bedada 16.12.04, 09:14 Ktoś zna? Wydaje mi się,że kiedyś czytałam tu jakiś przepis na taką surówkę,ale nie moge znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goska Re: Surówka z surowych buraków IP: *.gizycko.mm.pl 16.12.04, 09:58 O taką surówkę ci chodziło?: Składniki: - 1/2 kg czerwonych buraków (surowe!), - 3 duże winne jabłka, - 1 średni surowy seler, - 2 pietruszki surowe, - 2 cebule, - 3 ogórki kiszone, - majonez, sól, pieprz, - trochę gęstej śmietany. Jak przyrządzić? Wszystkie surowe warzywa (prócz cebuli) zetrzeć na grubych oczkach na tarce,ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w drobne piórka. Posolić, popieprzyć. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać do sałatki (ale nie za dużo, to nie ma pływać - tak tylko, żeby się skleiło). Uwagi: Bardzo ciekawa w smaku sałatka. No i pyszna! kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1768 Odpowiedz Link Zgłoś
7777777s Re: Surówka z surowych buraków 16.12.04, 12:52 ja wypróbowałam surówkę z buraka z jabłkiem i do tego śmietana z odrobiną soli, jest b. dobra. Burak mniej więcej pół na pół z jabłkiem. Ostatnio robię z samego buraka ze śmietaną i solą, ale wtedy do śmietany dodaję odrobinę soku z cytryny. Trudno mi powiedzieć która lepsza, obydwie mi smakują. Tylko trzeba uważać z solą, ma być minimalnie, mniej niż do innych surówek. I burak tarty na grubym oczku i niech przegryza się chwilę. Teszczegóły są ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedada Re: Surówka z surowych buraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:01 Dzieki serdeczne wypróbuje dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś