agnie_szka9 13.01.05, 11:28 proszę o poradę, jakie dodatki strogonowa? na pewno z chrupiącą bułeczką :-) ale czy jakaś surówka do tego pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Qcharzowa Re: jaka surówka do strogonowa? IP: *.ryder.krakow.pl 13.01.05, 13:15 Wydaje mi się, że jak z bułeczką (ja zawsze do tego jeszcze grubo masełkiem zimnym smaruję), to już bez surówki. A jeśli już, to coś z kapusty kiszonej mi się nasuwa - np ze startą marchewką i jabłkiem i do tego chiński sos pikantno- słodki. Albo na przykład ogórki kiszone ze skórką w kostkę, a do tego cebulka w kostkę i trochę oleju. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kinamina Re: jaka surówka do strogonowa? 13.01.05, 13:19 surowka z porow z ogorkiem kiszonym, jablkiem i majonezem Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: jaka surówka do strogonowa? 13.01.05, 13:22 akurat do strogonowa mozesz podac ogorki kwaszone z miodem. Obierasz, kroisz w waskie dlugie paseczki. zalewasz duzą lyzka miodu, mieszasz i juz. Pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: jaka surówka do strogonowa? 13.01.05, 13:27 ogórki kwaszone z miodem?! nie jadłam, więc moze spróbuję:-) dzięki za propozycje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa102 ogorki z miodem IP: 195.41.211.* 13.01.05, 13:50 brzmi baardzo obiecujaco Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: ogorki z miodem 13.01.05, 13:55 Juz to przerabialismy tutaj :-) Nawet kilka osob probowalo i sie potem pozytywnie wypowiadalo :-)) Mozna tez z miodem podawac swieze ogorki w plastrach i koperkiem, a jakze. Ja jeszcze tylko kropie troche cytryna. Ale lepiej poczekac na naprawde dobre ogorki w sezonie. Mozna takze dodac pokruszonych orzechow wloskich do tego (do tych kwaszonych i miodu) - robi sie bardziej sysace. Ale nie tym razem - nie do strogonowa. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: ogorki z miodem 13.01.05, 13:57 na pewno spróbuję. faktycznie przypominam sobie wątek o ogórkach z miodem. zaraz do niego wrócę i poczytam:-) Odpowiedz Link Zgłoś