Gość: Ilona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:24 blllllle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J.St.....cz Re: Ogórek z miodem IP: *.it-net.pl 17.02.05, 18:55 Musi być bardzo niedoskonały bo brakuje w nim apetytu na pewno jest mdły .Jest to nie na Polski gust. Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: Ogórek z miodem 17.02.05, 18:57 jak to, jak najbardziej polski nawet powiedziałabym staropolski Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Ilona, 17.02.05, 19:05 nie rób "bllle" proszę! Wystarczyło napisać, że "nie wyobrażasz sobie, żeby to było dobre", "nie smakowało mi wyjątkowo" lub coś podobnego... Jest to rzeczywiście dość znany i stary sposób na ogórka. Najlepiej smakuje ze świeżymi, młodymi, ale jest też dobrym sposobem na "przed sezonowe" ogórki. Mam inną propozycję - spróbuj kiedyś podać gościom ogórka kwaszonego z miodem - sama możesz nie jeść - i zobaczysz, że komentarze będą pozytywne. Obrany duży kwaszony musi być pocięty na wąskie paseczki długie. Do miseczki z ogórkiem duża łyżka miodu, zamieszać i na stół. Niektórzy dodają pokruszone orzechy włoskie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pat80 Re: Ogórek z miodem 17.02.05, 19:03 wlasnie tak robila moja babcia i mojemu ojcu ogorek na slono nadal nie podchodzi ;> mi tez smakuje na slodko , byle byl swiezy i chrupiacy i pachnie pieknie mmm wiosny ! Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Ogórek z miodem 17.02.05, 19:07 świeży ogórek z miodem wydaje się być mdły. za to kiszony (dobrej jakości) ogóreczek i miód (zwykły lub jak ktoś woli ostrzej to np. gryczany) to poezja nie danie ;) poniekąd danie narodowe kuchni białoruskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Ogórek z miodem 17.02.05, 22:21 Mdly? Wcale nie;) Dobry, swiezy ogorek z miodem smakuje troszke jak melon, mozna zreszta skropic go najpierw sokiem z cytryny, juz na pewno nie bedzie mdly. Jak bylam mala maniacko jadlam ogorki z cukrem;)) A mizerii nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmysłowa Sowa nie rób tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:29 zestawienie jest klasyczne oczywiście może Tobie nie smakować ale żeby od razu generować post że to ble? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f inne pomysły na ogórka świeżego... 17.02.05, 22:50 - grube plastry ogórka i imbir utarty. W lodówce ok 20 minut przed wydaniem. - to samo plus lekko skropic octem ryżowym (japońskie restauracje...) lub cytryną lub octem winnym. Na prawdę delikatnie. - to samo, ale jeden mały ząbek czosnku dodajemy do utartego imbiru i na ogórka. Potem jak wyżej. - skropić plastry sosem sojowym i lekko z palców oprószyć cukrem; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutka123 Re: nie rób tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 00:26 Zestawienie nie takie znowu klasyczne, malo ludzi obecnie tak je, przynajmniej wsrod moich znajomych. Przeciez kazdy moze wyrazac swoja opinie jak mu sie to zywnie podoba, sposob jest dowolny. Nalezy to interpretowac tak, ze dla autora postu jest blee i juz, tymbardziej, ze i tak kazdy ma wyrobiona opinie, weic sie nie zniecheci do takiego ogorka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaba65 Re: Ogórek z miodem 18.02.05, 17:37 Pycha+wspomnienia z fantastycznych wakacji w Bułgarii.Najlepszy ogórek przekrojony wzdłuż,wydrążone nasionka i nalany świeży miód.Oczywiście ogórki nie szklarniowe, ale takie które "widziały"słońce.Zachęcam do spróbowania. Odpowiedz Link Zgłoś