dora345 09.01.05, 10:05 Dostalam prawie kilogram fety. Zribilam juz paszteciki z ciasta franc. z feta i szpinakiem i dalej nie mam pomyslow. prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kragmel Re: feta-co z niej zrobic? 09.01.05, 10:08 sałatkę grecką, banicę, rolady z piersi kurczaczej nadziewane fetą, pierogi z fetą i soczewicą Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: tutaj znajdziesz 09.01.05, 11:11 www.decare.com.pl/index.pl?page=przepisy&act=showall ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: feta-co z niej zrobic? 09.01.05, 14:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=12534842&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: feta-co z niej zrobic? 09.01.05, 17:52 Wymieszać z drobno pokrojoną papryką, zaladować do wydrążonch pomidorków, a pomidorki do piekarnika;) 16%VOL 22%VAT takie tam sobie forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Przystawka: pieczarki z feta 09.01.05, 18:15 Pieczarki obrac, kapelusiki podgotowac chwilke w wodzie z octem (3:1) +sol+lyzeczka cukru. Ziola prowansalskie i ziola do salatki wymieszac i zalac wrzatkiem. Do kazdego kapelusza wlozyc kostke fety, zalac oliwa wymieszana z ziolami. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Przystawka: pieczarki z feta 12.01.05, 01:08 ależ to dobre :-))) wczoraj nie wytrzymałam i musiałam spróbować a dziś zrobiłam mocniejszy sos : oliwka , bazylia ,troszkę czosnku i posiekanego chilli - też nie złe dzięki za przepis , który zagościł już na stałe w moich notatkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: feta-co z niej zrobic? IP: *.access.telenet.be 09.01.05, 18:50 Ja proponuje nie zuzywac wszystkiej tylko czesc zamrozic i potem sobie kruszyc do salatek i potraw bo feta wlasciwie nadaje sie do wszystkiego zwlaszcza do potraw z pomidorami , szpinakiem , zapiekanek dobrze jest miec ja zawsze pod reka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: feta-co z niej zrobic? IP: *.acn.waw.pl 10.01.05, 13:47 NIe pamiętam czy podawałamw wątku o fecie.. feta panieroweana i smazona, podawana na sosie pomidorowym albo feta pieczona w piekarniklu (z pomidorami i np. oliwkami) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: feta-co z niej zrobic? 10.01.05, 14:54 Bardzo lubie do miesnego spagetti. Na ulozone na talerzach spagetti scieramy na grubych oczkach fete. Pychowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: feta-co z niej zrobic? IP: *.acn.waw.pl 10.01.05, 14:57 moniu, pozwolisz nie ma czegos takiego jak " mięsne spaghetti" moze byc "miesy sos do spaghetti" :) spaghetti to makaron nie danie. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_mouse Re: feta-co z niej zrobic? 10.01.05, 15:10 Przy nadmiarze fety robię nalesniki z "ruskim" nadzieniem ;-). Zamiast bialego sera biore fete, miksuję z ugotowanymi ziemniakami (lekko solonymi, bo feta slona), mieszam z sokiem z jednej cytryny, czarnym pieprzem i bardzo do tego lubie wsypać pokrojone zielone wąsy od cebulki. Do tego barszcz czerwony solo :- ). Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: feta-co z niej zrobic? 10.01.05, 15:11 ja ostatnio dodałam do farszu do cannelloni .. wyszło Fusion :) bo i polski serek, i feta i szpinak ale całkiem smaczne to było Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: feta-co z niej zrobic? 10.01.05, 15:21 Droga Marghe, z calym szacunkiem wiem ze spagetti to makaron podobnie jak cale mnostwo roznych makaronow, czasem uzywam skrotow myslowych zeby i gotujacym latwo bylo, no bo raczej nikt nie pomyslal ze chodzi mi o makaron zrobiony z miesa ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: feta-co z niej zrobic? 10.01.05, 15:24 Moniu, to że Ty wiesz to ok, ale moze nie wszyscy wiedzą, bo tego typu kwiatków u nas na forum, i nie tylko, nie tylko .. pełno. no i ktoś mógłby pomyslec ze to taka potrawa :P - spaghetti miesne, tak jak spaghetti bologbnese (he he he) a spaghetti to rodzaj makaroniku, który mozna serwoac z dowolnym sosikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: feta-co z niej zrobic? 10.01.05, 15:24 ps.też z całym szacunkiem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
heidiklum Re: feta-co z niej zrobic? 11.01.05, 21:43 Pasta na kanapki: rozdrobniony ser+przecier pomidorowy+troche oliwy+czosnek+ziola prowansalskie+sol i pieprz Albo ser panierowany, obtoczony w mace z odrobina papryki w proszku, potem w jajku a na koncu w panierce: bulka tarta, platki migdalowe i tymianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: feta-co z niej zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:49 dla leniwych: pokruszyć na frytki, na ziemniaczki z pieca, na zapiekane buraki, do zup - np. pomidorowej, fasolowej. albo zjeść całą - w plastrach. Odpowiedz Link Zgłoś