Gość: jolzag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 15:58 bardzo proszę o przepis na sos do pieczonych ziemniaków. Wiem, że robi się go na bazie śmietany i czosnku, ale czy jeszcze coś tam się dodaje? Dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marlena Re: sos czosnkowy IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:12 ja najbardziej lubię taki: czosnek - ile lubisz posolić śmietany pół na pół z dobrym majonezem dużo koperku, może być suszony wymieszaj, po kilku minutach spróbuj i dopraw w/w jeśli czegoś za mało do pieczonych ziemniaków super jest masełko czosnkowe albo kukurydza z puszki w majonezie pozdrawiam, marlena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolzag Re: sos czosnkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:24 serdeczne dzięki~!Gdzieś czytałam, że dają jeszcze ogórka surowego. Nie wiesz jak to się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sos czosnkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:24 ostatnio robiłam do pieczonych ziemniaków sos z przepisu koleżanki PYCHA!!!! 1 kwaśna śmietana majonezu tyle , aby było gęste ząbek czosnku pół łyżeczki musztardy i pół łyżeczki ketchupu to dla lepszego smaku odrobina octu, sól i pieprz, pół łyżeczki cukru.Oczywiście smak dostosujesz do siebie , bo to jest podstawowy skład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolzag Re: sos czosnkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:25 bardzo dziękuję!! Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: sos czosnkowy 03.06.05, 16:33 Można też z ogórkiem. Wtedy łączy się śmietanę, majonez, czosnek i startego ogórka (tylko najpierw trzeba odcisnąć sok). Najlepiej smakuje lekko schłodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
paula_rz Re: sos czosnkowy 03.06.05, 16:45 Ja robię sos czosnkowy w ten sposób: majonez mieszam z jogurtem naturalnym, do tego daję czosnek, trochę pieprzu oraz mięty (trochę z herbaty ekspresowej miętowej) :) uwielbiam ten sosik :) Pozdrawiam Paula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sos czosnkowy IP: *.acn.waw.pl 03.06.05, 18:03 ser bieluch + ogórek + czosnek + cytryna = niby tzatziki :) polecam Waszej uwadze również: majonez + drobno pokrojone papryczki Jalpeno + czosnek zmiażdzony + pieprz kajeński (uwaga sos wychodzi naprawde osty) (przepis wg AgusiH) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: sos czosnkowy IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 03.06.05, 18:12 Tez robie sos czosnkowy z bielucha, ale bez cytryny. serek bieluch + czosnek + sol + troche majonezu + tabasco Pycha do pieczonych ziemniakow, plackow ziemniaczanych, albo do zblanszowanych brokulow. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa Re: sos czosnkowy 03.06.05, 21:17 w moim domu najlepiej wchodzi sos (a moze to juz nie sos), ktory sklada sie z serka gorskiego (takie male, tanie kostki) i duzej ilosci czosnku + pieprz i sol naturalnie. jemy to do pieczonych ziemniakow i kiszonego ogorka. czysta perwersja:) pozdrawiam, az Odpowiedz Link Zgłoś