Dodaj do ulubionych

gotowe mięso mielone

23.06.05, 09:42
Coraz gorsze, przynajmniej w Szczecinie. Po zrobieniu zostaje polowa albo
jakies dziwnie rozowe kotlety wychodza albo z żelem, jak z glutem. Nie do
jedzenia. Czy w calej Polsce juz tak paprają? Chyba trzeba kupic maszynke do
miesa i wrocic do starych dobrych czasow. Czemu nie ma u nas w sklepach
miesnych maszynek do miesa?
Obserwuj wątek
    • Gość: mesia Re: gotowe mięso mielone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:48
      Jeżeli jest rożowe po usmażeniu - zakladam, że nie surowe - to podejrzewam
      domieszkę mięsa indyczego.
      • evamarija Re: gotowe mięso mielone 23.06.05, 09:51
        Oby, bo ja konserwanty i barwniki.
        • Gość: PolskiCukier Re: gotowe mięso mielone IP: 80.68.236.* 23.06.05, 09:54
          Też obstawiałbym konserwanty. Jeśli kupuję mięso mielone to "luzem" - to
          w "batonach" jest przeważnie bardziej nafaszerowane konserwantami i jakbyś
          długo nie przesmażała wyjdzie różowe.
          • jacek1f nie kupujcie luzem, ani inaczej, tylko zawsze ... 23.06.05, 10:47
            ... proście o zmielenie przy Was z wybranego kawałka. To jedyny pewny spoób.
            Chyba ze sie ma rodzinę w sklepie i ufa sie w pełni:-(
            • evamarija Re: nie kupujcie luzem, ani inaczej, tylko zawsze 23.06.05, 11:24
              Niestety, nie maja maszyn. Od jednej pani uslyszalam ze w Unii zabronione...
    • Gość: natalicja Re: gotowe mięso mielone IP: *.autocom.pl 23.06.05, 11:27
      W Krakowie tez nie maja maszyn - a przynajmniej ja nie znalazlam rzeznika, który by miał.... Wszędzie za to polecają różowe gotowce...
      Niestety nei lubie mordować się z ręczną maszynką, więc mielę dość rzadko...
      Ale jeszcze uzbieram na elektryczną.
    • brown_sugar Re: gotowe mięso mielone 23.06.05, 11:38
      Kiedyś też kupowałam mielone w sklepie, strasznie dużo konserwantów i dużo
      tłoszczu. W pewnym momencie nawet mój kot nie chciał tego mięsa jeść. Bo
      zakupie maszynki do mielenia wszyscy odczuliśmy różnicę w smaku:)Polecam,
      mielenie samemu naprawde nie zajmuje dużo więcej czasu.
    • mss71 Re: gotowe mięso mielone 23.06.05, 11:43
      Może nie tyle konserwanty, co jakis plastik - oni nazywają to białkiem sojowym. Popatrzcie sobie na skład: mięso ok 50% i ta reszta. Zwróćcie też uwagę że teraz to nazywa się "mięso garmazeryjne"
    • Gość: halibut Re: gotowe mięso mielone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:39
      mieszkam w Pabianicach kolo Łodzi i w wiekszosci sklepow sa maszynki swietna
      sprawa wybierasz miesko pani mieli i gotowe
    • Gość: aga nie jadam mielonego, zwłaszcza kupnego odkąd IP: *.tvk.torun.pl 23.06.05, 12:43
      jakas kobitka przyniosła do mojej mamy pracy (pracuje ZHW-zakład higieny weterynaryjnej) patelnie z mięsem mielonym i robaczkiem. Kobieta kupiła w tesco paczkę mięsa mielonego, otworzyła, wrzuciła na patelnie, a tam niespodzianka, mięsko + gratis dodatkowe białko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka