Gość: ania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.05, 14:03 mam kilka swiezych ananasow i juz nie mam pojecia jak je zuzyc. moze macie jakies fajnie pomysly na obiad lub cokolwiek innego z ananasem? jakas fajna slatak moze tez? pomocy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viola2 Re: co z ananasa? 31.05.05, 14:06 piers z kurczaka plus ananas pokrojona w kawalki, jak na salatke, do tego majonez lub jogurt, dodac troszke wywaru w ktorym gotowala sie piers. Mozna tez z rodzynkami, ale ja nie daje. BArdzo prosta ale dla mnie i mojej rodzinki bardzo dobra:) Odpowiedz Link Zgłoś
bombeza Re: co z ananasa? 31.05.05, 14:10 polecam ananasa z grila, najpierw oczywiscie kroimy go w plastry, smarujemy miodem a nastepnie przypruszamy pieprzem, na cieplo smakuje najlepiej :-) jako dodatek np do szaszlykow Odpowiedz Link Zgłoś
lolla2 Re: co z ananasa? 31.05.05, 14:11 Piersi z kurczaka pokroic i usmazyc z cebulka i ostra paryczka(albo łyżeczka chilli/cayenne), skropic sosem sojowym i dodać ananasa wszystko poddusić i dodać przyprawe curry, chwile podsmazyc. Zagęścić naturalnym jogurtem i podawać z ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
lolla2 Zapomnialam.... 31.05.05, 14:13 Jeszcze mozna do smaku dodac troche cukru jesli ananas jest kwaskowaty... Odpowiedz Link Zgłoś
lolla2 Re: co z ananasa? 31.05.05, 14:16 No i oczywiscie zapiekanki hawajskie:) Czyli bagietki przekrojone na pół maźnięte masełkiem, plastry szynki(lekko podgrillowanej/podsmażonej) ser żółty, oregano i plastry ananasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: co z ananasa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:24 bardzo je lubię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: co z ananasa? IP: *.acn.waw.pl 31.05.05, 14:28 dodawaj do sałatek owocowych (np z melonem smakuje wybornie) usmaz w karmelu usmaz na patelni grilowej Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co z ananasa? 31.05.05, 14:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=24574074 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: co z ananasa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:10 A może pizze z ananasem po hawajsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajeczka04 Re: co z ananasa? IP: *.303.krakow.pl 03.06.05, 19:34 Deser z truskawek z ananasem: Truskawki nałożyć do pucharków. Odsączone z syropu kostki ananasa selikatnie wymieszać z truskawkami, skropić wiśniakiem, wymieszanym z cukrem, na wierzch nałożyć ubitą śmietankę, albo lody, albo jedno i drugie-jak kto lubi. Deser ten nie może czekać, musi być zjedzony od razu. Przepis pochodzi z "Kalendarza Babci Aliny". Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: co z ananasa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:50 podciągam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: co z ananasa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:21 może dodać cytryny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furious a może poszli do lasu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:35 może coś od siebie dodasz w końcu bez wyciągania starych wątków bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: a może poszli do lasu? 22.06.05, 08:31 Jeśli jest niedojrzały ananas, lub wyjątkowo duży, to ja chętnie tnę w plastry grube ze skórą, owe plastry na pół i na grilla bez niczego. na 5-8 minut. Potem odwracam i sypię tyć cukrem brązowym i jeszcze 5 minut. Jeść palcami. Odpowiedz Link Zgłoś