Gość: Ania IP: 217.8.186.* 28.02.05, 09:37 jak go przyrzadzić? Ta ryba jest z głowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: swiezy pstrąg 28.02.05, 09:57 Jak najprosciej, jesli swiezy:-) Nasmaruj pstraga (zewnatrz i wenatrz) sola i koperkiem i cytryną, zostaw w lodowce na 2-3 godziny. Potem wsadz go w folię alu, posyp wiórkami masła i upiecz - 15-20 min. Piec na 180st, na 5 min przed koncem odwin folie, to ladnie sie przybrazowi. Albo w rzuc w wyszukiwarke w "temat" i przebieraj w wielu fajnych przepisach. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: swiezy pstrąg 28.02.05, 11:07 mnie najbardziej smakuje pstrąg "z patelni" - do środka pstrąga włożyć sienkie półplasterki cytryny, natkę, wiórki masła, na patelni rozgrzać masło, smażyć rybę z obydwóch stron Odpowiedz Link Zgłoś
abm22 Re: swiezy pstrąg 04.03.05, 10:18 Jak się utnie głowę to ości będą odstawać od miesa. Smaży się w całości ja nawet nie skrobię bo łuski przy smażeniu się rozpuszczają i jest super chrupiąca skórka. Te rady powiedział mi pewien hodowca pstrągów. Odpowiedz Link Zgłoś