Gość: danuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:16 Jadłam ten placek u kleżanki, był smaczny. Proszę o podpowiedż na jak dużą blachę wyłożyć ciasto Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nana Re: Ciasto bananowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:06 Na zdjeciu widać że to mała podłużna foremka, a składników tez zbyt dużo niema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat-lover Re: Ciasto bananowe IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 30.11.04, 00:54 To na pewno przepis amerykanski-tu sie to nazywa banana bread, czyli wlasciwie jest to uwazane za chleb a nie ciasto i wobec tego piecze sie w standardowej foremce- dl-21cm, szer-12cm, wys-7cm. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ciasto bananowe 30.11.04, 09:25 To, ze cos nazywa sie "bread" nie znaczy, ze jest chlebem. 220 g cukru, banany, rodzynki... Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: Ciasto bananowe 30.11.04, 17:22 Ja wiem, bo dla mnie to tez nie jest zaden chleb...ale Amerykanie maja cala kategorie pod tym tytulem np. cranberry bread/ktory podalam na Almanachu/, zucchini bread, banana bread. Piecze sie je zawsze w tego samego typu foremce i podaje nie jako slodkosc, ale raczej na sniadanie do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ciasto bananowe 30.11.04, 17:34 No jesli na sniadanie do kawy to nie jako chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_tam Re: Ciasto bananowe 30.11.04, 22:19 ale czy to jest warte zrobienia? chętnie zmalowałabym coś nowego z bananów, ale nie wiem czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat-lover Re: Ciasto bananowe IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 01.12.04, 03:20 Na pewno jest inne, mokre. Aha, nie daje sie zasadniczo rodzynek tylko orzechy! Tu poczytaj wiecej na ten temat- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=9449748&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ciasto bananowe 01.12.04, 10:45 Dobrze brac pod uwage, ze calosc jest dosc mdla, za sparwa bananow oczywiscie. Ja ciast bananowych juz nie robie / zrobilam ze 2-3 /. Po prostu nie jest to, cos co mi odpowiada smakowo. Odpowiedz Link Zgłoś