dispell 28.01.05, 14:47 mojegotowanie.onet.pl/15031,180,22,supertemat.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qcharzowa Re: Coś dla łasuchów 28.01.05, 15:09 dzięki, podrzucę Mężowi, bo On jest specem od bloku, ale takiego jeszcze nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Coś dla łasuchów 28.01.05, 15:12 No właśnie ciekawy taki jakiś, ale ja nie mam szansy na spróbowanie chociaż o zrobienie chyba się pokuszę. Zaś biedne wiecznie odchudzające się koleżanki z "fabryki" mojej żońci... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: Coś dla łasuchów 28.01.05, 15:13 ano biedne, biedne, a to słodziutkie cudeńko... może zamiast rodzynek, brokuły w takim razie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Hihiiiiii 28.01.05, 15:17 Wyobraźnia zadziałała i się mało co nie....piiiiiiiiiiiip.....a gwoli wyjaśnienia co z tymi słodkościami: 23 lata temu byłem na weselu kumpla, zatrudnili tak szalonego cukiernika, że nie dało rady niczego na słodko zjeść. ja się niestety założyłem, że to wykonam i to w sporej ilości (tort). Nadal mam słodkowstręt - ale piekę i robię, z obrzydzeniem potem patrząc na jedzących to gości... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: Hihiiiiii 28.01.05, 15:28 Powinieneś teraz odnaleźć tego cukiernika i prosić o odszkodowanie, z takim bólem na całe życie Cię zostawił... Wyobrażam sobie Twoją minę przy patrzeniu, jak inni wsuwają pyszności, a bita śmietana wypływa im między palcami, a czekolada kapie na stół. Z drugiej strony lepiej, że wolisz na przykład greckie, zdrowe jedzonko niż wysokokaloryczne puste słodycze. Właśnie w Grecji (Kreta) zajadaliśmy się z Męzem sałatką z krewetkami (były w niej też pomidory, świeży ogórek, sałata w stylu lodowej), ale cały smak opierał się na sosie - koloru pomarańczowego, majonezowy, przepyszny. Nie mogę niestety namierzyć go nigdzie w sklepach, dlatego jak najdzie mnie na sałatkę, używam Tysiąca Wysp, tyle że to nie to samo. Może wiesz co to za sosisko tak wbiło nam się w głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Spróbuj 28.01.05, 15:34 sos zrobić w domu wg tego przepisu rezygnując ze śliwek (zamiast daj oliwki) i zastępując paprykę marynowaną świeżą, czerwoną: www.gotowanie.wkl.pl/przepis2752.html Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: Spróbuj 28.01.05, 15:41 dzięki serdeczne. Może wróci tamten smak... chociaż to pewnie i cały grecki klimat sprawiał, że smakowało aż tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś