anetkarobert 30.12.04, 21:08 Dziś kupiłam śliczne filety z dorsza i chciałabym je zrobić z makaronem, myślę o cukini może do tego? Jaki sos? Śmietanowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giezik Re: dorssz 30.12.04, 22:12 oszalelismy i nam z tym dobrze, ja bym pokombinowal z sosem pomidorowym i dorszem i raczej nic wiecej, do jaiegos krotkiego makaronu Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ryba z makaronem 30.12.04, 22:13 Poszukaj watku "tagliatelle alla livornese"; tam uzylam morszczuka, ale mozesz sprobowac i z dorszem. Powiedz jak wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkarobert Re: Ryba z makaronem 30.12.04, 22:20 lin, ale tą rybę chyba nie będę smażyć tylko dorzucę do sosu na koniec. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ryba z makaronem 31.12.04, 09:10 Ryba jest raczej obsmazana. Poza tym musi byc potem duszona w sosie, gdyz w przeciwnym wypadku smaki sie nie polacza. Mozesz zrobic inaczej, ale ten przepis jest taki. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkarobert Re: dorssz 30.12.04, 22:13 Mówisz jak mój mąż. Ale ja uwielbiam makaron i kupiłam dziś rybę by była z makaronem, a dorsz jest przepyszny to i danie będzie dobre ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
abracadabra1 Re: dorssz 30.12.04, 22:17 A lososia jada sie wlasnie z makaronem , przy pieczeniu wypuszcza on pyszny tluszcz , ktory pasuje z ciastem O dorszu nie wiem , ale pieke czasem filety w ostrych czerwonych przyprawach i jem z chinskimi sojowymi nitkam bardzo mi smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: dorssz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 22:19 tak sobie mysle, ze jakies pierozki z dorszem tez moglyby byc niekiepskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Ryba z makaronem IP: *.we.client2.attbi.com 30.12.04, 22:18 mozesz zrobic tak troche jak rybe po grecku.. sos o podstawie pomidora i innych jarzyn,,. wychodzi dobrze.. Mysle rowniez ,ze sos serowy tez dobrze by w zestawieniu wypadl.. Ja lubie rybe z macaroni & cheese... ryba opanierowana a kolanka z sosem z np. cheddar ostry .. pycha!! Albo mozna zrobic makaron po chinsku z jarzynami .. SMACZNEGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Ryba z makaronem 31.12.04, 09:57 Mozna też rybę usmażyc (raczej saute) .. z przyprawami typu czosnek) i odłozyć w ciepłe miejsce. A na sos, w którym smazyła sie ryba wrzucić makaron, dodać trochę pomidorow (najlepiej swiezych, chociaz w tej chwuli nie są najsaczniejsze), doprawić do smaku. Makaron połozyć na talerzu a na wierzchu ułozyć rybę w jednym kawałku ( o ile sie da) Odpowiedz Link Zgłoś
anetkarobert Re: Ryba z makaronem 31.12.04, 17:35 Zrobione i prawie już zjedzone wyszło super, jedna rzecz tylko do poprawki na przyszłość, ale po kolei... Przygotowanie tego zajęło mi 5 minut, najdłużej gotował się makaron. Czosnek wrzuciłam na oliwę dodałam sok ze świerzych pomidorów, tak ze szklankę, w moim sklepie nie było pulpy, więc kupiłam sok ze świeżych pomidorów Foruna (akurat), dodałam 50g sera pleśniowego bazylia oregano, trochę śmietany 36% i pokrojoną rybę surową, która momentalnie doszła, ścieła się, i tu mój błąd, bo pokroiłąm za drobno, poza tym pycha. pozdrawiam sylwestrowo Odpowiedz Link Zgłoś