Gość: lena IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.06.05, 19:43 jezeli tak to jakie funcje sie przydaja czy lepiej kupic taka najprostrza do podgrzewania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scapolo Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 26.06.05, 19:59 Uważam, że kuchnia mikrofalowa przydaje się w domowym gospodarstwie. Oowinna być bez żadnych dodatkowych funkcji np. grill, toster - tę rolę powinien spełniać piekarnik, toster. Mikrofala wyłącznie do podgrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? IP: *.net-serwis.pl 26.06.05, 20:15 Moim zdanie warto wybrać model z cyfrowym ustawianiem czasu. Mam taki i używam także do "rozmiękczania" masła wyjętego z lodówki: pół kostki nastawiam dwa razy po 7 sekund i gotowe do smarowania. Pozdrawiam serdecznie km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? IP: *.dsl.pipex.com 26.06.05, 20:18 uzywam kuchenki glownie do podgrzewania i do robienia prostych zapiekanek typu kawalek pieczywa z czyms na wierzchu (jest z grillem). czasami cos rozmrazam, ale tylko gdy zalezy i na czasie - wole powolne rozmrazanie. nie gotuje w mikrofali, bo nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 26.06.05, 22:20 Można w niej nie tylko podgrzewać. Można w niej robić mnóstwo potraw. Najlepiej kupić taką z grilem i termoobiegiem, jest bardziej przydatna. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 26.06.05, 22:27 Absolutnie z dodatkami. Nie musisz używać na cidzień, ale będą okazje gdy będziesz szczęśliwa, że masz. N.p., przy upałach piec w piekarniku? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Miałem, wypróbowałem, podziękowałem. 26.06.05, 22:40 W domu zawsze mam możliwość zaplanowania posiłków nawet na tydzień naprzód. Wyjadę - to i tak bez mikrofali. Mikrofalówkę podarowałem rodzinie, kupiłem kombiwar, temperatury na zewnątrz niestraszne, zajrzeć do piekarnika i wyjąć też nie problem. Uważam, że mikrofale zbyt są rozreklamowane przez producentów fast food'ów i gotowego śmiecia do wchłonięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_d1 Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 27.06.05, 14:43 90% wykorzystania to odgrzewanie, podgrzewanie i rozmrażanie. Ale czasami coś też ugotuję w niej. Wolałem kupić z prostszym sterowaniem (mechaniczne - na pokrętła) ale z grillem. Dzieci uwielbiają grzanki z serem z tej kuchenki. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 27.06.05, 14:58 popieram - im prostsza tym lepsza, mechaniczne pokrętła sprawiają, że każdy będzie umiał, bywa to ważne, u mnie np. starsi rodzice jak do jeża do wszelkiej elektroniki, a mikrofala z pokrętłem do czasu i mocy nie sprawia im żadnych problemów używamy właściwie wyłącznie do podgrzewania, rozmiękczania masła z dodatkowych bajerów podobnie jak przedmówca, polecam grill kwarcowy, dobry do grzanek, wszystko inne zbędne, praktycznie niewykorzystane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Bardzo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:59 Ja mam dużą z grillem, termoobiegiem i tzw. Crispem.praktycznie codziennie do prostych czynności, takich jak rozmrażnie chleba ( zawsze mamy w zamrażarce mrożone pieczywo, a dięki mikrofalówce bez wychodzenia z domu mamy rano ciepły chleb)czy podgrzewanie mleka do płaków dla dzieci, po pieczenie ciast, mięs, pizzy etc. Osobiście polecam bardzo funkcję CRISP ( jest to jakby połączenie piekarnika/grilla z mikrofalami),ja używam jej np. do pieczenia ziemniaków - w porównaniu do piekarnika skraca czas przygotowania o połowę, a efekt jest rewelacyjny, czy podgrzewania smażonych potraw, jak kotlety czy ryba - bez używania tłuszczu i bardzo szybko masz potrawę jakby prosto z patelni. Szczerze mówiąc, życie mojej rodziny bez mikrofalóki byłby dużó trudniejsze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? IP: 213.17.230.* 28.06.05, 09:26 Tu ciągnie się cały łańcuch dokładnych wyjaśnień i przepisów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15251428&a=15251428 Odpowiedz Link Zgłoś