Gość: mati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:10 Napiszcie czy używacie tych smarowideł a jeśli tak to ,które są najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nxo Re: margaryny do smarowania 29.04.05, 09:56 Ja używam Flory. Mojemu ojcu po operacji by-passów kardiolog zalecił przejść całkowicie na Florę albo jeszcze jedną nazwę podał, ale nie pamiętam. Od tej pory cała rodzina je Florę, przyzwyczaiłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: margaryny do smarowania IP: *.access.telenet.be 29.04.05, 10:35 Najlepiej nie smarowac zadna margaryna a jesli juz to twarozkiem , serkiem topionym , majonezem zalezy z czym kanapka Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: margaryny do smarowania 29.04.05, 10:38 nie pomogę nie uzywam zadnych margaryn Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: margaryny do smarowania 29.04.05, 11:40 Smarowanie chleba to jeden z polskich zwyczajow, ktore chetnie i szybko porzucilam we Wloszech. Niepotrzebne kalorie i niepotrzebny tluszcz zwierzecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duraj Re: margaryny do smarowania IP: *.crowley.pl 08.05.05, 13:24 margaryna to tłuszcz zwierzęcy, ciekawe odkrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid31 Re: margaryny do smarowania IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 12:24 najlepsze do smarowania, jak już ktoś smaruje, jest masło, pełne mleczne masło, bez dodatku olejów roślinnych, np. masło gostyńskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysoka Re: margaryny do smarowania IP: 80.51.245.* 29.04.05, 15:22 No tak, pyta się człowiek o margarynę, a dowiaduje o zaletach masła albo zaniechania smaru do pieczywa, bardzo go to satysfakcjonuje zapewne. Sami ortodoksi się odezwali, można by przypuszczać, że nikt nie tyka margaryny... Ja od pewnego czasu w pracy smaruję sobie bułki delmą extra z masłem. Jest bardzo smaczna, o czym się przekonałam zlizując spory kawałek z paluchów. Zaczęły mnie irytować łamańce z masłem, które najpierw musiało zmięknać, potem się mazało w papierku, końcówka z reguły była wyrzucana przez to rozmazanie właśnie. Maselniczka nie wchodzi w grę, takie warunki, mam tylko lodówkę. Teraz w domu mam masło, w robocie delmę. Przeważyły wymogi praktyczne, ale smakiem delmy jestem pozytywnie zaskoczona. Pasuje nawet do gołego pomidora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: margaryny do smarowania IP: *.access.telenet.be 29.04.05, 16:05 oliwa nadaje bialemu pieczywu barzo ladny aromat Odpowiedz Link Zgłoś
married Re: margaryny do smarowania 29.04.05, 16:23 Ja od dłuższego czasu używam margaryny Smakowitej. Z dodatkiem masła. Jest niedroga i smaczna. Najlepiej smakuje na świeżej angielce. Mój synek uwielbia... Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya NIC 29.04.05, 16:34 bez masla bez margaryny bez oliwy. prawie zadnego bialego pieczywa Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya najlepsza margaryna to zadna 29.04.05, 17:26 margaryny sa syntetycznie utwardzane wiec bardzo niezdrowe. potwierdzam to co powiedziala linn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwqma Re: margaryny do smarowania IP: *.marsoft.com.pl / 83.238.56.* 01.05.05, 21:38 nigdy nie używałam, wolę mniej zjeść masła niż więcej "smarowidła".Uważam, że margaryny nie są odpowiednie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: margaryny do smarowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:58 wyciągam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sledziowa Re: margaryny do smarowania 08.05.05, 23:02 jeśli kupuję to RAMĘ i ją właśnie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: margaryny do smarowania IP: 150.254.115.* 09.05.05, 12:18 Rama Olivio - the best Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: margaryny do smarowania 08.05.05, 23:13 philadelphia. zadnej margaryny. Odpowiedz Link Zgłoś
kdd Re: margaryny do smarowania 09.05.05, 14:24 Ja używam "Masła jogurtowego", chyba z mleczarni w Ostrołęce. Zawiera żywe kultury bakterii jogurowych i dodatek oleju roślinnego, a najważniejsze że smakuje jak masło a nie margaryna i jest na tyle miękkie, że zaraz po wyjęciu z lodówki można nim posmarować chleb (choć nie jest tak miękkie jak margaryny). Odpowiedz Link Zgłoś