Dodaj do ulubionych

poproszę o przepis na zupy-krem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:15
przeglądałam właśnie wątek na temat gotowania zup na kościach i podane tam
jest że zupy-krem robi sie na maśle (ja jak dotąd robiłam tylko na kościach i
mięsie), poproszę o jakiś prosty przepis na jakąs smaczną zupkę-krem.
Obserwuj wątek
    • bozena771 Zupka - krem cebulowa :-)) 19.11.04, 21:01
      Jak chcesz to podam ci przepis na zupkę cebulową. Jest pyszna i wszyscy moi
      znajomi się nią zajadają.

Na samym początku przygotuj sobie rosołek ugotowany z kury, jeżeli nie masz to
      równie dobrze możesz do gotwania wrzucić 2 kostki rosołowe.
      Gotujesz 5-6 cebul oraz 1 marchewkę i pietruszkę (cebulę posiekać na plastry
      szybciej się ugotują) aż będą mieciutkie, na patelni w między czasie smażysz
      jedną lub 2 cebule drobno pokrojone na złoty kolor, wrzucasz do garnka gdzie
      gotuje się reszta i tak jeszcze około 10 min. To wszystko zmiksować blenderkiem
      na prawie papkę. Doprawić do smaku jarzynką, pieprzem, solą, przyprawą do zupy.
      Podaje się zupkę z grzankami i z potartym żółtym serem. Pychotka.
      Życzę smacznego. Daj znać jak ci poszło, jeżeli będziesz chciała wypróbować.
      Pozdrawiam,
      Bożena
    • Gość: marghe_72 Re: poproszę o przepis na zupy-krem IP: *.acn.waw.pl 19.11.04, 21:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15232544&a=15232544
    • Gość: Ewa krem z selera IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.11.04, 21:23
      Ugotuj wywar, ja gotuje na kostkach rosolowych. Szatkuje seler, ale na bocznej
      ściance tarki (czyli nie jak placki ziemniaczane, ani nie na wiórki). Dodaje do
      wywaru. Gotuje jeszcze z 10 minut. Sole, dadaje jarzynki.Doprawiam
      śmietana.Jemy z grzankami.Tez pyszna.
    • Gość: paratha zupa z porow IP: *.mrl.uiuc.edu 19.11.04, 21:33
      Krążki pora podsmażyć na maśle (można jednakowoż poddusić we wodzie)Zmiksować i
      połączyc z wywarem z kurczaka, jak za tłuste - spróbuj z wodą.PO dosmaczeniu i
      zdjęciu z ognia dodać żółtko wymieszane ze śmietaną. Grzanki jak najbardziej
      wskazane:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka