Dodaj do ulubionych

margaryny do smarowania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:10
Napiszcie czy używacie tych smarowideł a jeśli tak to ,które są najlepsze?
Obserwuj wątek
    • nxo Re: margaryny do smarowania 29.04.05, 09:56
      Ja używam Flory. Mojemu ojcu po operacji by-passów kardiolog zalecił przejść
      całkowicie na Florę albo jeszcze jedną nazwę podał, ale nie pamiętam. Od tej
      pory cała rodzina je Florę, przyzwyczaiłam się.
      • Gość: b Re: benecol?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:22
    • Gość: X Re: margaryny do smarowania IP: *.access.telenet.be 29.04.05, 10:35
      Najlepiej nie smarowac zadna margaryna a jesli juz to twarozkiem , serkiem
      topionym , majonezem zalezy z czym kanapka
    • marghe_72 Re: margaryny do smarowania 29.04.05, 10:38
      nie pomogę nie uzywam zadnych margaryn
      • linn_linn Re: margaryny do smarowania 29.04.05, 11:40
        Smarowanie chleba to jeden z polskich zwyczajow, ktore chetnie i szybko
        porzucilam we Wloszech. Niepotrzebne kalorie i niepotrzebny tluszcz zwierzecy.
        • Gość: duraj Re: margaryny do smarowania IP: *.crowley.pl 08.05.05, 13:24
          margaryna to tłuszcz zwierzęcy, ciekawe odkrycie.
    • Gość: camilen MASŁO IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 29.04.05, 11:59
      j.w.
    • Gość: sid31 Re: margaryny do smarowania IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 12:24
      najlepsze do smarowania, jak już ktoś smaruje, jest masło, pełne mleczne masło,
      bez dodatku olejów roślinnych, np. masło gostyńskie.
      • Gość: wysoka Re: margaryny do smarowania IP: 80.51.245.* 29.04.05, 15:22
        No tak, pyta się człowiek o margarynę, a dowiaduje o zaletach masła albo
        zaniechania smaru do pieczywa, bardzo go to satysfakcjonuje zapewne. Sami
        ortodoksi się odezwali, można by przypuszczać, że nikt nie tyka margaryny... Ja
        od pewnego czasu w pracy smaruję sobie bułki delmą extra z masłem. Jest bardzo
        smaczna, o czym się przekonałam zlizując spory kawałek z paluchów. Zaczęły mnie
        irytować łamańce z masłem, które najpierw musiało zmięknać, potem się mazało w
        papierku, końcówka z reguły była wyrzucana przez to rozmazanie właśnie.
        Maselniczka nie wchodzi w grę, takie warunki, mam tylko lodówkę. Teraz w domu
        mam masło, w robocie delmę. Przeważyły wymogi praktyczne, ale smakiem delmy
        jestem pozytywnie zaskoczona. Pasuje nawet do gołego pomidora.
    • Gość: X Re: margaryny do smarowania IP: *.access.telenet.be 29.04.05, 16:05
      oliwa nadaje bialemu pieczywu barzo ladny aromat
      • married Re: margaryny do smarowania 29.04.05, 16:23
        Ja od dłuższego czasu używam margaryny Smakowitej. Z dodatkiem masła. Jest
        niedroga i smaczna. Najlepiej smakuje na świeżej angielce. Mój synek uwielbia...
        • byhanya NIC 29.04.05, 16:34
          bez masla bez margaryny bez oliwy.
          prawie zadnego bialego pieczywa
          • nxo Re: NIC 29.04.05, 17:19
            to po co piszesz?
            • byhanya najlepsza margaryna to zadna 29.04.05, 17:26
              margaryny sa syntetycznie utwardzane wiec bardzo niezdrowe.
              potwierdzam to co powiedziala linn
            • byhanya Re: NIC 29.04.05, 17:27
              pytalas sie czy uzywamy to odpowiadam
    • Gość: qwqma Re: margaryny do smarowania IP: *.marsoft.com.pl / 83.238.56.* 01.05.05, 21:38
      nigdy nie używałam, wolę mniej zjeść masła niż więcej "smarowidła".Uważam, że margaryny nie są odpowiednie...
      • Gość: lisa Re: margaryny do smarowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:58
        wyciągam :-)
    • sledziowa Re: margaryny do smarowania 08.05.05, 23:02
      jeśli kupuję to RAMĘ i ją właśnie polecam
      • Gość: ewka Re: margaryny do smarowania IP: 150.254.115.* 09.05.05, 12:18
        Rama Olivio - the best
    • stern.stern Re: margaryny do smarowania 08.05.05, 23:13
      philadelphia. zadnej margaryny.
    • kdd Re: margaryny do smarowania 09.05.05, 14:24
      Ja używam "Masła jogurtowego", chyba z mleczarni w Ostrołęce. Zawiera żywe
      kultury bakterii jogurowych i dodatek oleju roślinnego, a najważniejsze że
      smakuje jak masło a nie margaryna i jest na tyle miękkie, że zaraz po wyjęciu z
      lodówki można nim posmarować chleb (choć nie jest tak miękkie jak margaryny).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka