Dodaj do ulubionych

do Dziuuni, giezika i jacka1f

14.02.05, 22:21
Uwielbiam ! I czytać o waszych wyczynach i oglądać je w galerii też ! Całe
szczęście nie moge próbować bo źle by się to dla mnie skończyło, oj źle...

Zazdroszczę nieustającego zapału, niezmiennie podziwiam Wasze umiejętności
kulinarne i fantazję !

Serdecznie pozdrawiam,
euna
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: do Dziuuni, giezika i jacka1f 14.02.05, 22:33
      Dziękuję za uznanie :)I również pozdrawiam :)
    • euna Re: do Dziuuni, giezika i jacka1f 14.02.05, 22:59
      i jeszcze w swoich zachwytach, gratulacjach, podziękowaniach i pozdrowieniach
      bezczelnie pominęłam dispell... A też nieodmiennie...

euna
      • Gość: piecyk gazowy Re: do Dziuuni, giezika i jacka1f IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.02.05, 23:40
        Dziuunia rocks! :-DDD
        • jacek1f Dziuuunia ruls! :-) n/t 15.02.05, 00:02
          • Gość: tarta hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 08:41
            Ja sie rowniez zgadzam ze ich potrawy w galerii wyglądają super ale
            kilkakrotnie prosiłam o przepisy i nic z tego.
            • mwookash Wiesz, nie trzeba ich prosić 15.02.05, 08:56
              bo przepisy są tam regułą jako dodatek do zdjęć. Czyli coś ci się pomyliło?
              • Gość: tarta Re: Wiesz, nie trzeba ich prosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:54
                Nic mi się nie pomyliło.Chciałam kilkakrotnie przepisy np. na torty i albo mnie
                olano albo odpowiedziano zebym sobie upiekła biszkopt i przełożyła kremem
                maślanym których jest pełno w necie.Jacek jest ok.Pomaga, doradza i podaje
                przepisy jeśli się go o to poprosi ale Dziunia niestety nie.Podaje przepisy
                innych, od innych wyciąga a jeśli się poprosi o jej receptury udaje że tego nie
                widzi albo podaje zastępcze nie na potrawy ze swojej galerii.
                • dziuunia uuuu koleżanko 15.02.05, 10:01
                  to pojechałaś teraz.Ja bardzo proszę o podlinkowanie wątków w ktorych prosiłaś
                  o przepisy i wtedy podyskutujemy,ok?
                  Jak na razie wyszukiwarka wypluła 2,słownie dwa posty podpisane
                  nickiem 'tarta',proszę bardzo:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11664205&a=11668809
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11664205&a=11706857
                  W dodatku z zupełnie innym IP,zadziwiające,nieprawdaż?
                  • mwookash Chyba trzeba skończyć 15.02.05, 10:05
                    udowadnianie, że nie jest się wielbłądem, ostatnio robi się popularne. Trzeba
                    chyba rzucić argumentem i uciąć dyskusję. Nie ma co się męczyć. Pozdrawiam
                    dziuniu :-)
                    • vanella Re: Chyba trzeba skończyć 15.02.05, 10:18
                      Dziuunia, twoje smakołyki śliczne chyba nie dla troli są?
    • euna no i proszę... 15.02.05, 15:50
      chciałam żeby było miło i życzliwie. nawet do głowy mi nie przyszło że
      sprowokuję przykrości. ot, taka nauczka dla naiwnej

pozdrawiam wszystkich,
      euna
      • Gość: tarta Re: no i proszę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 15:18
        Super.Nie jestem żadnym trollem ani prowokatorką.2 miesiące temu prosiłam o
        przepis na 2 torty z galerii na onecie.Dostałam link.Myślałam ze do przepisu
        ale to były komentarze na temat jak wspaniale wyglądają Twoje torty.Kiedy
        spytałam się o przepis powiedziałaś żebym upiekła biszkopt i zrobiła dowolny
        krem maślany.Nie tylko ja mam takie zdanie.
    • Gość: Marta-tarta Re: do Dziuuni, giezika i jacka1f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:04

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16045417&v=2&s=0
      "Przepisów dokładnych nie mam-patrz któryś z postów wyżej,tam się tłumaczę-poza
      tym i tak podstawą moich tortów jest przeważnie biszkopt+krem maślany,a na to
      przepisy znajdziesz na forum i gdzie indziej.Mogę podac jedynie dokładny
      przepis na półkulę czyli Charlotte Russe."
    • jswm Re: Wybacz Dziuuni. 16.02.05, 16:10
      ciekawe co wy chcecie osiągnąć...?
    • nobullshit O matko, i córko, i wszyscy święci 16.02.05, 16:14
      Dziuunia należy do najbardziej uczynnych osob na tym forum.
      Podaje przepisy. Osobiście zmiejsza zdjęcia do Galerii, jeśli ktoś
      sprawny komputerowo inaczej sam nie potrafi. Że nie wspomne o poradach
      komputerowych, wyszukiwaniu mp3 na żądanie i masie innych "usług",
      łącznie z wysyłką kotów na zamówienie.

Nigdy się Wam nie zdarzyło odpisać komuś na prośbę o przepis - nie mogę Ci
      podać dokładnie, robię to na oko / pod wpływem natchnienia / raz tak raz tak?

Chyba się wkurzyłam.
      • mwookash To zapraszam na czat? 16.02.05, 16:22

• jswm który? 16.02.05, 16:25
          • mwookash Pokój kuchnia 16.02.05, 16:30

• jswm Re: Pokój kuchnia 16.02.05, 16:34
              ja go nie widze
              • mwookash Wejdź na PKS i na górze jest wejście 16.02.05, 16:36

• hania55 Re: O matko, i córko, i wszyscy święci 16.02.05, 16:59
        Ano. Krew człowieka zalewa.
        • monia_77 Re: O matko, i córko, i wszyscy święci 16.02.05, 17:07
          Sorki ze sie po blondynkowemu zapytam, ale co to jest ten PKS?
          • hania55 Re: O matko, i córko, i wszyscy święci 16.02.05, 17:12
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23929
        • emka_1 Re: O matko, i córko, i wszyscy święci 16.02.05, 17:20
          no chciałaś coś na podniesienie ciśnienia:(
          dziuunia wredna jest, sama tortów nie piecze - no bo kto fachowy taką radę by
          dał - biszkoptowe krążki przełozyć masą maślaną. trzeba przeciez powiedziec -
          wszystko co do miligrama i mikrosekundy, znając rodzaj piekarnika,zawartośc
          cudzego portfela, by nie narazić na przykrość, doceniając cudze upodobania co
          do kolorystyki zastawy, preferencji smakowych, zwyczajów domowych itd.

niektórym sie niestety w głowach poprzewracało:( uważają, że niektórzy
          forumowicze są służbą bezpłatną, ale za to zawsze zobowiązaną do świadczenia
          usług, przy tym jeszcze nie powinni udzialać się na żadnych innych forach, bo
          zdradzają fk.

jeśli nie potrafi się samodzielnie znaleźć przepisu na biszkopt za pomocą
          wyszukiwarki, to pretensje należy mieć do siebie, nie dziuuni. mnie odpowiedź
          dziuuni zupełnie wystarcza, rozumiem słowo biszkopt, masa maślana też jest
          znanym pojęciem. forma odpowiedzi nie była w żadnym stopniu niegrzeczna.

• Gość: Marta-tarta Re: O matko, i córko, i wszyscy święci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 17:24
            Spox.To po co w takim razie zamieszcza posty " juz sa zdjecia moich wypiekow
            itp." a pozniej nie chce podac przepisow.
            • hania55 Re: O matko, i córko, i wszyscy święci 16.02.05, 17:28
              Przecież Ci powiedziała, jak je robi! Nie potrafisz wpisać w wyszukiwarkę
              słowa "biszkopt" i "masa maślana"?
            • emka_1 Re: O matko, i córko, i wszyscy święci 16.02.05, 17:35
              po pierwsze jak sama napisałaś - podała (przepraszam haniu za powtarzanie:),
              poza tym to forum jest także dla tych, którzy rozumieją i umieją, a są ciekawi
              dziuuniowych wypieków, bo wyjątkowej urody są .
              • hania55 A jeśli 16.02.05, 17:38
                Naprawdę nie rozumiałaś i nie umiałaś, można było powiedzieć, nie wiem, nie
                umiem, nie rozumiem, proszę wytłumacz mi krok po kroku, zamiast robić taki
                cyrk.
            • barba50 Re: O matko, i córko, i wszyscy święci 16.02.05, 17:40
              A ja chciałabym wiedzieć z kim mam do czynienia. Byłoby chyba w dobrym tonie
              zalogować się i pisać pod własnym nickiem, szczególnie kiedy masz zastrzeżenia
              do osób piszących od bardzo dawna, zawsze zalogowanych.

--Ksika moja mała
              • hania55 Re: O matko, i córko, i wszyscy święci 16.02.05, 17:42
                barba50 napisała:

> Byłoby chyba w dobrym tonie
                > zalogować się i pisać pod własnym nickiem,

Barbo, a co jeśli tych nicków jest więcej niż jeden i każdy własny? Ot, zagadka
                z pogranicza filozofii bytu.
            • dziuunia do trolla 16.02.05, 17:46
              Gość portalu: Marta-tarta napisał(a):

> Spox.To po co w takim razie zamieszcza posty " juz sa zdjecia moich wypiekow
              > itp." a pozniej nie chce podac przepisow.

Wiesz,no złośliwa wyjątkowo jestem po prostu.Zdjęcia pokazuję,mało tego ja się
              nimi NAPAWAM i CHWALĘ po to żeby później takie trolle jak ty miały co robić
              cały dzień na FK.I przepis na ciasto chałwowe jeszcze chciałam wyciagnąć od
              Ciebie?Dziękuję,nie trzeba,poradzę sobie,nie musisz się wysilać,naprawdę.
              Co do przepisu na torty to proponuję jeszcze raz przejrzeć wątek do którego
              link podałaś i przeczytać moje odpowiedzi ze zrozumieniem,a jeżeli nie wiesz co
              to jest masa maslana i biszkopt to proponuję zapytać na nowym forum
              pt.Pogotowie kuchenne:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25981 tam na pewno ci odpowiedzą,a
              może sama/sam sobie odpowiesz?
              Jak dla mnie to EOT,i tak jak na trolla to łagodnie cię potraktowałam :P
    • Gość: baba Re: do Dziuuni, giezika i jacka1f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 00:14
      wiek mam stosowny. do setki bliżej jak dalej. często tu zaglądam i czegoś się
      jeszcze nauczyłam. dzięki wielkie. nie marnujcie czasu na takie dyskusje.proszę
      i pozdrawiam wszystkich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka