Dodaj do ulubionych

MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA

12.11.04, 20:24
Stala sie rzecz straszna. Otoz szatanskie bez watpienia moce sprawily, ze
gdzies na etapie dodawania zgloszonych do wyborow prac umknelo logo Babeczki.
Jako, ze sam tego nie zauwazylem, a nikt - z glosujaca w kazdej turze autorka
wlacznie(!) - nie zwrocil mi na to uwagi, doszlo do sytuacji, w ktorej wybory
w zasadzie trzebaby przeprowadzic jeszcze raz. I co, ja sie pytam, teraz?
Powtorzyc wybory to w zasadzie zaden problem, tylko, ze potrwa to znowu
chwile no i smaczek juz nie ten.

Najsmieszniejszy z tego wszystkiego jest fakt, ze logo mi sie podobalo i
gdyby startowalo to bym na nie glosowal.

Glupio mi, no. Wybaczycie?
Obserwuj wątek
    • wanilka77 Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 12.11.04, 20:45
      przepraszam, ale ja nie kojarzę loga Baabeczki. Gdzie ono było, bo mam w
      ulubionych stronę Krasnowo z projektami i nie mogę tam znaleźć projektu
      Baabeczki???
      • Gość: Nobullshit Do Wanilki IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 12.11.04, 21:14
        wanilka77 napisała:

> przepraszam, ale ja nie kojarzę loga Baabeczki

Jest między pszczółką makaroniarą Giezika i preclem Lomas.
        Czerwony talerz ze sztućcami.
    • Gość: paratha Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA IP: *.mrl.uiuc.edu 12.11.04, 20:57
      Ja bym była za przeprowadzeniem wyborow jeszcze raz- na wczesniejsze sie nie
      zalapalam:( ALe tak jak mówisz pewnie nie byloby to samo...

A co do projektu Babeczki to moze nagrodzić je nagroda specjalna?
      • Gość: siostraheli pytaj babeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:04
        raczej, to ona musialaby sie wypowiedziec! Mnie to raczej nie wypada sie
        wypowiadac
        • mdizajner Re: pytaj babeczki 12.11.04, 21:33
          To wlasnie Babeczkaa napisala dzisiaj do Mysiulka, niestety po fakcie. Skoro
          jednak wszystko przebiega tak demokratycznie to postanowilem i ten fakt rzucic
          na forum publiczne.

Moze przeprowadzimy referendum wyborcze, kto za powtorka, kto przeciw?
    • Gość: Nobullshit Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 12.11.04, 21:17
      Ooops.
      Nie wiem, kogo mi bardziej szkoda - Dizajnera czy Baabeczki.

Może, hi hi, zagłosujemy, czy powtórzyć wybory czy nie? :)
    • Gość: Hanna Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA IP: 64.213.237.* 12.11.04, 21:36
      Przykro mi, ze tak sei stalo, ale powtorzenie nie wydaje mi sie sensowne.
      Element niespodzianki zniknie. Ja w kazdym razie nie glosowalabym ponownie.
      Sorry-hanna
    • wanilka77 znalazłam projekt Baabeczki 12.11.04, 22:23
      rzeczywiście bardzo sympatyczny, ale ... moim faworytem akurat były zwycięskie
      wisienki.
      Myślę, że powinna wypowiedzieć się zainteresowana, a my się dostosujemy.
      Chociaż mimo, że niektóre projekty nie wygrały, to i tak każdy z nas może je
      wykorzystać na naklejkę czy też prasowankę na koszulkę. Bardzo chętne umieszczę
      talerz Baabeczki na koszulce, jeżeli się zgodzi ;)
    • Gość: bazylka Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 23:20
      jeśli już "dogrywka" to może tylko wisienki contra projekt baabeczki a nie cała
      procedura?
    • egipcjanka15 Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 13.11.04, 11:34
      Hmmmmmm, no faktycznie problem jest. Ale uwazam, ze powtarzanie wyborow nie
      wypali. Bedzie frekwencja nizsza niz w samorzadowych :-(((.
      To se ne wrati
    • Gość: Nobullshit Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 13.11.04, 12:03
      Przegryzłam to od wczoraj i myślę tak:
      1) kampania wyborcza od początku faworyzowała dwa projekty: wisienki i
      pomidora - mutanta
      2) w głosowaniu we wszystkich turach te projekty miały bardzo dużą przewagę
      nad pozostałymi
      3) nikt z głosujących nie upominał się o brakujący projekt
      3) "zafiskowaliśmy się" już, że wisienki wygrały.

IMHO nie sądzę, aby powtórzenie wyborów coś zmieniło.

Jeżeli Baabeczka wyraźnie sobie tego zażyczy, należy je powtórzyć
      (chyba w wersji skróconej?). Ale - z całą sympatią i szacunkiem, nie gniewaj
      się, Baabeczko - mogła zgłosić pominięcie swojego projektu wcześniej.

Osobiście, jak Wanilka, chętnie zrobię sobie kubek z tym logo,
      jeśli autorka przesle mi jpg-a.
      • babeczkaa Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 13.11.04, 12:41
        Już wyjaśniam jak było.Otóż zgłosiłam swoje logo do konkursu. W pierwszej turze wszyscy dostali swoje hasła i należało wejśc na stronke i zagłosować. Weszłam, mojego logo nie było ale nie wydało mi się to podejrzane. Pomyślałam, że po prostu autorzy nie mogą głosować na swoje dzieło i właśnie tak to jest sprytnie skonstruowane. W drugiej turze natomiast znowu nie zobaczyłam mojego logo, pomyślałam: trudno, nie podobało się, nie przeszło. Ale kiedy w wynikach zobaczyłam wszystkie inne propozycje oprócz mojej (m.in. wyniki kto ile dostał glosow w pierwszej i w drugiej turze) to cos mnie zaniepokoiło. Ale nie chciałam robić od razu afery i postanowiłam przemyślec i przespac sie z tym i wtedy napisałam do Mysiulka. Wtedy Dizajner napisał o tym na forum a ja poczułam się wyzwana do odpowiedzi i pisze Wam kochani jak to wyglądało z mojej strony.
        Ja też uważam, że teraz powtórka wyborów jest bez sensu, niemniej jednak jest mi przykro, ze moje logo zostało pominiete (tym bardzie, że jako jedna z pierwszych wysłałam projekt i jako pierwsza złosiłam uczestnictwo). To tyle.Pozdrawiam serdecznie,
        babeczkaa
        • flowerek3 Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 13.11.04, 12:55
          <głaszczę>

no i cio teraz..?
          • Gość: jo.hanna przykro ale IP: *.kabel.telenet.be 13.11.04, 13:18
            nie jestem pewna czy nowe glosowanie cos zmieni...ale dostosuje do glosow
            wiekszosci. Jesli bedzie nastepne glosowanie napewno oddam glos...
        • Gość: giezik babeczkaa musi honorową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:24
          nagrodę jakąś otrzymać, co najmniej
          • Gość: Nobullshit Re: babeczkaa musi honorową IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 13.11.04, 13:31
            No tak. Jej rozumowanie - co do nie zgłaszania problemu - było w sumie
            zupełnie logiczne.
            Przykro mi :(((

• Gość: Hanna Re: babeczkaa musi honorową IP: 64.213.237.* 13.11.04, 18:29
              Tak, wielka szkoda!
              • Gość: koleś Re: babeczkaa musi honorową IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:08
                ale jaja!!!
                • Gość: Nobullshit Re: babeczkaa musi honorową IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 13.11.04, 22:27
                  Gość portalu: koleś napisał(a):
                  > ale jaja!!!

Jak mawiała królowa Wiktoria: "WE are not amused".
    • Gość: Nobullshit Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 14.11.04, 01:44
      Przypadkiem trafiłam gdzieś tam na limeryk Littlemy z wątku limerycznego.
      Okazał się proroczy :)

Pewni ludzie z forum Gazety
      zapragneli logo, niestety ;)
      urządzali konkursy
      straszne były dyskursy
      pył bitewny wnet pokrył kotlety
      • Gość: aniel Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:14
        ja jestem za powtorzeniem glosowania
    • lomas Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 15.11.04, 18:39
      Przykro mi z powodu ominięcia logo Babeczki, że też nikt wcześniej nie zauważył :(
      Myślę ze powtórne przeprowadzenie wyborów nic nie zmieni, wisienki były faworytem niemal od samego ich pojawienia się .
      • Gość: krystyna_jl Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA IP: 84.99.129.* 15.11.04, 21:25
        podzielam zdanie lomasa : wisienki byly faworytem od poczatku (moim tez).
        • wedrowiec2 Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 15.11.04, 21:41
          Nie ma sensu powtarzać głosowania. To była dla nas wspaniała zabawa ale
          powtórne głosowanie stanie się przykrym obowiązkiem. Rozważcie sytację, w
          której wszyscy, by zrekompensować straty moralne babeczki, będziemy głosowac na
          Jej logo, i drugą wersję, gdy wszyscy pozostaniemy przy swoich poprzednich
          wyborach. I jedna, i druga sytuacja, jakkolwiek przedstawione w skrajnej
          sytuacji, stałaby się bardzo niezręczna.
          Wybrane logo jest zawiera elementy zarówno kuchenne jak i Gazetowe. Jesteśmy
          przecież Forum istniejącym na portalu Gazety Wyborczej. To jej dziewięć kropek
          stało się zalążkiem wybranego loga. I niech tak pozostanie.
          • kohol Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 16.11.04, 09:41
            Zgadzam się. Tym niemniej fajnie by było jakoś zrekompensować to Babeczce...
            Żeby miała kubek z wisienkami z jednej strony i swoim logo z drugiej. Bo
            sytuacja jest faktycznie trochę niezręczna.
    • Gość: marghe_72 Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA IP: *.acn.waw.pl 16.11.04, 09:45
      a czy gdzieś mozna zobaczyć logo Babeczki.
      Bo dopóki go nie zobaczę nie moge stwierdzić,ze tak czy inaczej wybrałabym
      wisienki lub pomidora...
      m
      • nobullshit Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 16.11.04, 10:27
        Gość portalu: marghe_72 napisał(a):
        > a czy gdzieś mozna zobaczyć logo Babeczki

Tu, gapulcu :)))
        www.krasnowo.webpark.pl/strony/kuchnia/logo.htm
        • marghe_72 Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 16.11.04, 10:39
          Faktycznie, oferma ze mnie. Dzieki
          m.
      • babeczkaa Re: MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA 16.11.04, 17:08
        to jest to logo dla przypomnienia :) babeczkaa.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?58097

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka