Dodaj do ulubionych

Ciasto bananowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:16
Jadłam ten placek u kleżanki, był smaczny.
Proszę o podpowiedż na jak dużą blachę wyłożyć ciasto
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nana Re: Ciasto bananowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:06
      Na zdjeciu widać że to mała podłużna foremka, a składników tez zbyt dużo niema.
    • Gość: cat-lover Re: Ciasto bananowe IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 30.11.04, 00:54
      To na pewno przepis amerykanski-tu sie to nazywa banana bread, czyli wlasciwie
      jest to uwazane za chleb a nie ciasto i wobec tego piecze sie w standardowej
      foremce- dl-21cm, szer-12cm, wys-7cm.

• linn_linn Re: Ciasto bananowe 30.11.04, 09:25
        To, ze cos nazywa sie "bread" nie znaczy, ze jest chlebem. 220 g cukru, banany,
        rodzynki...
        • cat-lover Re: Ciasto bananowe 30.11.04, 17:22
          Ja wiem, bo dla mnie to tez nie jest zaden chleb...ale Amerykanie maja cala
          kategorie pod tym tytulem np. cranberry bread/ktory podalam na Almanachu/,
          zucchini bread, banana bread. Piecze sie je zawsze w tego samego typu foremce i
          podaje nie jako slodkosc, ale raczej na sniadanie do kawy.
          • linn_linn Re: Ciasto bananowe 30.11.04, 17:34
            No jesli na sniadanie do kawy to nie jako chleb.
            • taka_tam Re: Ciasto bananowe 30.11.04, 22:19
              ale czy to jest warte zrobienia? chętnie zmalowałabym coś nowego z bananów, ale
              nie wiem czy warto?
              • Gość: cat-lover Re: Ciasto bananowe IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 01.12.04, 03:20
                Na pewno jest inne, mokre. Aha, nie daje sie zasadniczo rodzynek tylko orzechy!

Tu poczytaj wiecej na ten temat-

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=9449748&v=2&s=0
              • linn_linn Re: Ciasto bananowe 01.12.04, 10:45
                Dobrze brac pod uwage, ze calosc jest dosc mdla, za sparwa bananow oczywiscie.
                Ja ciast bananowych juz nie robie / zrobilam ze 2-3 /. Po prostu nie jest to,
                cos co mi odpowiada smakowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka