Dodaj do ulubionych

Coś dla łasuchów

28.01.05, 14:47
mojegotowanie.onet.pl/15031,180,22,supertemat.html
Obserwuj wątek
    • qcharzowa Re: Coś dla łasuchów 28.01.05, 15:09
      dzięki, podrzucę Mężowi, bo On jest specem od bloku, ale takiego jeszcze nie
      robił.
      • dispell Re: Coś dla łasuchów 28.01.05, 15:12
        No właśnie ciekawy taki jakiś, ale ja nie mam szansy na spróbowanie chociaż o
        zrobienie chyba się pokuszę. Zaś biedne wiecznie odchudzające się koleżanki
        z "fabryki" mojej żońci... ;)
        • qcharzowa Re: Coś dla łasuchów 28.01.05, 15:13
          ano biedne, biedne, a to słodziutkie cudeńko... może zamiast rodzynek, brokuły
          w takim razie ;)
          • dispell Re: Hihiiiiii 28.01.05, 15:17
            Wyobraźnia zadziałała i się mało co nie....piiiiiiiiiiiip.....a gwoli
            wyjaśnienia co z tymi słodkościami: 23 lata temu byłem na weselu kumpla,
            zatrudnili tak szalonego cukiernika, że nie dało rady niczego na słodko zjeść.
            ja się niestety założyłem, że to wykonam i to w sporej ilości (tort). Nadal mam
            słodkowstręt - ale piekę i robię, z obrzydzeniem potem patrząc na jedzących to
            gości... ;)
            • qcharzowa Re: Hihiiiiii 28.01.05, 15:28
              Powinieneś teraz odnaleźć tego cukiernika i prosić o odszkodowanie, z takim
              bólem na całe życie Cię zostawił... Wyobrażam sobie Twoją minę przy patrzeniu,
              jak inni wsuwają pyszności, a bita śmietana wypływa im między palcami, a
              czekolada kapie na stół. Z drugiej strony lepiej, że wolisz na przykład
              greckie, zdrowe jedzonko niż wysokokaloryczne puste słodycze.

Właśnie w Grecji (Kreta) zajadaliśmy się z Męzem sałatką z krewetkami (były w
              niej też pomidory, świeży ogórek, sałata w stylu lodowej), ale cały smak
              opierał się na sosie - koloru pomarańczowego, majonezowy, przepyszny. Nie mogę
              niestety namierzyć go nigdzie w sklepach, dlatego jak najdzie mnie na sałatkę,
              używam Tysiąca Wysp, tyle że to nie to samo. Może wiesz co to za sosisko tak
              wbiło nam się w głowy?
              • dispell Re: Spróbuj 28.01.05, 15:34
                sos zrobić w domu wg tego przepisu rezygnując ze śliwek (zamiast daj oliwki) i
                zastępując paprykę marynowaną świeżą, czerwoną:
                www.gotowanie.wkl.pl/przepis2752.html
                • qcharzowa Re: Spróbuj 28.01.05, 15:41
                  dzięki serdeczne. Może wróci tamten smak... chociaż to pewnie i cały grecki
                  klimat sprawiał, że smakowało aż tak bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka