.04, 19:06
      Da się zrobić z niczego farsz do krokietów. "Nic" oznacza jajka, suchą bułkę,
      cebulę i ewentualnie odrobinę natki pietruszkowej (niekonieczna).
      Z jednego jajka i mąki robisz naleśniki ile Ci wyjdzie. W zależności od tego
      gotujesz 1, 2 albo nawet i 3 jajca na twardo. Suchą bułkę moczysz i odciskasz -
      jak do sznycli. Jajka na twardo siekasz w drobniutką kosteczkę, mieszasz z
      bułką. Cebulkę siekasz drobniutko, smażysz na złoto na maśle i dodajesz do
      jajka z bułką. Mieszasz, żeby powstał farsz, dodajesz jeszcze posiekaną natkę
      pietruszki, ale bez niej też się obejdzie. Mieszasz wszystko jeszcze raz,
      smarujesz tym naleśniki, zwijasz w krokiety, możesz upanierować w bułeczce,
      możesz nie, przysmażasz na patelni, popijasz barszczem i oblizujesz palce.
    • Gość: Lilu klasyka IP: *.miechow.com / 195.136.181.* 05.11.04, 20:24
      jak dla mnie - z fasolą jaśkiem
      • saiss Re: klasyka 05.11.04, 21:36
        Moze byc dowolna mieszanka fasolek.
        Brszcz jest też pyszny z bialyz serkiem, pokrojonym w kostke i wytarzanym w
        majeranku.
        Pozdrawiam!
        • Gość: powerpuffgirl ciasto cebulowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:01
          ja uwielbiam z ciastem cebulowym! na kruchym spodzie, podsmażona
          cebula+bekon+jajka+piana z białek dużo czarnego pieprzu, sól, kardamon i do
          pieca =)
    • tuti jestescie wielcy, thx :) /nt 06.11.04, 19:37

• qubraq ... a jaki ten czerwony barszczyk ? 07.11.04, 14:58
      A ten barszczyk to jaki podajecie ? jako zupę w kubku czy też jak gorące wino?
      Ja uwielbiam właśnie winny pachnący czosnkiem i grzybami i do tego to juz można
      wszystko a nawet sam pić aż sie uszami wylewa!
      Andrzej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka