Gość: angie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:28 Widziałam dziś taką w sklepie,produkcji naszej. Czy ktos może uzywał już w kuchni(np. do marynowania) i z jakim efektem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: wódka imbirowa 10.02.05, 14:31 a to ciekawe... jaka wytwórnia proponuje nam taki wynalazek? oj, takie mięsko grilowe tym potraktować, może być smacznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
reni_b Re: wódka imbirowa 10.02.05, 14:43 No właśnie angie, jaka firma produkuje tę wódkę? Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: wódka imbirowa 10.02.05, 14:44 Ma nawet nieglupia etykiete na butelce i butelka taka nietypowa i jest tania, ale tez chodze kolo tej wodki i chodze i hmmm jak do mieska to moze kupie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
reni_b Re: wódka imbirowa 10.02.05, 14:46 Niedawno kupiłam żurawinówkę Konesera i się strasznie rozczarowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: wódka imbirowa 10.02.05, 14:49 Moze i ta imbirowa tez jest Konesera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: wódka imbirowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:55 polmos któryś, dokładnie nie pytałam 21zł za 0,5-butelka stylizowana na chińską:)są i mniejsze pojemnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: wódka imbirowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:45 A czy podobnego efektu nie uzyska sie wrzucajac kawalki swiezego imbiru do wodki/spirytusu? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot ale w wypadku 10.02.05, 14:49 wódki, można przetestować bezpośrednio przed wlanie, czy wódeczka aby nie kwaskowa ;))) a tak co, mam zagryźć sirytus kawałkiem imbiru ? ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: wódka imbirowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:56 trzeba by odczekać ,zeby naciagnęło,niewiadomo ile Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: wódka imbirowa 10.02.05, 14:57 jesli chodzi ci o nalewke indyjska o smaku imbirowym to i owszem, uzywalam ja do picia kilka ray. Nawet smaczna, na pograniczu likieru i nalewki ziolowej. Mysle, ze nadaje sie do marynowania miesa, tylko zaznaczam: dosc slodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: wódka imbirowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:59 chyba nie nalewka.Na etykiecie " wódka imbirowa" Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: wódka imbirowa 10.02.05, 15:11 czy ta slodka byla w takiej butelce: www.polmos.bialystok.pl/a/glowna2.html (produkty: imbirowa) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: wódka imbirowa 10.02.05, 18:18 to jest dokladnie ta o ktorej pisalam. Jest napisane na niej wodka, ale to dosc gesty i slodki alkohol, a nie wodka czysta z posmakiem imbiru w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: wódka imbirowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:39 owszem dodawałem do wołowiny kupionej u stokłosy była niezbyt młoda dlatego do duszenia dodałem dwa kieliszki tej wódki chciałem sprawdzić efekt. uduszone mięso było miękkie ale to sprawi każdy inny alkohol dodany w odpowiedniej ilości.co do smaku to wolałbym dodać trochę śwoeżego posiekanego imbiru,ma większy aromat i wyrażniejszy smak. a twardej wołowinie i tak już w smaku nic nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
pulpcik Re: wódka imbirowa 10.02.05, 20:53 nie wiem jak do marynowania, ale drink - imbirówka+tonic był bardzo dobry :) Odpowiedz Link Zgłoś