pimpek_sadelko 04.02.05, 17:18 jak mdli to musze jesc i koniec. odrzuca mnie pieczywo i najczesciej gotowane miesko. tyle kobiet tu pisze.... co jadlyscie w ciazy? zeby bylo dosc zdrowo i odganialo te przeklete mdlosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewabart Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 17:39 dokladnie juz nie pamietam ale raczej wszystko lekkie, gdyz potem sama wiesz jakie sa trudnosci, ja mialam zawsze na wieczor, wiec jedynie pilam ciepla przegotowana wode z sokiem malinowym w strasznych ilosciach, fajne te czasy, teraz karmie piersia i tez za duzo nie moge pozdrawiam i zycze wytrwaloisci Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: 195.43.174.* 04.02.05, 17:40 Ja na mdlosci popijalam herbatke imbirowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 17:45 Musisz cierpliwie przetrzymać ten trudny okres mdłości . Twój organizm sam Ci podpowie , co możesz , a czego nie możesz jeść . Jedz to , na co masz ochotę i unikaj tego co czujesz , że jes Ci po tym źle . W moim przypadku , do połowy ciąży , też nie mogłam jeść mięsa i kiełbas . Jabłek też nie mogłam jeść . Za to mleka , mogłam wypijać hektolitry . Wszystko minęło po połowie . Życzę Ci dużo cierpliwości , wytrwałości i zdrowia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: *.acn.waw.pl 04.02.05, 18:12 Cały dzien cos pogryzałam orzeszki, slonecznika, morele, paluszki itp.. potem sięgnełem po niemowlęce desery owocowe :)))) w słoikach Odpowiedz Link Zgłoś
wsuwka1 Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 18:14 Teksik ma rację. Twój organizm sam Ci podpowie, co możesz zjeść. Chyba z każdą z nas jest inaczej. Mi np. nieoczekiwanie i totalnie odrzuciło kawę (w sumie to dobrze), ale już od połowy ciąży mogę pić znowu tylko o połowę mniej - sam organizm mi tak podpowiada. I baaardzo smakowała mi owsianka :O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: *.it-net.pl 04.02.05, 18:22 Ja wlasciwie nie mialam mdlosci, ale wiem, ze swietnie robi na nie imbir. Moje kolezanki ktore na mdlosci cierpialy pikaly sobie imbirowe ciasteczka i podgrzyaly ciagle. I rzeczywiscie, nalezy sluchac organizmu, chociaz czasem dziwne zzeczy podpowiada :-) Mnie w ciazy ciagnelo do frytek z mcdonalda, ktorego zawsze omijalam i omijam z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
goonia Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 18:40 ja nosilam ze soba paczke krakersow i puszke Ice tea - na mdlosci bardzo mi pomagalo, jadlam oczywiscie inne rzeczy na glowne posilki - lekko, nie mieso, jogurty z roznymi dodatkami, ale krakersy byly niezawodne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apa Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: *.azylnet.com / *.com 04.02.05, 21:13 Zgadzam sie z tym, ze kazda ciaza jest inna i mdlosci tez. Mnie ni pomagala herbatka imbirowa - wrecz przeciwnie! Mdlilo mnie samo otwieranie lodowki, kawa (ktora wczesniej uwielbialam), czerwona papryka... Pozeralam za to bez problemu duze ilosci bialego sera, na prawde ogromne :). Cale szczescie mdlosci minely chyba w 4 m-cu i wrocil apetyt na wszystko. Nie przejmuj sie, nawet jesli mdlosci utrzymaja sie cala ciaze (tak tez bywa), to tylko dziewiec miesiecy ;)! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 21:31 ja też słyszałam, że pomagają krakersy i coca cola ale chociaż 4 razy miałam szansę to wypróbować to mdłości jakoś mnie omijały :) Odpowiedz Link Zgłoś
mopek1 Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? 04.02.05, 22:23 miałam GIGANTYCZNE mdłości, czasami cały dzień nic nie jadłam, bo nie mogłam patrzeć na jedzenie! Ale zwykle mnie nagle "napadało" i wiedziałam co musze zjeść! Raz pamiętam ok 22 po ciężkim dniu doznałam olśnienia i zjadłam kubek śmietany 22% - mi przeszło, ale mąż jak to zobaczył dostał mdłości... A innego dnia postanowiłam zakończyć sprawę męczących dolegliwości i poprostu w małoelegancki sposób ulzyć sobie w toalecie. Pomyślałam sobie, że jak zjem puszkę filetów anchev-coś-tam(sorki, ale ten właściwy język jest mi obcy) to na pewno szybko tam pobiegnę - jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się, że mi po tych rybkach przeszło! Poza tymi anegdotycznymi już u mnie w rodzinie historiami - pomagały mi banany, kefir i migdały :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolaDeluxe/kags Re: co jesc podczas mdlosci w ciazy? IP: *.futuro.pl 04.02.05, 22:40 Mnie nie meczyly zbyt dlugo nudnosci, a jak byly to raczej wieczorem. Robilam sobie wtedy "drinka" z... AMOLu, 10 kropli na pol szklanki cieplej wody ;). Moja znajoma wypijala dosyc spore ilosci kropli mietowych lub zoladkowych ;). Odzywialam sie normalnie, nie wpadalam w panike - sery plesniowe, anchois czy tez wedzone ryby, sok jablkowy... Jedynym realnym zagrozeniem bylo jak dla mmnie spozywanie tatara (czyli surowego miesa). Imbirowa herbatka - nie bardzo, ale tak jak pisaly poprzedniczki kazda reaguje inaczej. Pozniej apetytem, dodam NADMIERNYM ;) tez mozna sie martwic. Mam taka serie zdjec na kilka dni przed porodem jak opylam sloik Snickersa... Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka :). K. Odpowiedz Link Zgłoś