e_katt 24.06.05, 11:56 zastanawia mnie, jak wykonać plecionkę-ozdobę, jak na załączonym obrazku jaka to może być masa? (coś marcepanowego) frapuje mnie to, ot tak.. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: Dziuuniu - technicznie 24.06.05, 12:07 Instrukcja dokładna tutaj: www.foodnetwork.com/food/ck_dm_baking kliknij na dole Cake Basket Wave.Masa najlepsza do tego klasyczna maślana,ale z bitej śmietany też wychodzi tylko stać długo nie może no i brzegi są miękkie bardziej co powoduje że wzór trochę gorzej wygląda. -- Zdjęcia moich wypieków Chleb domowej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Dziuuniu - technicznie 24.06.05, 12:18 dzięki ;) no popatrz, a ja bym stawiała na jakąś wyplatankę w marcepanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Dziuuniu - technicznie 24.06.05, 12:35 Nie,marcepan to nie :) To całkiem proste,tylko końcówki trzeba mieć odpowiednie i już :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Dziuuniu - technicznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:15 Dziuuniu, niedawno juz jakims watku pytalam czy nie zroganizowalabys kurs pieczenia....moze w W-wie, bo Ty chyba z Gdanska ? Co Ty na to ? kiki Odpowiedz Link Zgłoś
kogielmogiel Re: Dziuuniu - technicznie 24.06.05, 14:19 To by fajnie było, poważnie! Ja bym sie zapisała od razu, jakby opłata była rozsądna! Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Dziuuniu - technicznie 24.06.05, 14:25 Oj,chyba mnie przeceniacie,nigdy o czymś takim nie myślałam i chętnych na coś takiego też nigdy nie miałam....ale kto wie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt a no widzisz, 24.06.05, 17:20 czyli sęk tkwi w odpowiednich końcówkach.. hehe (tylko proszę, bez dziwacznych skojarzeń ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
an20 popieram pomysl :) 24.06.05, 14:24 Moze byc nawet i w Gdansku, piekne miejsce, nad morzem, i jeszcze pyszne potrawy:) czego wiecej potrzeba. Nie jestm z Gdanska ale chetnie przyjade i czegos sie naucze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: popieram pomysl :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 16:56 no Dziuuniu, zastanow sie ! Ja moge to tutaj W-wie zorganizowac... kilka zainteresowanych juz mamy... czekam na ciag dalszy, kiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: popieram pomysl :) IP: *.autocom.pl 25.06.05, 12:29 Tez sie pisze, jeśli można... Umiem tylko jabłecznik upiec. I zapiekankę, i lazanię Odpowiedz Link Zgłoś