Dodaj do ulubionych

Czy mikrofalówka sie przydaje ?

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.06.05, 19:43
jezeli tak to jakie funcje sie przydaja czy lepiej kupic taka najprostrza do
podgrzewania
Obserwuj wątek
    • scapolo Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 26.06.05, 19:59
      Uważam, że kuchnia mikrofalowa przydaje się w domowym gospodarstwie. Oowinna
      być bez żadnych dodatkowych funkcji np. grill, toster - tę rolę powinien
      spełniać piekarnik, toster.
      Mikrofala wyłącznie do podgrzewania.
    • Gość: km Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? IP: *.net-serwis.pl 26.06.05, 20:15
      Moim zdanie warto wybrać model z cyfrowym ustawianiem czasu. Mam taki i używam
      także do "rozmiękczania" masła wyjętego z lodówki: pół kostki nastawiam dwa
      razy po 7 sekund i gotowe do smarowania.

Pozdrawiam serdecznie
      km
    • Gość: nesca Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? IP: *.dsl.pipex.com 26.06.05, 20:18
      uzywam kuchenki glownie do podgrzewania i do robienia prostych zapiekanek typu
      kawalek pieczywa z czyms na wierzchu (jest z grillem). czasami cos rozmrazam,
      ale tylko gdy zalezy i na czasie - wole powolne rozmrazanie. nie gotuje w
      mikrofali, bo nie lubie.
    • jagoda85 Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 26.06.05, 22:20
      Można w niej nie tylko podgrzewać. Można w niej robić mnóstwo potraw. Najlepiej
      kupić taką z grilem i termoobiegiem, jest bardziej przydatna.
      • ampolion Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 26.06.05, 22:27
        Absolutnie z dodatkami. Nie musisz używać na cidzień, ale będą okazje gdy
        będziesz szczęśliwa, że masz. N.p., przy upałach piec w piekarniku?
        • ba_nita Re:Miałem, wypróbowałem, podziękowałem. 26.06.05, 22:40
          W domu zawsze mam możliwość zaplanowania posiłków nawet na tydzień naprzód.
          Wyjadę - to i tak bez mikrofali. Mikrofalówkę podarowałem rodzinie, kupiłem
          kombiwar, temperatury na zewnątrz niestraszne, zajrzeć do piekarnika i wyjąć
          też nie problem. Uważam, że mikrofale zbyt są rozreklamowane przez producentów
          fast food'ów i gotowego śmiecia do wchłonięcia.
    • mariusz_d1 Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 27.06.05, 14:43
      90% wykorzystania to odgrzewanie, podgrzewanie i rozmrażanie. Ale czasami coś
      też ugotuję w niej.
      Wolałem kupić z prostszym sterowaniem (mechaniczne - na pokrętła) ale z grillem.
      Dzieci uwielbiają grzanki z serem z tej kuchenki.
      • em_es Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? 27.06.05, 14:58
        popieram - im prostsza tym lepsza, mechaniczne pokrętła sprawiają, że każdy
        będzie umiał, bywa to ważne, u mnie np. starsi rodzice jak do jeża do wszelkiej
        elektroniki, a mikrofala z pokrętłem do czasu i mocy nie sprawia im żadnych
        problemów
        używamy właściwie wyłącznie do podgrzewania, rozmiękczania masła
        z dodatkowych bajerów podobnie jak przedmówca, polecam grill kwarcowy, dobry do
        grzanek, wszystko inne zbędne, praktycznie niewykorzystane
        • Gość: DM Bardzo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:59
          Ja mam dużą z grillem, termoobiegiem i tzw. Crispem.praktycznie codziennie do
          prostych czynności, takich jak rozmrażnie chleba ( zawsze mamy w zamrażarce
          mrożone pieczywo, a dięki mikrofalówce bez wychodzenia z domu mamy rano ciepły
          chleb)czy podgrzewanie mleka do płaków dla dzieci, po pieczenie ciast, mięs,
          pizzy etc. Osobiście polecam bardzo funkcję CRISP ( jest to jakby połączenie
          piekarnika/grilla z mikrofalami),ja używam jej np. do pieczenia ziemniaków - w
          porównaniu do piekarnika skraca czas przygotowania o połowę, a efekt jest
          rewelacyjny, czy podgrzewania smażonych potraw, jak kotlety czy ryba - bez
          używania tłuszczu i bardzo szybko masz potrawę jakby prosto z patelni. Szczerze
          mówiąc, życie mojej rodziny bez mikrofalóki byłby dużó trudniejsze.....
    • Gość: zadumana Re: Czy mikrofalówka sie przydaje ? IP: 213.17.230.* 28.06.05, 09:26
      Tu ciągnie się cały łańcuch dokładnych wyjaśnień i przepisów:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15251428&a=15251428
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka