Gość: kostruszka IP: w3cache.* / *.2-0.pl 05.11.04, 19:38 Jak się robi taką surówkę. w której czerw. kapusta jest miękka, lekko różowa i kwaskowata? Bardzo mi to smakuje, więc proszę o przepisy (najlepiej łopatologiczne). Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kostruszka Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: w3cache.* / *.2-0.pl 05.11.04, 20:19 Jeju, nikt nie robi? a ja myślałam, że to jakaś prościzna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.11.04, 21:03 Chyba tak samo , jak z białej . Z czerwonej kapusty , jeszcze nigdy nie jadłam surówki . Jadłam i robię , sałatkę z gotowenej . Kiedyś muszę spróbować zrobić surówkę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.11.04, 21:16 w kanjpach robia ja z kiszonej, kupowanej w sloikach dodaja cukier i czosnek i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.11.04, 21:24 1. Poszatkowac kapuste + majonez, bardzo dobra 2. Poszatkowac kapuste, mala cebulke, jablko, troche oleju + przyprawy Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.11.04, 21:51 poszatkowaną kapustę zalewam posolonym i posłodzonym wrzątkiem po zagotowaniu odcedzam (trzeba spróbować czy jest dość miękka) dodaję pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone. na wierzchu układam ugotowane pokrojone grzyby i białą drobną fasolkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomi Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: *.net 05.11.04, 22:03 Poszatkować,posolić,pocisnąć,żeby zmiękła.Cebulę w kostkę,jabłko na grubej tarce,doprawić cytryną,cukrem i oliwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostruszka Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: w3cache.* / *.2-0.pl 05.11.04, 23:29 Proszę o więcej przepisów - być moze temat powinien brzmieć "sałatka ...", bo toto na pewno nie jest z surtowej kapusty. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostruszka Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: w3cache.* / *.2-0.pl 06.11.04, 09:33 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wir Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 10:05 SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Kapusta czerwona, ananas - puszka, grejpfrut czerwony, sok z grejpfruta, sól, pieprz. Kapustę zetrzeć na jarzynowej tarce - duże oczka. Ananas i grejpfruty pokroić w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, polewamy sokiem z grejpfruta, mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna k Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: ehn.wg* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:36 1 główke kapusty czerwonej poszatkować wrzucić na wrzącą wodę gotować 10 min pod koniec gotowania wylać na druszlak i skropić mocno cytryna lub octem aż dostanie swojego koloru ,poczekać aż wystygnie dodać cebulkę ,starte jabłko, pieprz, sól i olej . możesz doprawić sosem sałatkowym knora pycha do tego rolodki z wołowiny i kluski śląskie niebo w gębie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostruszka Do Anny K IP: w3cache.* / *.2-0.pl 06.11.04, 15:43 Dzięki, dzięki - chyba właśnie o to chodzi. Jutro będę próbować! K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 15:54 Robię identycznie, ale dodaję śmietanę, też miód w gębie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzma Re: Surówka z czerwonej kapusty IP: *.3web.net 07.11.04, 01:18 Ja tez tak robie :) tylko daje malo wody - dusze - i nie musze na durszlak, pozniej kwasek, jablucho, olej i przyprawy :) mniammm... Odpowiedz Link Zgłoś
ola46 Re: Surówka z czerwonej kapusty 06.11.04, 19:29 Mam dwa moim zdaniem bardzo smaczne. I. Czerwoną kapustę surową poszatkować cieniutko. Posolić i mocno wygnieść, żeby zmiękła. Część białą pora pokroić w krążki też w miarę cieńko. Dodać do kapusty dodać łyżkę musztardy, dwie lub więcej łyżek majonezu ( według gustu ), łyżkę cukru i pieprz. Pierwszy raz może nie wyjść tak jak byś sobie życzyła, ale za drugim razem napewno sie uda. Będziesz wiedziała, czy musztardy więcej, czy cukru dołożyć. II.Posztkować jak w przepisie pierwszym nie solić tylko wrzucić do wrzącej osolonej wody z łyżką octu. Gotować dosłownie 5 minut. Odcedzić. Jak ostygnie dodać cukier, pieprz, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy. Jak bedą smakowały proszę napisz. Życzę smacznego Ola Odpowiedz Link Zgłoś