IP: *.azory.net.pl 19.01.05, 18:46
Nigdy nie robilam ale czas sprobowac.Bardzo prosze o sprawdzone przepisy i
linki do przepisow .Na slodkie i nie tylko.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nobullshit Re: Tarty ! 19.01.05, 20:06
      Na początek:
      tinyurl.com/6khew
      To wypluła forumowa wyszukiwarka po wpisaniu "tarta" i zaznaczeniu "w temacie".
      Możesz jeszcze poszukać "tarty".

• Gość: aga31 Re: Tarty ! IP: *.azory.net.pl 19.01.05, 21:26
        Dzieki grzebalam troche i generalnie z nadzieniem nie bedzie problemu.Ale
        chcialabym skladniki ciasta bo jakos nigdzie nie moge wyszukac.I chodzi mi
        oczywiscie o wasze wyprobowane.Pozdrawiam.
        • Gość: ela.tu-i-tam Re: Tarty ! IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 21:42
          Moj przepis do tarty, robie od przeszlo 20 lat, wyprobowany,
          nawet zdjecia podalam
          www.ccwhois.net/parisvarsovie/ciasto-do-tarty.html

• Gość: aga31 Re: Tarty ! IP: *.azory.net.pl 20.01.05, 10:18
            Bardzo ci dziekuje.Dzis bede zagniatac :) Pozdrowionka.
          • Gość: aga31 Re: Tarty ! IP: *.azory.net.pl 20.01.05, 11:03
            Pomocy!! Gniote to ciasto i gniote i wogole sie kupy nie trzyma.Rozsypuje mi
            sie w rekach jak ja mam to potem rozwalkowac ?? Moze ja cos zle robie ??
            Pomocy !!
            • kwik Re: Tarty ! 20.01.05, 11:11
              jesli gnieciesz pol godziny i nic, to dodaj troche wody, uformuj mala kulke,
              reszta bedzie sie latwo przyczepiala. pozniej wloz do zamrazarki na pol godziny
              (owiniete folia). troche cierpliwosci :)
              • Gość: aga31 Re: Tarty ! IP: *.azory.net.pl 20.01.05, 11:20
                Ok dodam wody.A ten przepis jest dobry wyzej podany ? Bo ja wedlug niego
                robie.Szkoda mi to wywalic Nawet kulki nie moge ulepic bo sie rozpada. :((
                • dziuunia Re: Tarty ! 20.01.05, 11:25
                  Przepis jest dobry tylko ja robię ciasto w takiej kolejności:bardzo zimne masło
                  kroję na małe kawałeczki i rozcieram z mąką na 'piasek' i dopiero wtedy dodaję
                  wodę i ewentualnie jajko,skrapiam woda ciasto po prostu i mieszam widelcem aż
                  bedzie wilgotne.Dopiero wtedy zagniatam kulę.
                  Jeżeli ciasto się rozpada to rozkrusz je i skrop lodowatą wodą,wymieszaj i
                  teraz zagnieć,powinno się zlepić.I nie gnieć ciasta długo bo klucha
                  wyjdzie,ciasto kruche zagniata się najszybciej jak można,nie wolno go wyrabiać
                  długo.
                  • Gość: aga31 Re: Tarty ! IP: *.azory.net.pl 20.01.05, 11:42
                    Jakos zagniotlam .Dolalam wody.A nastepnym razem zrobie tak ja ty
                    (dziuunia) .Mam nadzieje ze z tego mojego cos bedzie :)Dzieki wielkie.
                    • ela.tu-i-tam Re: Tarty ! 20.01.05, 12:11
                      Aga31, ciasto jest kruche, i normalne ze sie kruszy.
                      Mnie tez czasem kruszy sie wiecej, czasem mniej, i ten pomysl z paroma kroplami
                      wody pomaga.
                      Nie trzeba duzo go zagniatac. Po pobycie troche w lodowce pozwoli sie
                      rozwalkowac.
                      • Gość: aga31 Re: Tarty ! IP: *.azory.net.pl 20.01.05, 12:13
                        Mam nadzieje ze sie da:)Dziekuje wam za pomoc :)Teraz juz bede wiedziala co i
                        jak .Nastepnym razem lepiej sobie poradze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka