Gość: samantaa IP: 212.244.54.* 29.04.05, 18:07 prosze powiedzcie czego sie nalezy wystrzegec, no oprócz pieczywa mąki itp, a co mozna jesc. z góry dzienki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: dieta niskowęglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 23:12 kup sobie książkę żywienie optymalne Jana Kwaśniewskiego temat stary i wałkowany od dawna naucz się używać gogli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samantaa Re: dieta niskowęglowodanowa IP: 212.244.54.* 30.04.05, 08:21 tak sie składa ze jestem wegetarianka wiec optymalna dsieta odpada Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: dieta niskowęglowodanowa 30.04.05, 09:54 Tabela zawartości węglowodanów w różnych produktach, może Ci się przyda. serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51219,2158384.html Popytaj na forum dieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: dieta niskowęglowodanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 10:16 maki,ziemniaków,ryzu,makaronu, chleba,kukurydzy, owoców chyba tez nlezy unikac Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: dieta niskowęglowodanowa 30.04.05, 10:33 Witam, Również nie jadam mięsa i także staram się (nie zawsze z dobrym skutkiem) unikać nadmiaru węglowodanów. Myślę, że dobrąpropozycjąmoże być stosowanie czegoś w rodzaju zmodyfikowanej Diety South Beach - czyli tzw. Plaż południa. Tu masz linka do forum: A tu info o diecie dietaplazpoludnia.ilonka.org/ Ja właśnie próbuję się żywić zgodnie z zaleceniami (przyznaję bez bicia - nie zawsze mi się udaje), ale zamieniam proste węglowodany na te złożone, wybieram pełnoziarniste pieczywo np. Dodatkowo, co wazne dla bezmięsnych, wszelkie mięsa można zastąpić - np. wędliną sojową, strączkowymi itd i wtedy jest to dieta bezmięsna, a niskowęglowodanowa. Co o tym sądzisz samantoo? Odpowiedz Link Zgłoś