Dodaj do ulubionych

herbaty owocowe do pracy, ekspresowe

13.11.04, 20:57
Nie jestem smakoszem herbat. Pijam w domu kawę z ekspresu i dużo zielonej
herbaty, ale koniecznie sypanej i ekspresowa zielona mi nie smakuje.
Ostatnio nie znoszę nawet małej filiżanki kawy rozpuszczalnej, zatem nie wiem
co pić w pracy. Idzie zima . Proszę polećcie jakieś herbaty owocowe(proszę
wyłącznie o ekspresowe, bo nie mam mozliwosci i czasu babrać sie z innymi w
pracy) . Smakuje mi Teekane zimowa, dzis miałam kupić jakieś pudełko innej ,
ale dostałam oczopląsu, nie wiedziałam jaką wybrać.
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 13.11.04, 21:21
      Już pisałam w którymś wątku o herbatkach Magic Fruits firmy Bio-Active.Są
      owocowe właśnie w 4 smakach i pakowane hermetycznie żeby aromat nie uleciał.Z
      linku dowiesz się więcej:
      www.bio-active.pl/index.pl?sid=7B0AA765&dir=detailed,list
      Z tych herbat dobra jest też Casablanca,ale to herbata nie owocowa,warto jednak
      spróbować.
      Z zielonych ekspresowych smakowała(mi chyba też z Teekanee) taka aromatyzowana
      opuncją,dość orzeźwiająca była.
      • coralin Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 13.11.04, 21:30
        Dzięki:) A jaki konkretnie smak polecałabyś?
        • dziuunia Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 13.11.04, 21:40
          Kupiłam na razie grapefruitową i jabłkowo-cynamonową.I zdecydowany faworyt to
          ta pierwsza.Za grapefruitami w naturze nie przepadam,ale ta herbatka jest
          świetna.Podobno dobra jest też jeżynowa,kupię przy najbliższej okazji.Jest
          jedna wada tych herbatek niestety,na normalny kubek trzeba poświęcic dwie
          torebki,bo inaczej smakują jak rozwodnione.
          • coralin Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 13.11.04, 21:42
            W pracy mam filiżankę, więc będzie ok. Kupię jeżynową:) Dziękuję i pozdrawiam:)
        • poughkeepsie Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 17.11.04, 10:11
          oczywiście pod Waszym :P wpływem poleciałam wczoraj do herbapolu i kupiłam
          herbatę cynamonowąi goździkową. Zaparzyłam sobie na raz, w jednym kubku obie i
          dosypałam cynamonu :) Mam chrapkę jeszcze na imbirową i Ty i ja, bo to podobno
          wszystkie 3 zmieszane razem :) Jeśli chodzi o wrażenia: cynamonowa super,
          goździkowa jest bardzo intensywna i trzeba je naprawdę lubić żeby pić samą :)

a tak w ogóle to forum naprawdę robi mi wodę z mózgu ;-)
        • Gość: moniek Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.centertel.pl 24.03.15, 15:48
          Konkretnie to z loyda ananasową www.konesso.pl/product-pol-534-Herbata-Loyd-Tea-zielona-o-smaku-Ananasa-20x1-7g.html Uwielbiam :) Jeżeli lubisz ananasa, to ta bedzie Ci smakować. Na stronie jest też truskawkowa, cytrynowa i cytrusowa. No i Liptony są też owocowe.
    • Gość: Cynamoon Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 21:21
      Nie owocowa, ale jak lubisz zielona, to moze i ta polubisz- mysle o Yerba Mate.
      Czesto kupuje taka w torebkach,nazywa sie Yer-Vita, zielone pudelko.
      Bo co kupie sypana, to jest stara i zwietrzala ;-(((
      Z owocowych stary dobry Herbapol ( i nowa- Idylla). Niezle sa tez Bio-Active i
      Vitax.

Albo moze kup sobie kubek z takim wkladem z dziurkami,jakby sitkiem. Po
      zaparzeniu wyjmujesz je i tyle.

A z innych ekspresowych, ja ostatnio lubie Dilmah imbirowa.
      • Gość: Cynamoon Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 21:23
        Aha, moze jeszcze rooibos firmy Astra. Pyszny i kazda torebka pakowana osobno w
        foliowy woreczek.
      • coralin Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 13.11.04, 21:36
        Gość portalu: Cynamoon napisał(a):

>
        > Z owocowych stary dobry Herbapol ( i nowa- Idylla).
        Te Idylle dziś ogladałam i wąchałam , ale było tyle smaków, że nie umiałam
        wybrać. Liczę na sugestie. Mięty na zimę nie chcę , ale owoce lubię wszystkie:)
        A Herbapol produkował kiedyś taką herbatę z cynamonem, gozdzikami, imbirem.
        Była nazwana chyba afrodyzjakową( Ty i Ja czy jakoś podobnie).100 razy bardziej
        aromatyczna od Teekane. To cudo Herbapolu piłam całą zimę po 5 kubków dziennie
        (było to jeszcze zanim polubiłam zieloną herbatę)
        • e_katt Idylla..pyszna 13.11.04, 21:42
          coralin napisała:

> Te Idylle dziś ogladałam i wąchałam , ale było tyle smaków, że nie umiałam
          > wybrać. Liczę na sugestie.

Spieszę z rekomendacją:
          próbowałam wszystkich smaków, ale wg mnie dwie są zdecydowanie najlepsze, bo
          najintensywniejsze w smaku:
          - malinowa
          - limonkowa

Pyszne!!

Ale w zasadzie każda świetna.
          Proponuję sukcesywną degustację tychże herbatek
          (tym bardziej, że i kosztują nie za wiele).
          • coralin Re: Idylla..pyszna 13.11.04, 21:50
            Miałam kupić tę malinową. I pewnie kupię. U mnie herbaty słabo schodzą :)
            Szkoda kupować, żeby zwietrzały. Earl greya lubie u kogoś pić , u mnie
            wietrzał, w pracy wyłożyłam, żeby sobie ktos wziął , ale ludzie piją kawy
            rozpuszczalne.

PS. Fajną masz sygnaturę:))
            • ivis Re: Idylla..pyszna 13.11.04, 21:55
              polecam Ci z Idylli różaną jeśli uda Ci sie ją znaleźć oraz poziomkową i
              truskawkowo-waniliową
              pozdrawiam zawsze podczytująca Ivis
            • e_katt Re: Idylla..pyszna 13.11.04, 22:48
              ano właśnie: te Idylle mają jeszcze tę fajną właściwość,
              że wietrzeją umiarkowanie ;-))

aktualnie mam w szafce, obok malinowej i limonkowej, zdaje się jeszcze
              wiśniową, stoi ładny kawałek czasu (na pewno ponad miesiąc - tak jakoś o niej
              zapomniałam ;-), ostatnio piłam i aromat nie uleciał z niej dramatycznie, także
              polecam

aha, jako że herbata malinowa schodzi u mnie non stop (uwielbiam to, co
              malinowe...mniam), więc zdążyłam przetestować napary malinowe innych firm
              wniosek jeden: inne herbatki malinowe nie umywają się do Idylli!

PS coralin: dzięki za PS ;-))
        • mika_p Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 16.11.04, 01:54
          W zeszłym roku pijałam "Zimowe wspomnienie" Vitaxu, z cynamonem właśnie,
          pachniało szarlotką...
          I malinowa Vitaxu mocniej pachnie niż malinowa Herbapolu.
    • fettinia Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 13.11.04, 21:59
      Jesli uda ci sie kupic polecam porzeczkowo-wisniowa Milford:)
      • thiessa Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 15.11.04, 23:42
        Najgorsze jest to, ze do wiekszosci dodawany jest hibiskus i przez to wszystkie
        smakuja niemal tak samo. Ostatnio kupilam grapefruitowa, tez z hibiskusem. W
        smaku tylko i wylacznie hibiskus, grapefruit byl chyba w postaci jakiegos
        aromatu i ten aromat wywietrzal. Po co oni do wszystkiego daja to paskudztwo?
        • Gość: mikado Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:59
          moze spróbuj herbatki Rooibos. jest pyszna i zdrowa :)
    • poughkeepsie Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 16.11.04, 07:48
      no właśnie sobie przypomniałam, że przytargałam do pracy leśny ogród herbapolu
      i na śmierć o nim zapomniałam :) Zaraz wypróbuję i dam znać.
      A czy ktoś tu się zna na herbatach ekspresowych?Bo spotkałam się zopinią, że
      ekspresówki to sama chemia :( Ja częściowo używam takich, ale mam też zaparzacz
      i piję w pracy sypaną. Mozna też kupić kubek z zaparzaczem w postaci nakładki
      na wierzch kubka w komplecie.
      • brunosch Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 17.11.04, 12:48
        Nie chce mi się grzebać w archiwaliach, więc mam pytanie: z jakiego miasta
        piszesz? (bo żeś jest dziołcha ze Ślonska, to pamientom)

Bo jak ze Środkowego Mazowsza, to na Senatorskiej w "Naturze" są a) bardzo
        ładne, chińskie kubki z sitkiem; b) ogromny wybór herbat roślinnych; c) inne
        inności na przykład kołnierze do spania na siedząco (artykuł pierwszej potrzeby
        w firmie ;)
    • xkropka Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 16.11.04, 08:43
      Ostatnio odkryciem dla mnie jest herbatka gruszkowa z melisą Vitaxu - polecam.
      W supermarketach ciężko ją upolować, a mój osiedlowy sklepik tez ostatnio
      zastrajkował ze sprowadzaniem, a goście zaczynają się domagać przy każdej
      wizycie...
      • kragmel gruszkowa - wskazówki ;) 16.11.04, 13:09
        gruszkowo-melisowy vitax kupiłam dziś w rossmanie, zaraz będę degustować
      • isabela_1974 Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 16.11.04, 13:43
        Ta gruszkowo-melisowa z małym dodatkiem miodu jest po prostu pyszna :) Też
        serdecznie polecam :)
    • Gość: landsbergk Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 08:46
      Ja po raz kolejny zakupiłam herbatę goździkową Herbapolu i wcale nie żałuję! A
      cynamonowa jest równie dobra, tylko ostatnio nigdzie nie mogę jej znaleźć.
      Barrrrdzo rozgrzewają te herbatki.
      • Gość: Basia Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:24
        zgadzam się Goździkowa jest świetna i też polecam :))
    • Gość: marghe_72 Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.acn.waw.pl 16.11.04, 09:28
      Idylla - limonkowa
      Natomiast różana ma stanowczo zbyt chemiczny zapach (jak dla mnie)
      m.
      • Gość: lena Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:56
        u mnie też wygrywa idylla limonkowa, poza tym lubię też malinową i owoce leśne
        (też z idylli), wieloowocowa też nienajgorsza:) a z czarnych aromatyzowanych -
        Dilmah Lychee
    • stagnes Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 16.11.04, 12:10
      Z Vitaxu-Rozowy Grejpfrut-pyyycha!
      Z Teekane Fruit Kiss (truskawkowo-malinowa chyba) i Truit Love (malinowo-
      waniliowa). Obie rewelacyjne. No i ta cynamonowa...mmmmmm, w sam raz na zimowe
      wieczorki pod cieplym kocykiem i herbatka w ręku:))))

rozmarzylam sie:)
      • Gość: bynight Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.04, 12:31
        W domu pije tylko zaparzane. W pracy mam problem, bo stoi maszynka do paskudnej
        kawy (nawet zupe wydaje z proszku) a herbaty zaparzyc nie mam ani czasu ani
        mozliwosci.
        W pracy pije expresowa zielona i ostatnio rzucila mi sie w oczy nazwa Heiße
        Liebe (Goraca milosc) - wlasnie waniliowo-malinowa. Kupilam i mi smakowalo

Powiedzmy jednak szczerze - takie napoje z herata nie maja nic wspolnego mimo to
        je pije - z braku laku...
        • coralin Re: "herbaty" owocowe do pracy, ekspresowe 16.11.04, 18:20
          Gość portalu: bynight napisał(a):

> Powiedzmy jednak szczerze - takie napoje z herata nie maja nic wspolnego mimo
          t
          > o
          > je pije - z braku laku...

Ale mnie właśnie chodzi o takie niby-herbaty czyli owoce suszone w torebce. Nie
          chcę aromatyzowanych czarnych herbat!
          Dziekuję wszystkim , teraz mam dylemat jeszcze wiekszy niż w sobotę. A kupiłam
          wczoraj Teekane Magic Moments(różne owoce, cynamon, pomarańcze i rum). Na Wasze
          propozycje zapoluję niebawem. Tylko nie wszędzie są.
      • Gość: marta Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.04, 22:41
        A ja pracuję w Teekanne i polece moją herbatę do spróbowania Magic Moments
        rumowa, dobra na zimę, jak ktoś ma ochotę to zapraszam do spróbowania.

Marta
        • coralin Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 16.11.04, 23:42
          Właśnie jak pisałam wyżej, zdążyłam kupić Magic Moments i spróbować. Wolę
          jednak Winter time - korzenną.
    • Gość: malenstwo Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.lublin.pl 16.11.04, 12:31
      a ja dzis kupilam celmar truskawkowa :)) mialam starszna ochote na ta gruszkowo
      melisowa Vitaxu ale niemoglam znalesc :( nastepnym razem :)) ta celmar -
      calkiem calkiem myslalam ze bedzie gorsza ;)))
      • agus7 Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 17.11.04, 11:54
        duzy wybor herbatek Vitaxu jest w... ROSSMANACH :)))

ja wczoraj nabylam rozowy grejpfrut i jest calkiem, calkiem.

Z Idylli preferuje maline i limonke - natomiast dzika roza to jak dla mnie
        pomylka (b.b.b.sztuczny smak). poza tym jestem wielka fanka 'winter time' z
        teekane.
    • Gość: lomas Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 18:08
      Zimowe wspomnienie Vitax i jeszcze tej samej firmy cytryna z limonką i poziomkowa to moje ulubione :)
    • dorjana Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 17.11.04, 09:56
      Herabatki ekpressowe Owocowe Dilmach,mozna kupic takie duze opakowanie gdzie
      jest kulkanascie rodzajow.Polecam tez jabkowo-cynamonową firmy Herbaciany
      Ogrod,zieloną herbatke z opuncja figowa firmy Tekanne..herbatki Vitaxu np.
      malinowa,zimowe wspomnienie.
    • Gość: dethy Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.11.04, 10:24
      dla mnie herbaty owocowe expresowe sa wszystkie podobne w smaku.Kupuje wiec
      jaka mi w rece wpadnie,wazne ,zeby byla bez doadtku czarnej herbaty.

Co innego jakies mieszanki lisciaste..Tu mozna podyskutowac o smakach.
      • elka002 Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 03.03.15, 08:56
        Pyszna herbatka jest zielona o smaku pigwy chyba Celmaru, w ogóle zielona herbarka jest taka zdrowa, polecam też pić na zimno :)
        • elka002 Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 03.03.15, 08:57
          Pyszna herbatka jest zielona o smaku pigwy chyba Celmaru, w ogóle zielona herbatka jest taka zdrowa, polecam też pić na zimno :)
          • linn_linn Re: herbaty na zimno 03.03.15, 09:28
            Do zrobienia w kazdych warunkach:
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,116580812,116580812,0,2.html?v=2

• anikmi Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 03.03.15, 10:44
            Zgadzam sie, herbatki Celmaru, jestem na tak!, polska firma, w ogóle polskie herbaty są naprawde niezłe, zielone mają w kilku smakach chyba, dobre też są ich Rooibosy i te firmy Astra (też polska zresztą).
        • Gość: julia z lipcowej Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.03.15, 21:50
          jest zdrowa? co to oznacza?
    • Gość: x wode pije IP: *.188.103.pools.vodafone-ip.de 03.03.15, 15:31
      coralin napisała:

> Nie jestem smakoszem herbat

• tamiza.1 Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 04.03.15, 22:10
      dobre są herbaty z biedronki "grzaniec" czy jakos tak... sliwkowa i jeszcze jakaś jest :)
    • raj-ana Re: wode pije 08.03.15, 12:17
      ja ostatnio spróbowałam zielonej z opuncją - takiej w torebkach piramidkach kupionej w owadzie ;) i jak nie przepadam za zieloną herbatą tak ta smakuje świetnie :) pewnie, jak to torebkowa z wartości zielonej herbaty jest w niej niewiele, ale smak super ;)
    • sandriks Re: wode pije 16.03.15, 17:36
      o tą chodzi? 3.bp.blogspot.com/-AJ3bRq3Vvns/UYFAV_gcJpI/AAAAAAAABcY/VNqh4DCQLfE/s1600/IMG_2604-001.JPG
    • maurycy881 Re: herbaty owocowe do pracy, ekspresowe 16.03.15, 21:01
      Ja nie piję żadnych ekspresowych herbat, tylko i wyłącznie sypane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka