Gość: s. IP: *.csk.pl 08.11.04, 17:29 sól+zioła? gotowe mieszanki kupowane w sklepach? może marynaty? Wasze i tylko Wasze mieszanki samodzienie wykonane, które zawsze dają ten sam świetny smak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania55 Re: czym przyprawiacie kurczaka? 08.11.04, 17:31 Różnie. Czasem tylko solą i ziołami, czasem czosnkiem, miodem, musztardą i oliwą, czasem mieszanką curry albo chicken massala i różnymi korzennymi przyprawami, czasem duszę go na maśle i winie z cebulą i tymiankiem. Naprawdę różnie różniście, ale raczej nie gotowymi mieszankami (pomijając curry i chicken masala). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kags Re: czym przyprawiacie kurczaka? IP: *.futuro.pl 08.11.04, 18:23 czasem pieke tylko sol+ papryka slodka + papryka ostra albo miod + sol + oliwa ale najbardziej to lubie nadziewanego :), wtedy tez sol + papryki Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: czym przyprawiacie kurczaka? 08.11.04, 18:41 do powyższego zestawu gotowych dodam mieszankę garam masala i niezwykle trudna do kupienia ciemną słodową marynatę do kurczaka (tajlandzka chyba), a reszta to co do głowy przyjdzie, bo kurczak przyjmuje niemal wszystkie przyprawy, dlatego można go bez końca i za każdym razem inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: czym przyprawiacie kurczaka? 08.11.04, 22:04 To prawda, że z kurczakiem można eksperymentować i eksperymentować. Dzisiaj udusiłam kurczacze udka w bulionie i białym winie z czosnkiem i cebulą. Będą na jutro na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo.hanna Re: czym przyprawiacie kurczaka? IP: *.kabel.telenet.be 08.11.04, 22:09 nasza klasyka to cytryna i estragon (zwlaszcza swiezy, ale i suszony jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: czym przyprawiacie kurczaka? 08.11.04, 22:12 Z estragonem nie robiłam kurczaka, ale z cytryną tak. Pycha. Spróbuję i z estragonem! Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: czym przyprawiacie kurczaka? 08.11.04, 22:17 Ja z kolei uwielbiam laczyc cytryne, rozmaryn, sol i pieprz. Oczywiscie robie wersje przerozne, szczegolnie polaczenia swiezych lub suszonych ziol i papryk, ale ta wersja z cytryna, szczegolnie w wydaniu z rozna, jest cudowna! Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: czym przyprawiacie kurczaka? 08.11.04, 22:22 Marynuję w jogurcie z hinduskimi korzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś