Gość: wookie IP: *.portnet.pl 09.11.04, 08:31 ostatnio widzialem w sklepie golonka z indyka... ktora zaczyna mnie bardzo kusic.... ale nie wiec co z niej mozna zrobic. prosze o propozycje (moze z wyjatkiem galaretki). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: golonka z indyka 09.11.04, 08:37 Podsyłam Ci mój przepis - ludzie mówią, że całkiem, całkiem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15772137&a=15786820 Odpowiedz Link Zgłoś
soniaaa Re: golonka z indyka 09.11.04, 09:10 Uwielbiam goloneczki z indyka. Kupuje czesto takie cudo i po prostu obsypuje przyprawami, obsmazam, przekladam do garnka i dusze w soku jablkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hannaa Re: golonka z indyka IP: 192.160.110.* 09.11.04, 09:22 Z uda dobre jest mielone mięso - kotleciki mają inny smak i trzeba trochę doprawić ziołami albo uduśc je w jakimś sosie np śmietanowym... a do innych potraw np. z pomidorami dodać bazylie, tymianek itp.. albo duszone w całości: Posypać przyprawą do indyka (chyba mam kotany, ale nie jestem pewna- bo jestem w pracy ) ew. samemu komponować na pewno tymianek - dużo, mięta i chili - mało, bazylia itp obsmażyć i do szybkowaru czas zależy od mięsa od 15 min - sprawdzić do 1,5 godz - raz miałam takiego staruszka - mięso musi odchodzić od kości samo próba marynowania w winie wypadła niejadalnie nie wiem dlaczego? ten charakterystyczny "zapaszek" się nasilił to samo odnosi się do dolnej części uda hannaa Odpowiedz Link Zgłoś