zuza_ona Re: makaron lasagne 12.06.05, 20:02 jak ugotowac,zeby sie nie posklejal,hepl!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: makaron lasagne 12.06.05, 20:03 dodam,ze robilam tak jak na opakowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: makaron lasagne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 20:11 Ja nie gotuje przetrzymuje lasagne ok.50 min.w piekarniku i wszystko jest mięciutkie , zależy jaki masz przepis ja używam cały litr soku i to wystarczy, aby makaron był super. Odpowiedz Link Zgłoś
domii Re: makaron lasagne 12.06.05, 20:18 ja tez nie gotuje wczesniej platow. Na niektóych opakowaniach lasagne jest nawet napisane, ze nie trzeba ich gotowac. Tylko wlasnie musi byc odpowiednio dużo sosu, zeby makaron w nim się ugotował podczas zapiekania. A jak kiedys (dawno temu) gotowalam platy, to niestety gotowalam po jednym (max 2 szt), bo nie bylo sil, by sie chociaz troche nie skleily. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: makaron lasagne 12.06.05, 20:40 o ile planujesz zrobienie lasagnii - nie gotowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: makaron lasagne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:42 ja też nie gotuję Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: makaron lasagne 18.06.05, 11:06 Jesli platy trzeba gotowac / np. robione w domu do krotkiego zapiekania /, istnieje specjalna wkladka "cuocilasagne": www.kitchens.it/articolo.asp?art=647&cat=3 / 3 zdjecie / Platy sa oddzielone i sie nie sklejaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: makaron lasagne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:32 gdzie można coś takiego dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: makaron lasagne 22.06.05, 23:38 skoro strona włoska to pewnie we włoszech u nas podejrzewam byłoby zbyt mało chętnych do kupna tego przyrządu.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: makaron lasagne IP: 217.17.46.* 23.06.05, 10:47 Ja gotuje platy, szybciej sie zrobi lazania.gotuje na raz siedem platów(na jedną warstwe), w wielkim garze, wrzucam na "kwiatka", mieszam czesto. wyciagam i pod zimną wodą od razu je rozdzielam. Troche sie skleja i parzy, ale nie przesadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brown_sugar Re: makaron lasagne 23.06.05, 11:54 Ja też gotuje, są bardziej miękkie. Dolewam oliwy do gotującej się wody - gotuje w dużym garze, wszystkie płaty wrzucam na raz a po chwili wyciągam łyżką cedzakową, rozkładam na talerzu i przekładam bawełnianą ścierką. Nigdy mi się nie sklejały:) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: makaron lasagne 23.06.05, 12:06 komu by sie chcialo bawic - nie gotuje platow.... Odpowiedz Link Zgłoś