e_r_i_n 08.03.05, 17:13 Istnieje takie danie - placek ziemniaczany z miesnym farszem. I teraz pytanie - czy ma ktos przepis na ten farsz? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narcyza5 Re: Placek po cygańsku 08.03.05, 18:12 co kuchnia, to własna wariacja na temat. Na temat gulaszu. Z wołowiny, wieprzowiny, nawet kurczaka. Z marchewką, papryką, cukinią, fasolką szparagową, zielonym groszkiem. No i z cebulą oczywiście. Czy może chodzi Ci o coś w stylu cepelinów? Do nich jest farsz taki, jak mięso na kotlety mielone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariacje Re: Placek po cygańsku IP: 217.76.32.* 08.03.05, 18:16 www.gotowanie.wkl.pl/przepis_kom31.html i jeden z wielu: www.gotowanie.wkl.pl/przepis31.html?PHPSESSID=b39040a45da5da9f9287288f732b2ffc Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Placek po cygańsku 08.03.05, 18:29 No ja własnie zrobiłam 'wariację' z gulaszu - z papryką i dużą ilościa cebuli, przyprawione papryką słodką i ostrą. Wyszło niezle. Ale jednak nie do konca to (zdaniem mojego meza, na ktorego zyczenie to danie powstalo) :) I nie chodzi o cepeliny (w robieniu ktorych mistrzem jest moj tata :) ), tylko o usmazony placek ziemniaczany (duzy), zlozony na pol, wlasnie z nadzieniem miesnym. Odpowiedz Link Zgłoś