barbarella10 17.04.05, 20:57 W przyszla niedziele córka ma urodziny.Zaprosila kilka kolezanek. Upieke tort,jeszcze nie wiem jaki...i na tym koncza sie moje pomysly:((( Moze razem cos wymyslimy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbamamaa Re: urodziny 13-latki 17.04.05, 21:34 Zajrzyj do Galerii Potraw. Tam jest kilka (kilkanaście?) fajnych tortów z przepisem, opisem wykonania i zdjęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
toska.a Re: urodziny 13-latki 17.04.05, 22:13 Ja mam 13 lat i na urodzinach chciałabym np. pizze łatwo zrobić i tanio jak chcesz to dam ci przepis na ciasto a na wierzch to co masz. Oczywiście koreczki i kolorowe kanapki koleżanka miała na urodzinach i w piątke 3 talerz duże zjadłyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
toska.a Re: urodziny 13-latki 17.04.05, 22:28 I jeszcze jak chcesz to jutro ci podam ci przepis na sprawdzone babeczki półfrancuskie z musem jabłkowym i kremem. Jeszcze prostsze i tańsze od pizzy a całej rodzince smakowało. Wyszło mi 40 sztuk i 4 godziny poracy. Niezniechęcaj się efekt super, tyle to trwało bo miałam tylko 10 foremek na babeczki. Jak chcesz przepis to napisz. pozdrowiena Odpowiedz Link Zgłoś
floury Re: urodziny 13-latki 18.04.05, 06:43 Poproszę o przepis na te babeczki. Brzmią interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dethy Re: urodziny 13-latki IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.04.05, 15:21 Moj syn ma 13 lat.Na jego urodziny zaserwowalam oprocz torta,hamburgery,pizze,lody,salatke owocowa i chipsy.Nie pozwalam moim dzieciom jesc chipsow,ale szn prosil,ze choc w tym dniu moglabym zrobic wyjatek. Dzieci ,a raczej mlodziez byli zadowoleni z imprezy.Jak potrzebujesz jakies przepisy,to pisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
toska.a Re: urodziny 13-latki 18.04.05, 15:55 Podaje przepis na babeczki Składniki: 2szklanki mąki, 20 dag. margaryny, 2/3 szklanki wody Krem: 1 jajko, 5 łyżek śmietany,5-8 łyżek cukru, cukier waniliowy mus jabłkowy Sposób wykonania: Margarynę posiekać z mąką, dodać wodę i bardzo szybko zarobić ciasto. Schłodzić je w lodówce rozwałkować na placek grubości 1/2 cm. Wylepić nim foremki. Ułożyć na blasze. Do każdej nałożyć mus, wlać2-3 łyżki kremu. Krem: Ubić pianę z białka, usztywniając cukrem, dokładnie wymieszać z żółtkiem i śmietaną( ja zrobiłam ze słodką śmietanką tortową). Babeczki piec w bardzo gorącym piekarniku 15-20min. Można zrobić chyba z innymi owocami. Przepis jest z jakięś strony internetowej. Prosze podajcie jakieś swoje ulubione przepisy na babeczki Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
barbarella10 Re: urodziny 13-latki 21.04.05, 22:31 Dziekuje bardzo. Juz wiem:))) Tort i na pewno babeczki.Mini-pizze,koreczki,kanapki na krakersach ,lody,owoce i chipsy. Nie wiedzialam co jest na ,,czasie,,u nastolatek. Corka zajeta probami w kolku teatralnym nie ma glowy do spraw kulinarnych. Jeszcze raz dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś