29.06.05, 12:34
Kto wie co aktualnie dzieje sie z Constarem??dziwnie cich sie stalo.Czy my
aby nieswiadomie nie konsumujemy ich produktow ale pod inna marka?W czsie
afery ze sklepow zniknely np. produkty "Krakusa" a teraz juz sa w sprzedazy
np. wszelkie schaby czy rolady peklowane.Moze ktos cos wiecej wie na ten
temat niz ja,bardzo prosze o wiesci.
Obserwuj wątek
    • desperately.seeking.something Re: Constar 29.06.05, 12:52
      Po pierwsze Krakus i Constar mają tylko wspólnego własciciela (Animex) ale
      Constar nie produkował wędlin pod nazwą Krakus
      a po drugie po takiej aferze to podejrzewam, ze będą się tak pilnować, ze tylko
      od nich watro będzie jeść wędliny :)))
      • jarek_zielona_pietruszka Re: Constar 30.06.05, 01:17
        a ja podejrzewam, że nic się specjalnie nie zmieni jak to w naszym kraju już nie
        raz bywało będą tylko bardziej ostrożni, żeby nie dać się przyłapać, a dalej
        będą robić kiełbasę w ilości 380kg ze 100kg mięsa.pozdrawiam
    • jarek_zielona_pietruszka Re: Constar 30.06.05, 01:31
      możliwe nawet, że już od dawna produkcja idzie pełną parą tylko pod inną nazwą
      ale badziewie jest takie jak dawniej. pozdrawiam
    • Gość: dora Re: Constar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 02:09
      Widzialam wczesniej ich produkty w Lidlu. Podczas afery nie było a teraz znowu
      widzę, zmienili logo. Już nie mają ładnego czerwonego lecz
      zwykłe,drukowane,czarne. Ja wędlin w ogóle nie kupowałam i nie widziałam. Piszę
      o różnych mięsach.
      • Gość: dewa Re: Constar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:02
        w tesco widziałam białą kiełbasę, małymi literkami było napisane "wyprodukowano
        dla tesco przez CONSTAR"
        • mnkra Re: Constar 04.07.05, 13:55
          Wczoraj bedac wlasnie w Tesco zwrocilam uwage,ze znajduja sie juz w sprzedazy
          wtroby Constaru.Byla karkowka na grill i zeberka na grill.Produkty pakowane
          prozniowo.Etykietka koloru bialego z granatowa obwodka a na samym dole poza
          ramka bardzo malenkimi literkami adres producenta czyli Zakladow miesnych
          Constar.Byl wielki szum medialny zrobiony przez stacje TVN a obecnie wszystko
          ucichlo.Nigdzie nie slyszalam jak zakonczyla sie sprawa afery z constarem, czy
          zaklad moze wznowic produkcje i od kiedy. Widac moze, poniewaz w sprzedazy
          coraz czesciej pojawiaja sie produkty tej firmy? Produkty nie sa opatrzone
          charakterystycznym logo firmy wiec niestety, kupujac nalezy dokladnie czytac
          nalepke informacyjna na towarze.Najpierw jest wielki szum a potem sprawie
          sie "leb" ukreca.Tak wlasnie wyglada dziennikarskie sledztwo.
          • invicta1 Re: Constar 04.07.05, 13:57
            "na grill" no wiadomo, przecież zepsutego ścierwa nie wyrzucą, najłatwiej
            wykompać, przyprawić, obciągnąć folią, zeby smród się nie wydostawał i
            sprzedawać w wersji "na grill"
          • jarek_zielona_pietruszka Re: Constar 06.07.05, 23:26
            już w trakcie programu burmistrz miasta w imię bezrobocia i innych wyższych
            racji nie widział w procederze constaru nic złego, a jak się ma dużo pieniędzy
            (jak np constar)to w tym kraju każdej sprawie można łeb ukręcić. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka