Gość: Renata IP: 192.39.188.* 29.11.04, 16:08 Pomóżcie. Potrzebuję zrobić jakieś dwie ekstra sałatki (bez mięsa). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia_77 Re: Poproszę o 2 hity sałatkowe 29.11.04, 16:09 Wpisz slowo salatka do wyszukiwarki.Kobieto ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Poproszę o 2 hity sałatkowe IP: 192.39.188.* 29.11.04, 16:09 Dobrze, Kobieto. Tak zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Poproszę o 2 hity sałatkowe 29.11.04, 16:13 W ostatnim czasie byl tu isty szal salatkowy, i makaronowe i sledziowe i warzywne, oj szok i napewno cos sobie dobra kobieto wybierzesz ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Poproszę o 2 hity sałatkowe IP: 192.39.188.* 29.11.04, 16:39 Szukałam, szukałam i tego, co bym chciała nie znalazłam. Chodziło mi o jakieś naprawdę ciekawe i oryginalne połączenia. Ale dziś jestem wybredna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel prosta pychota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 16:43 kapusta pekińska (jak najwięcej białego) drobno poszatkowana, w to wkrojone 4 pomarańcze. To jest baza. Mozna do tego dodac grilowana piers kurczaka, orzechy wloskie, ser plesniowy,winogrona, ale juz sama baza jest pyszna sos: sok z połówki pomarańczy, dosmaczony solą i pieprzem Prosta i rewelacyjna, szczegolnie zimowa pora w sezonie na cytrusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: prosta pychota IP: 217.11.141.* 29.11.04, 16:50 szkoada ze nie przeczytalas/es ze salatka ma byc bez miesa ale nic starconego ! ta salatka wychodzi dobra bez kurczaka, ser moze byc camembert Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: prosta pychota 29.11.04, 17:03 Hm oyrginalnie ma byc, hmm. To moze tak: - kasza kuskus blyskwiczna (centymetr nad poziom goracym bulionem z kostki zalana) - pomidory bez skorki - ogorek zielony bez skorki - papryka podgotowana w wodzie i odarta ze skory - czerwona fasola - szczypior - mieta -sok z cytryny - oliwa - pieprz i sol Odpowiedz Link Zgłoś
vanella a może 29.11.04, 17:04 coś bardziej sałatowego - np. sałata lodowa plus uprażone orzechy włoskie i kosteczki fety - do tego winegret z dużą ilością soku cytrynowego i - najważniejsze - dodatkiem oleju z orzechów włoskich (wystarczy łyżka) można dorzucić ciemne winogrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskierka26 Re: a może IP: *.wroclaw.mm.pl 29.11.04, 21:44 Pyszna, oryginalna sałatka, łatwa w wykonaniu. Gruszki pokroić a kostkę, do tego ser rokpol, lub inny pleśniowy, też pokrojony w kostkę, lub pokruszony, dodać orzechy włoskie rozdrobnione. Całość wymieszać z odrobiną majonezu. Można doprawić pieprzem....pychota i robi wrażenie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: a może IP: 192.39.188.* 01.12.04, 14:37 Bardz dziękuję. Bardzo smacznie brzmią Wasze propozycje. O coś takiego mi chodziło. Dzisiaj którąś wypróbuję.Pozdrawiam cieplutko. R Odpowiedz Link Zgłoś