Dodaj do ulubionych

co jesc podczas mdlosci w ciazy?

04.02.05, 17:18
jak mdli to musze jesc i koniec. odrzuca mnie pieczywo i najczesciej gotowane
miesko.
tyle kobiet tu pisze.... co jadlyscie w ciazy? zeby bylo dosc zdrowo i
odganialo te przeklete mdlosci?
Obserwuj wątek
    • ewabart Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 17:39
      dokladnie juz nie pamietam ale raczej wszystko lekkie, gdyz potem sama wiesz
      jakie sa trudnosci, ja mialam zawsze na wieczor, wiec jedynie pilam ciepla
      przegotowana wode z sokiem malinowym w strasznych ilosciach,
      fajne te czasy, teraz karmie piersia i tez za duzo nie moge
      pozdrawiam i zycze wytrwaloisci
      Ewa
    • Gość: Aga Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: 195.43.174.* 04.02.05, 17:40
      Ja na mdlosci popijalam herbatke imbirowa.
    • tekisk Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 17:45
      Musisz cierpliwie przetrzymać ten trudny okres mdłości .
      Twój organizm sam Ci podpowie , co możesz , a czego nie możesz jeść .
      Jedz to , na co masz ochotę i unikaj tego co czujesz , że jes Ci po tym źle .
      W moim przypadku , do połowy ciąży , też nie mogłam jeść mięsa i kiełbas .
      Jabłek też nie mogłam jeść . Za to mleka , mogłam wypijać hektolitry .
      Wszystko minęło po połowie .

Życzę Ci dużo cierpliwości , wytrwałości i zdrowia .
    • Gość: marghe_72 Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: *.acn.waw.pl 04.02.05, 18:12
      Cały dzien cos pogryzałam
      orzeszki, slonecznika, morele, paluszki itp.. potem sięgnełem po niemowlęce
      desery owocowe :)))) w słoikach
    • wsuwka1 Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 18:14
      Teksik ma rację. Twój organizm sam Ci podpowie, co możesz zjeść. Chyba z każdą
      z nas jest inaczej. Mi np. nieoczekiwanie i totalnie odrzuciło kawę (w sumie to
      dobrze), ale już od połowy ciąży mogę pić znowu tylko o połowę mniej - sam
      organizm mi tak podpowiada. I baaardzo smakowała mi owsianka :O)
      • Gość: Cynamoon Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: *.it-net.pl 04.02.05, 18:22
        Ja wlasciwie nie mialam mdlosci, ale wiem, ze swietnie robi na nie imbir. Moje
        kolezanki ktore na mdlosci cierpialy pikaly sobie imbirowe ciasteczka i
        podgrzyaly ciagle.
        I rzeczywiscie, nalezy sluchac organizmu, chociaz czasem dziwne zzeczy
        podpowiada :-) Mnie w ciazy ciagnelo do frytek z mcdonalda, ktorego zawsze
        omijalam i omijam z daleka.
    • goonia Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 18:40
      ja nosilam ze soba paczke krakersow i puszke Ice tea - na mdlosci bardzo mi
      pomagalo, jadlam oczywiscie inne rzeczy na glowne posilki - lekko, nie mieso,
      jogurty z roznymi dodatkami, ale krakersy byly niezawodne:)
    • Gość: apa Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: *.azylnet.com / *.com 04.02.05, 21:13
      Zgadzam sie z tym, ze kazda ciaza jest inna i mdlosci tez. Mnie ni pomagala herbatka imbirowa - wrecz przeciwnie! Mdlilo mnie samo otwieranie lodowki, kawa (ktora wczesniej uwielbialam), czerwona papryka... Pozeralam za to bez problemu duze ilosci bialego sera, na prawde ogromne :). Cale szczescie mdlosci minely chyba w 4 m-cu i wrocil apetyt na wszystko. Nie przejmuj sie, nawet jesli mdlosci utrzymaja sie cala ciaze (tak tez bywa), to tylko dziewiec miesiecy ;)!
      Pozdrawiam!
    • jswm Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 21:31
      ja też słyszałam, że pomagają krakersy i coca cola ale chociaż 4 razy miałam
      szansę to wypróbować to mdłości jakoś mnie omijały :)
    • mopek1 Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 22:23
      miałam GIGANTYCZNE mdłości, czasami cały dzień nic nie jadłam, bo nie mogłam
      patrzeć na jedzenie! Ale zwykle mnie nagle "napadało" i wiedziałam co musze
      zjeść! Raz pamiętam ok 22 po ciężkim dniu doznałam olśnienia i zjadłam kubek
      śmietany 22% - mi przeszło, ale mąż jak to zobaczył dostał mdłości...
      A innego dnia postanowiłam zakończyć sprawę męczących dolegliwości i poprostu w
      małoelegancki sposób ulzyć sobie w toalecie. Pomyślałam sobie, że jak zjem
      puszkę filetów anchev-coś-tam(sorki, ale ten właściwy język jest mi obcy) to na
      pewno szybko tam pobiegnę - jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się, że mi
      po tych rybkach przeszło! Poza tymi anegdotycznymi już u mnie w rodzinie
      historiami - pomagały mi banany, kefir i migdały :-)
    • Gość: KarolaDeluxe/kags Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: *.futuro.pl 04.02.05, 22:40
      Mnie nie meczyly zbyt dlugo nudnosci, a jak byly to raczej wieczorem. Robilam
      sobie wtedy "drinka" z... AMOLu, 10 kropli na pol szklanki cieplej wody ;).
      Moja znajoma wypijala dosyc spore ilosci kropli mietowych lub zoladkowych ;).

Odzywialam sie normalnie, nie wpadalam w panike - sery plesniowe, anchois czy
      tez wedzone ryby, sok jablkowy... Jedynym realnym zagrozeniem bylo jak dla
      mmnie spozywanie tatara (czyli surowego miesa).

Imbirowa herbatka - nie bardzo, ale tak jak pisaly poprzedniczki kazda reaguje
      inaczej. Pozniej apetytem, dodam NADMIERNYM ;) tez mozna sie martwic. Mam taka
      serie zdjec na kilka dni przed porodem jak opylam sloik Snickersa...

Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka :).
      K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka