Gość: poczatkujacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:46 dostalem w prezencie kawalek tego sera- co z nim teraz zrobic? czy to cos jak parmezan do starcia? czy normalnie na deske? pomocy !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: pecorino romano 22.01.05, 16:07 no no i to i anchoiade :-) Ładne podarunki! Pecorino romano to ser owczy twardy, i to chyba najlepszy z pecorino (ale niech się nasze Italiani wypowiedzą!). Traktuj jak dobry parmezan - na deske, na posypke, do zapiekania, do makaronów... mniam. Anchoiade, to pasta-dip z anchois, czosnku i oliwy. Pyszne do pieczywa i jako dip do surowych warzywek w słupkach. Mocna. Najlepsze do starterkow, meze i pogryzek różnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczatkujacy Re: pecorino romano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:11 dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pecorino romano 22.01.05, 16:41 Jasne, ze tak. Jest troche ostrzejszy, ale ja uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Jacku 22.01.05, 17:11 Za nic w świecie nie zgodzę się, że najlepszy - toskańskie i sycylijskie nic a nic mu nie ustępują :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: Jacku 22.01.05, 17:15 Haniu, ja się nie będę upierał w ogóle:-) I tak najlepsze z tej "rodzinki" jest kefalotirigraviera z Krety! (dla mnie):-) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik bez wzgledu na to, ktory lepszy 22.01.05, 20:33 poczatkujacy i tak szczesciarz jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: bez wzgledu na to, ktory lepszy IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 22.01.05, 21:36 giezik napisał: > poczatkujacy i tak szczesciarz jest To prawda. Ja bym wzięła i zeżarła bez głębszej refleksji. Ale pecorino niet... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: pecorino romano IP: *.acn.waw.pl 22.01.05, 21:40 w Bomi jest.. i w Winniczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Padre Re: pecorino romano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:23 W Albercie tyż jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit pecorino w Bomi 22.01.05, 22:31 Raz kupiłam. Ale był taki jakiś... Inaczej go pamiętałam. Odpowiedz Link Zgłoś